Liksom-julekort fra Fotoknudsen

Jeg har muligens blitt bannlyst fra Fotoknudsen. For ikke lenge siden bestilte jeg Julekort med bilde av datteren vår på. Jeg bestilte den billigste varianten, enkle kort i 10 x 15 cm. Disse så riktig så fine ut, og kostet 6.90,- per stykk. Jeg er i utgangspunktet ikke kjempefan av å motta kort av denne typen kort («Her er den lille jenta/sønnen vår!»-kort.), men vet slektninger i øst og vest setter stor pris på å få de. Så jeg bestilte likevel.

Ikke så lenge etter kom kortene, og de så også riktig så fine ut. På forsiden vel og merke. Det viste seg at jeg hadde fått helt vanlige fotoark. Forsiden til et julekort og baksiden med datostempel og vannmerke. Jeg tok det for gitt at noen hadde gjort en feil, men fikk beskjed av Fotoknudsen at dette var riktig. Men flere enn meg hadde klaget på dette. Så istedet for å lage dette på min egen pc, og fremkalle til 1.49,- per stykk, fikk jeg nøyaktig det samme til 6.90,- per kort/foto. Dyrt? Ja, når det egentlig er helt vanlige bilder man får.

Derfor klager vi. Og i telefonen får jeg beskjed om at vi kan få igjen pengene. Flott, tenker jeg. Det var jo fin kundeservice. Men i butikken er tonen noe annerledes. Vi kan få igjen pengene, mot at vi leverer tilbake kortene. Det kunne hun da forklart på telefonen synes jeg. Med 9 dager til julaften sier det seg selv at nye julekort med bilde kan bli vanskelige å få fatt i. Jeg tilbyr derfor å betale «vanlig» pris for bildene, 1.49,- per stykk. Det er ikke aktuelt for den daglige lederen for butikken. Men etter mye krangling foran en kø av kunder gir hun seg etterhvert.

Greit, det er ikke mye penger det er snakk om. Men det er prinsippet. Fikk litt over hundrelappen tilbake. For 30 kort betyr dette fortsatt at jeg har betalt litt mye, men det er bedre enn ingenting. Så får vi se da, om jeg får lov å fremkalle bilder der neste gang. Ikke at det bryr meg så mye å handle et annet sted.

17 tanker om “Liksom-julekort fra Fotoknudsen

 1. Cavey

  Det står da «Julekort på ekte fotopapir» der som du bestiller (På nettet ihvertfall), så da er det ikke så rart at du får fotopapir. Men jeg skal være enig i at stempelet kunne vært droppet. Vannmerket er jo der fra før, så det er ikke så mye å gjøre med. Du kunne jo alltids bestilt doble kort. De er hvite inni og laget på vanlig tykt papir. Hvis du har mulighet til å lage en julekort-layout, er det uansett dumt å bestille julekort på den måten (som er beregnet for «mannen i gata»). Da bestiller du heller (som du sier) vanlige fotokopier, eller setter opp flere på et SRA3-ark (eller A3), og får de printet på en kopibutikk. Ellers så tviler jeg på at butikker bannlyser kunder bare fordi de ikke var fornøyde med produktet sitt en gang 🙂

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg var klar over at det er på ekte fotopapir, men forventet jo at dette bare var på siden med selve bildet. Baksiden burde jo være som vanlige kort. De kaller det jo også julekort, og ikke julebilder. Det endte uansett med at jeg sendte de som de er. Langt fra så fint som jeg hadde ønsket, men jeg rekker ikke gjøre det noe finere nå.

  Når det er sagt har jeg til nå bare hatt gode erfaringer med Fotoknudsen. så jeg kommer nok til å fortsette å bruke de også i fremtiden.

  Svar
 3. Einar

  Synes jo at dette kan virke litt merkelig, men hos oss har vi aldri brydd oss om noe sånt. Måtte faktisk opp å sjekke om det var stempel og vannmerke på.. Vi har sendt ut et brev ved siden av kortet/bildet og skrevet «God jul» osv. på kortet (i samme konvolutt).

  Den prisen du har beregnet, inkluderer den blekk?

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Slik jeg forsto det på Fotoknudsen var det slik disse kortene skulle være. Kjøper man et fint julekort hvor som helst, forventer man gjerne at man kan skrive på baksiden. Egne julekort ved siden av julekortene blir jo litt dumt, når det skulle holdt med selve julekortet man bestilte.

  Det er ikke en pris jeg har beregnet, Einar. Det er snakk om fremkalling i butikk. Jeg printer aldri ut bilder hjemme. Det er for dyrt og dårlig i forhold til å få en butikk til å gjøre det for meg. Det er altså snakk om prisen Fotoknudsen tar for de såkalte julekort og vanlig fremkalling. Samme produkt, men «julekortet» rammer inn bildet og legger til teksten «God Jul». Det kunne jeg gjort selv på pc’en via uttalige programmer og maler uten å betale noe for det.

  Neste år kommer jeg nok til å undersøke bedre før jeg bestiller, Martin. Takk for tipset.

  Svar
 5. Cavey

  Nå har jeg bladd igjennom hele julekort-bunken her. Og alle foto-julekortene vi har fått (uansett leverandør) er trykket på fotopapir med vannmerke og stempel på baksiden. Stempel på baksiden må de jo uansett ha for å kunne koble julekortene sammen med riktig kunde/bestilling.

  Ensidig julekort på «postkort»-papp, har jeg kun opplevd å få fra barnehage-fotograf. Og fotokort på fotopapir har ihvertfall fotoknudsen hatt i så mange år jeg kan huske. Og det er som regel slike som har dumpet oppi postkassa vår også.

