Linux på vei inn i PS3’en

I skrivende stund knitrer det behagelig i PS3’en mens Yellow Dog Linux blir installert.

30 minutter igjen står det. Håper det, for jeg skal tidlig opp imorgen. Det skal jeg vel egentlig hver dag, men også imorgen.

Jeg er fullstendig grønn på Linux, og er derfor ikke helt komfortabel med å måtte lære meg et nytt operativsystem. I motsetning til mange har jeg nemlig ingen store problemer med Windows Vista eller XP. Det går i Vista og Windows 2003 Server til daglig. Og det går stort sett veldig greit. At jeg tar så lett på de problemene som måtte oppstå har naturligvis en viss sammenheng med at jeg er ansatt som utvikler i et Microsoft-miljø, men det skal ikke sees bort ifra at jeg muligens kommer til å endre litt ståsted etterhvert for det. Det må jo være noe i disse lovordene jeg hører om Linux og Mac OS X? Mac kommer jeg neppe til å stifte bekjentskap med den nærmeste tiden, selv om jeg var nære ved før jeg kjøpte en PS3. Det var like før det kom en Mac Mini på døra istedet, men gameren i meg fikk siste ordet. Det ble en Sony Playstation 3. Ikke at jeg bruker den til å spille noe særlig med da. Men den kan jo så mye mer. Spesielt når Linux snart er ferdig installert.

35 minutter står det. Hmmm. Jeg har visst snublet over en tidsmaskin. Trodde bare Windows var istand til slike meldinger jeg… Noe som minner meg på at jeg tok en skjermdump her om dagen. Den må jeg finne frem. Kopierer en stund Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Jeg avbrøt og kastet cd’en. Kommer neppe til å huske hva jeg ventet på når jeg er 159 år gammel. Eller død, som kanskje er mer sannsynlig.

30 minutter igjen. Det føles som om tiden står stille. Eller egentlig ikke. Bare telleren på PS3’en. Skal opp om fem timer og femtitre minutter. Kan hende jeg sover femten minutter lenger imorgen. Jeg har timer til gode denne uken.

30 minutter igjen. Jeg er sliten i hele kroppen. Har skiftet dekk på bilen idag. Hadde tenkt å betale for å få noen til å gjøre det. De tar 200 kroner i Lillestrøm så jeg. Men jeg syntes det var litt dyrt. Det var da. Nå synes jeg det er billig. Jeg brukte som vanlig lengre tid enn antatt. Denne ganger husket jeg ihvertfall å merke dekkene. Høyre foran. Venstre bak.

30 minutter igjen. Tror jeg tar kvelden.

17 tanker om “Linux på vei inn i PS3’en

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, uff. Kjemptetrist… Linux ser ut til å virke greit. Men har allerede fått min første «bluescreen». Det likte jeg dårlig.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg syntes det var mye igår. Altså jeg hadde gjort jobben selv. Hadde gledelig betalt det idag. Ã… gjøre det selv var ikke verdt det. Slitsomt og kjedelig.

  Svar
 3. Selvisk

  Er det moro med slik PS3? For øvrig hater jeg å vente på ting..minner meg om kassetter og Commandore 64.. Såå mye raskere ting gikk med Commandore 128..Rivende utvikling..

  Svar
 4. Espen Willersrud

  Jøsses, har de begynt å telle dager i Vista, før sto det bare hvor mange millioner minutter man hadde igjen. Jeg har flere ganger innsett at levetiden på hardwaren var mindre en tiden det tok å kopiere…

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  PS3 er moro det, Selvisk. Spesielt hvis man har tid til å bruke den, noe jeg ikke har hatt siste måneden. Som i praksis vil si så lenge jeg har hatt den. Har spilt noen få timer til sammen, men brukt den like mye til film og musikk.

  Har hatt noen erfaringer på dette med Vista etterhvert, Espen. Utrolig kjedelig å vente 48427 dager. Også de 14 siste timene da…

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Godt å høre. Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av en gedigen ekstern harddisk i løpet av kort tid. Da kan jeg bruke den som et fullblods mediasenter. I tillegg trenger jeg trådløst tastatur og mus, og Linux-kunnskaper. Det siste får jeg nok bare lære meg. Så blir jeg frelst.

  Det er planen.

  Svar
 7. geirsan

  Jeg kan ikke ha lest nok på denne bloggen din, for jeg har liksom hatt et inntrykk av at du var Macer. Må skyldes designet på bloggen din, som etter det jeg forstår skal være inspirert av OS X…

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det re nok designet sin skyld ja, geirsan. Har vært nære ved å kjøpe Mac flere ganger, men har aldri blitt noe av. Med PS3’en ble Mac kjøpet utsatt på ubestemt tidspunkt, men skal ikke se bort ifra at det kommer en Mac Mini en dag. Sikle litt på den, med matchende lite og søtt tastatur.

  Svar
 9. radiohode

  Hvordan kjører du musikk over ps3, xmas?

  Jeg har jo ånkli maskin (xbox360) og den er kobla til pc-en slik at all musikk på pc-en kan spilles av via xboxen og ut på tv-en. (Som har for dårlig lyd til at det er en STOR glede.)

  Og hva er nytten av å hive inn linux på ps3?

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Xbox 360 bråker for mye for meg. Og er en svakere maskin. Men flere spill, og bedre Online tjeneste (som man må betale for – PS3 er gratis for online). Jeg har lånt en Xbox 360, men leverte den fort tilbake. Orket rett og slett ikke å høre på det bråket. The Black Silent har levd opp til ryktet sitt som en svært stillegående maskin.

  Jeg bruker som nevnt programmet TVersity som media server. Jeg har satt opp dette på en laptop som har litt media på seg, mest for å teste. Mest sannsynlig kommer jeg til å sette opp en egen ekstern disk til PS’en mot Linux. Skal teste litt i helgen.

  Med TVersity kan jeg streame det meste, selv om jeg ikke har blitt helt imponert over videokvaliteten hittil. DivX er dog et dårlig testgrunnlag, og jeg har ikke sett mye på innstillinger. Kan sikkert forbedre noe ved oppskalering og forandring av innstillinger for transcoding. Bilder og musikk fungerer veldig bra.

  Nytten av Linux på en PS3 er det samme som nytten av Linux. I tillegg til å være en spillemaskin kan jeg nå også bruke alt man bruke Linux til. For min del vil det først og fremst bety at jeg nå får en mediaserver direkte i stua, hvor jeg kan spille av musikk og video, og vise bilder uten å være avhengig av en ekstern server.

  Svar
 11. radiohode

  Dette er langt over mitt kompetansenivå, gitt. Men jeg er enig i det der med bråk. At det koster 500,- i året å spille live er jeg enig i at er dumt, men i kroner per time er det billigere enn å tygge tyggis.

  Og en del spill blir noe helt annet live enn på enspillermodus. Men så er ikke xboxen min, men barna sin. 🙁 Jeg får låne den innimellom, da.

  Svar
 12. Steinar

  Om Perl m/venner kan installeres, har du tenkt på å installere SlimServer på boksen?

  Jeg har XBMC (Xbox Media Center) på min gamle Xbox men bruker den ikke til musikk, det tar SlimServer og Squeezebox’en seg av.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Har ikke peiling på hva SlimServer er for noe, men må finne ut av det nå… XBMC har jeg brukt tidligere, men pga bråket fra Xboxen ble dette en kortlevd affære.

  Har ikke helt kommet i gang med Linux enda. Må kjøpe meg en ekstern disk for å ha litt plass først. Har kun firewire disk fra før. Den skal jeg bruke til backup tenkte jeg.

  Svar

Legg inn en kommentar