Tredje runde av Tordenbloggen

På mirakuløst vis har jeg klart meg helt til tredje runde av Tordenbloggen i år. til nå har jeg klart dette uten å ty til stemmesanking, og er veldig fornøyd med det. Det finnes mange gode blogger der ute, og det finnes mange dårlige ((Selv om dette ikke faller i smak hos alle, for det er nok bloggpolitisk ukorrekt å si)). Ã… finne de gode bloggene er en krevende jobb, og fremgangsmåtene kan være mange. Og en god blogg for meg trenger på ingen måter å være det for deg. Vi er forskjellige, heldigvis. Mangfold er viktig vet du.

LightningTordenbloggen er ikke den eneste bloggkåringen vi har her til lands, men det er den eneste jeg gidder følge med på. Grunnene er mange, men først og fremst fordi den er lagt opp på en måte som gjør det spennende å følge med, selv lenge etter at en selv er røket ut. Alle har sine favoritter, og man vil jo gjerne se de komme langt. Av samme grunn er dette selvsagt ikke en kåring i den absolutte beste bloggen Norge kan by på. Det er mange krefter på pendelen her. At den endelige vinner er den beste finnes det derfor ingen garanti for, men at den er bedre enn de fleste er ganske sikkert. Som med de fleste kåringer av denne typen er det gjerne en med mye popularitet som vinner. Det er jo gjerne også en grunn til at det er populær blogg. Men mange mindre populære blogger kan være bedre. Slik er livet.

Personlig liker jeg de bloggerne som fortsatt skriver om nære ting. Det trenger ikke være så personlig, men jeg liker å lese de bloggene som byr på litt av seg selv. Med dette mener jeg ikke at bloggeren skriver om egne opplevelser, slekt og nære venner. Det kan bloggeren gjerne gjøre, men det er ikke dette som er viktig. Det som er viktig er at bloggeren skriver om det han eller hun interesser seg for. Det er veldig lett å se når en blogger ikke har interesse for det som blir skrevet. Noen bloggere skriver det de tror andre vil lese. Fint, men ikke om bloggeren ikke har noen interesse for dette selv. Og hvordan bloggeren behandler sitt publikum synes jeg er veldig viktig. En som ha åpnet for kommentarer på siden sin bør også ta seg tid til å svare på dem. Det trenger ikke være lange og fyldige svar, men et svar. Og alle kommentarer trenger heller ikke et svar. Men en blogg bør være en toveis-kommunikasjon såfremt det lar seg gjøre. Det sier seg selv at jo større bloggen er, jo større blir jobben med å svare på kommentarer. Men selv de største amerikanske bloggene tar seg tid til å gi noen svar iblant.

Nå har jeg sporet tilstrekkelig av. Det jeg egentlig skulle si var at jeg er med i tredje runde av Tordenbloggen, og at jeg selvfølgelig vil komme videre. I neste runde møter jeg Victoria, og tror dette kan være slutten for meg. Men selv om jeg ikke skulle komme videre ville det være morsomt å sanke litt stemmer, og dette kan du du jo faktisk hjelpe meg med. Så ta turen til Tordenbloggen imorgen og stem på meg ((Eller Victoria hvis du liker den best. Stem det du har lyst til. Bare stem!)).

Litt passende musikk avslutningsvis. [youtube:http://youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w]

Mange bloggere i denne sammenhengen liker å trekke frem gode poster. De liker jeg også å tro jeg har en del av. Men ettersom de fleste er lest fra før synes jeg heller nyttige nettsider er å foretrekke. Hva er vel bedre fredagssjekkeren: Er det fredag?

Jeg ønsker meg selv og Victoria lykke til!

8 tanker om “Tredje runde av Tordenbloggen

 1. Hjorthen

  Jeg tror nok vi kan si at vinneren av Tordenbloggen kommer til å være en god blogg, men den er nok ikke nødvendigvis den beste nei. Du må oppfylle noen kriterier for å komme langt. Nettverk er f.eks viktig, du må ha mange lesere selv, og/eller være flink til å kommentere hos andre. Du må ikke være for kontroversiell, og det er nok nødvendig med en viss grad av feel-good-stemning for å vinne.

  Og kampen mot Victoria kan bli spennende den. Flopsy sier hun tror du kan klar det…

  Svar
 2. Tilbaketråkk: Tordenblogg i dag også! « *** victoria ***

 3. XmasB Innleggsforfatter

  Spennende blir det. Jeg vet ikke hvor mange lesere Victoria har, men frykter at hun kommer til å dra godt fra meg imorgen. Jeg får sanke de stemmer jeg kan. 🙂

  Svar
 4. M@rqs

  Gratz med videre cup, og jeg skal stemme på deg så da har du ihvertfall to stemmer.

  Hjorthen sa noe fornuftig: «og/eller være flink til å kommentere hos andre» Hehe. Jeg kommenterer sjeldent og det er sjeldent folk kommenterer på fylleangst. Jeg har vel en av de få bloggene som har flere poster enn kommentarer.

  Uansett Skål

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Takk for det, Marqs. Det med å kommentere synes jeg er ganske viktig, fordi man da har en kommunikasjon i bloggene. Men det er viktig å ikke overdrive kommenteringen også. Føler man ikke for å si noe er det ofte likegrei. Ã… kommentere med et «Det synes jeg også» blir ofte lite meningsfylt.

  Skåling blir det ikke mye av for tiden. Må være kjøreklar jeg vet du. Men nå er det ikke lenge igjen.

  Svar
 6. Anders

  Da er stemme avgitt, så da kan du ikke skylde på meg hvis du ryker ut. Forøvrig er bloggen til Victoria ganske så bra, så det er duket for en duell av sjeldne dimensjoner.

  Lykke til!

  -anders

  Svar
 7. M@rqs

  Så lenge det ikke er mye skåling, snartpappaXmasB, så tar jeg en skål til for dere og den som er på vei.

  Skål

  Tenk to skål på så kort tid. Skal komme innom og skåle litt i morgen også

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Takk for stemmene. Ikke overraskende vant Victoria denne. Og det var jo også vel fortjent. Hun har skrevet mye bra og fortjente å komme enda litt videre.

  Svar

Legg inn en kommentar