Ferdig med å telle ned

I dag har fruen termin og nedtellingen er endelig ferdig. Det har vært ni lange måneder, med varierende grad av spenning, forhåpninger, kvalme, oppkast, glede og alle andre følelser som følger med det å få barn. Spenningen har vært der hele tiden. Den følger på en måte med forhåpningene vi har til det å få barn for første gang. Kvalmen og medfølgende oppkast var heldigvis ikke jeg rammet av, men for kona var det noen vanskelige måneder i starten. Fire måneder faktisk. Det var en slitsom tid for henne spesielt, og vanskelig for meg som ikke kunne gjøre stort for henne. Det måtte bare gå over av seg selv. Heldigvis gikk det også over etterhvert, for vi begynte å lure på om det skulle bli ni måneder med permanent kvalme og oppkast flere ganger daglig. Gleden har bare blitt større etterhvert som vi innser hva som venter oss.

Som sagt er altså nedtellingen ferdig. Med andre ord har vi nådd datoen for termin. 17. november 2007 står det i papirene. Men ingen baby enda. Dette er jo ikke veldig uvanlig, spesielt ikke for førstegangsfødende. Så nå teller vi ikke lenger ned. Vi bare teller.

Kanskje mest for underholdningens skyld har vi lest litt om kjerringråd for å sette i gang en fødsel. Det er mye lesestoff om emnet, uten at vi er så sikre på at noe egentlig har noe for seg. Men at lesingen er underholdende er det liten tvil om. Det anbefales akupunktur, varme kluter på brystene, suging på brystvortene, sex av den mer kompliserte sorten og lakserolje for å nevne noe. Jeg ville kanskje ikke kombinert lakseroljen med resten.

Vi håper selvsagt ikke at det tar for lang tid før vi møter det nye medlemmet av familien. Vi har ventet lenge nå, og er etterhvert blitt veldig utålmodige og rastløse. Trøsten får være at det ikke kan være lenge igjen nå.

I mellomtiden går alltids tiden med til å fortelle alle som ringer at vi fortsatt ligger hjemme på sofaen, og ikke på barselsavdeligen på sykehuset. Møtene på jobben har også blitt litt annerledes når jeg er nødt til å sjekke telefon hver gang det ringer, og bli møtt av forståelsesfulle blikk når jeg unnskylder at det ringer. Ikke fullt så flott er at jeg gjerne kunne trengt en uke til i prosjektet jeg jobber med. En litt utsatt fødsel passer meg derfor egentlig fint, sånn sett i forhold til jobben. Personlig hadde jeg likevel ikke blitt veldig lei meg om vi måtte dra på sykehuset om fem minutter.

16 tanker om “Ferdig med å telle ned

 1. Kristin

  Vi slapp heldigvis å vente, vår sønn ville plutselig ut etter 8 mnd. Men jeg har hatt venninner som har lest disse kjerringrådene for å komme igang.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Det det vi er redd for, Hjorthen. Vi er utålmodige begge to, og kona er ganske lei av å gå høygravid nå. Men vi får nok bare ta tiden til hjelp.

  Vi hadde håpet på at ting skulle skje litt fort, Kristin. Det trodde også legen, men vi følger visst statistikken for førstegangsfødende ganske bra. Fikk melding av en kompis om en liten gutt for 10 min siden. Nå er vi misunnelige og. 🙂

  Svar
 3. bza

  Ã… gå opp og ned i trappen er et triks for å riste ting i gang. Kombiner dette med et par glass vin og en kjapp runde i høyet så er nok ventetiden over.

  Svar
 4. Flopsy

  Høres kjent ut, dette. Men det er uansett ikke så mange dager igjen når dere har kommet så langt, selv om det kanskje er mager trøst for dere.

  Men lakseroljen vil jeg anbefale dere å droppe. Ryktet sier at overdreven bruk av den slags kan føre til litt vel hurtige fødsler. Bedre å gå seg en tur 🙂

  Og lykke til!!

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Trapper og en runde i høyet høres forsåvidt greit ut, bza. Dvs, jeg gidder ikke gå ekstra i trappene, det kan hun gjøre. Men alkohol under svangerskapet, selv etter termin, er jeg veldig skeptisk til.

  Takk for det, Flopsy. En lten trøst er det, Har lest tidligere i dag (ja, vi leser fortsatt) at lakseroljen også kan gi voldsomme magesmerter i denne sammenhengen, så det er nok ikke noe vi ønsker å finne ut av selv. Vi har nettopp gått en tur på litt over en time. Jeg er imponert over kona som faktisk klarer det. For få uker siden klarte hun knapt å gå til bilen.

  Svar
 6. Mihoe

  Ã…h så spennende! Imponert over en times gåtur! Ellers er puslespill med mange biter bra underholdning på dager hvor en egentlig ikke klarer annet enn å vente.

  Lykke til!

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Takk, Mihoe. Vi har vært å sett på puslespill, men etter at katta spiste tre biter av vårt forrige puslespill på 2500 biter er jeg ikke veldig motivert… Kona broderer for å få tiden til å gå. Hun e nå på sitt andre barneteppe.

  Svar
 8. bza

  Selv de mest inngrodde jordmødrene aksepterer et glass vin eller to i slutten av svangerskapet. Puslespill og sysaker/strikketøy var kjente aktiviteter her også.

  Svar
 9. Grim

  Eller gjør som oss; spis en munnfull ferskt bjørnekjøtt. Få timer senere var han ute 🙂 Og snart kommer han hjem!

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Veldig farlig kan det vel ikke være, bza, men tror vi bare holder ut jeg.

  Det hørtes mest ut som en tilfeldighet, Grim. Slik de fleste kjerringråd egentlig er. Noen av dem er jo også potensielt farlige eller i det minste svært ubehagelige. Men gratulerer enda en gang. Håper alt står bra til med dere alle tre. En riktig så kjekk liten gutt var det.

  Svar
 11. Grim

  Jepp det var nok tilfeldig 🙂 Tror kanskje Karoline holdt seg unna bjørnekjøttet også faktisk.

  Dere får kjappe dere litt! Kan ikke ha noe av denne ventinga altså.

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Og vi som har vært ute på bjørnejakt hele dag da!

  Men vi har noen andre triks som visstnok skal være veldig bra. Imorgen kommer hun. Sikkert som banken.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Takk skal du ha, Marion. Navnet er klart og henger allerede på døren. Vi har brukt lang tid på å finne navn, og ombestemt oss flere ganger, men ble enige til slutt.

  Jeg buker en gammel gravatarplugin som jeg ikke er så sikker på lenger. Den virker stort sett fint, men det tar litt noen ganger før den viser riktig. Skal se om jeg ikke får byttet den ut til en nyere i løpet av dagen.

  Svar

Legg inn en kommentar