Note to self

Som all annen offentlig transport i Norge koster også bussen penger. Alternativt kan busskortet du har kjøpt benyttes. Noen vil til og med si det er fordel, ettersom det kun gjelder i en begrenset tidsperiode. Ã… møte opp til bussen uten busskort eller penger betyr som oftest at du blir stående igjen når bussen kjører. Sånn som i dag. Dermed må kolleger vente på deg, og du har ikke tid til å jobbe inn tapt tid idag, for du skal til frisøren klokken fem. Såfremt ikke kona di ringer for å be deg komme deg hjem så fort som overhode mulig for hun skal føde… Så husk penger eller kort til bussen. Takk.

PS: Når du bestiller filmer fra det store utland vet du av erfaring at det lønner seg å sjekke om beløpet havner over den hersen 200 kroners grensen som staten fortsatt ikke har gjort noe med. Hvis du sjekker dette i fremtiden slipper du å betale tollgebyr og annet lumsk.

11 tanker om “Note to self

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Gratis offentlig transport kommer aldri til å skje i Norge. Idag måtte jeg bare traske hjem igjen for å hente månedskortet og penger. Kom en god halvtime senere på jobb, men skitt au. Staten Norge har skylden slik jeg ser det.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Du forstår meg rett, Martin. Men jeg er mest irritert over meg selv, for jeg vet jo hvordan dette henger sammen. Jeg har jo tatt buss et par ganger før. Par tusen ganger tenker jeg, uten at jeg har telt.

  Svar
 3. Lothiane

  Fornuftige ting å huske på, ja! 🙂

  Jeg har brent meg på det med 200 kroners-grensa. Kjipt! Det irriterer meg virkelig at de ikke hever den. Det har jo vært snakka om lenge nå.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg begynner å lure, Cavey. Men jeg må si jeg merker at konsentrasjon er laber for tiden. Jeg tenker ikke på mye annet.

  Tror neppe vi kommer til å se den grensen bli hevet på mange år, Lothiane. Det er mange grunner til det og. Med stadig mer handel over internett taper staten Norge en masse skattekroner dersom grensen blir satt opp. For å nevne noe.

  Svar
 5. Sissel

  Kjære vene, nå må hun føde snart for nå merker jeg at jeg begynner å leve meg litt VEL mye inn i dette.

  Du får lage deg en sånn huskeregel før du stikker om morgenen. Du vet sånn som de andre (host) hadde når de skulle reise på ferie før i tiden da de (host) var unge og ikke hadde barn. Pass, p-piller og penger. Jeg foreslår noe så enkelt som: penger, pobiltelefon, pøkler og port.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Er du forkjølet, Sissel?

  Jeg sjekker alltid nøkler, kortholder og mobil før jeg går ut. Men altså ikke penger og månedskort (eller ukeskort ettersom fødsel er nær). Nå har jeg tatt ut penger og lagt i kortholderen. I tilfelle jeg glemmer busskortet. I tillegg er det greit å ha til parkering på sykehuset.

  Svar

Legg inn en kommentar