Fredag er festdag

I dag er det atter en gang fredag. Helgen er nær, og sofaen kaller. Helgen er tid for å slappe av og få igjen kreftene før en ny uke kommer med nye oppgaver.

Men noen ganger er fredag en tid for fest, fanteri og fyll. Ihvertfall fest. Og idag er det nesten en slik fredag. Bare nesten fordi festens midtpunkt er høygravid og lite mottakelig for lange kvelder, senere netter og store mengder alkohol. Men fest skal vi ha likevel. En liten en med gode venner. Og neppe alkohol i de store kvanta.

Så fredag er bittelitt festdag idag. Og enda mindre festdager de neste ukene/månedene. Det er noe med å dukke opp full på fødestua som ikke tiltaler meg. Jeg tror faktisk ølånde alene vil gi meg stygge blikk blant jordmødrene. Derfor er jeg parat med mobilen tilgjengelig og klar for å komme meg hjem så fort jeg bare kan.

5 tanker om “Fredag er festdag

 1. Minneapolise

  Jeg mistenker at barnet ditt kommer til å skjønne det med at julenissen finnes ikke det er bare pappa i forkledning, ganske så tidlig.

  Hva gjør man på julaften når man ser ut som nissen til vanlig? Har du en plan?

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  En kald pils skal det ihvertfall bli, Knut.

  Pssst… Minneapolise. Det er bare en avatar. En online maske om du vil. Jeg er egentlig en ganske normaltutseende kar. Hadde den nissen kommet til meg på julaften hadde jeg pisset i buksa.

  Planen min er at noen andre som ikke tilhører familien eller på julemiddag skal være nisse. Det lurte meg når jeg trodde jeg hadde skjønt hvem nissen var første gang. Plutselig var alle som hadde vært der tilstede, og nissen i tillegg. Noen år etterpå kjente jeg igjen skoene til nabodama under nissedrakta. Og plutselig var lillebror så stor at han var nissen selv. Da var på en måte mystikken borte. Når yngstemann tilstede er nissen selv.

  Svar
 3. Minneapolise

  Hva? Bare en avatar? Betyr det at det ikke øker gavesekken til jul å være snill i kommentarfeltet her? Hmmf…

  Mamma og pappa plager oss fortsatt med den gangen vi ikke fant ut hvem nissen var. Også referert til som det året det virkelige nissen kom på besøk.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Joda, nissen får med seg alt som er av gode handlinger. Du kjenner jo sikkert sangen. Ã… si noe fint på bloggen min er en av de beste handlinger som finnes. Nissen liker de som kommenterer her.

  Svar

Legg inn en kommentar