  De er egentlig beregnet til kun å ha tekst på forsiden. Enten som en del av det som printes (teksten du fyller inn), eller at det er et hvitt felt nederst eller på siden, hvor man kan skrive med tusj. Forskjell på prisen (julekortbilder vs. vanlige bilder) kan nok forklares at det er webapplikasjoner og grafikere/layouter som skal betales for. + at vanlige bilder gjerne har større pris-konkurranse.

  Et alternativ jeg gjorde et år, var å bestille masse av et bilde, og putte de inn i slike mappekort med «ramme-hull» inni eller utenpå til å putte bildet i.

  Nå lager jeg mine i Indesign, og printer de ut på jobb 🙂

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  God jul til deg og, Martin!

  Jeg synes uansett at det burde kommet bedre frem ved bestilling, Cavey. Ã… betale fem kroner ekstra per bilde, kun for «innrammingen», er latterlig. Hadde jeg laget den selv, hadde det samme produktet kostet meg adskillig mindre. Helt greit at de tar ekstra betalt for den såkalte jobben (som det strengt tatt er jeg som gjør på nettsidene deres), men ikke så mye.

  Neste år fremkaller jeg nok som vanlig (med innramming gjort i Photoshop) og fikser kortene selv på et eller annet vis. Jeg har da mottatt kort fra andre som har sett langt mer profesjonelle ut, uten at de har gjort det selv for det.

  Men man lærer så lenge man lever. Denne gang lærte jeg (nok en gang) at hvis ting skal bli gjort ordentlig, får jeg gjøre det selv. Samt undersøke hva jeg egentlig får før jeg bestiller.

  Svar
 7. Einar
  Det er ikke en pris jeg har beregnet, Einar. Det er snakk om fremkalling i butikk. [..]

  Misforsto deg der, tenkte på utskrift hjemme. 🙂

  Svar
 8. Marie

  Så bra at du klager! Jeg reklamerer på alt jeg kan, og har eget system på kvitteringer på alt over 200,- knis Litt sært, men veldig lurt. Krangler man litt, og refererer til kjøpsloven ender man ofte opp med å få pengene tilbake.

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Utskrift blir selvsagt en helt annen sak, Einar. Selv synes jeg kvalitet og pris gjør det helt uaktuelt for min del. Men forstår de som vil ha bildene med en gang.

  Noen må klage litt iblant, Marie. Hvordan skal vi ellers få bedre varer? Dersom ingen klager vil heller ikke produktene bli bedre. Så neste år forventer jeg å finne ordentlige julekort hos Fotoknudsen. 🙂

  Svar
 10. Eugenie

  Mulig hun bare var litt uheldig… men jeg ble skeptisk til Fotoknutsen da ei venninne av meg skulle fremkalle x antall kopier av samme bilde. Bestillingen ble gjort over nett, og vi hentet det på den lokale fotobutikken. Ikke vet jeg hvordan de hadde fått det til, men til tross for at det var samme bilde hun skulle ha kopiert i x antall, var bildene forskjellige. Som om de var skåret feil på et vis… på noen bilder satt hunden helt uti kanten, mens på andre bilder var det et stykke mellom hunden og kanten av bildet. Vi klagde, men de sa at slikt måtte vi regne med ved masseproduksjon… hva er masseproduksjon hos fotoknutsen, lurer nå jeg på 🙂

  Nå blir jeg spammet av fotoknutsen 🙂 Ei annen venninne lot meg få tilgang til fotoalbumet hun har liggende hos fotoknutsen. Huff, der skulle jeg ikke ha registrert meg, for nå blir jeg ikke kvitt alle de ”gode tilbudene” de sender meg alt for ofte.

  Men så til det med julekort. Jeg lagde mine egne i fjor. ordnet bilde av meg og hunden, og pyntet kortet akkurat slik det skulle se ut, ferdig med tekst og det hele. Gikk til min lokale fotobutikk og fikk de ”fremkalt” der. Betalte 4,- pr. stk, og det var inkl fin konvolutt med vintermotiv.

  Svar
 11. Cavey

  Eugenie: Nyhetsbrevet kan du lett melde deg av: Forsiden / Min side / Min profil XmasB: Godt du bidrar til produktutvikling 🙂 Kanskje du skulle tatt noen telefoner til Microsoft også?

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Tror jeg også skal melde meg av, for jeg har ikke benyttet meg av noe jeg har funnet i det nyhetsbrevet hittil. Selv om lerretet frister. Tror det blir riktig så fint hvis jeg tar et bra bilde av datteren min og henger det på lerret i stua.

  Jeg er nok en som plukker på mye, Cavey. Det er ikke alltid en god ting, og gir meg sjelden annet enn uro i kroppen. Men noen ganger kommer budskapet frem, og da er det verdt det hvis min klaging fører til noe. Jeg er også en kverulant, så det ligger uansett litt i min natur.

  Skulle jeg ringt Microsoft med en liste over feil, mangler og frustrasjoner hadde jeg aldri blitt ferdig. Til tross for dette jobber jeg med Microsoft produkter hver dag.

  Svar
 13. Eks Foto Knudsen kunde

  Jeg har bestilt julekort for over 800,- hos FotoKnudsen, som jeg alltid gjør. Det kommer jeg aldri til å gjøre igjen. De doble julekortene leveres i kjip papp, ikke fotokvalitet. Dessverre fikk jeg ingen medhold i at det er for dårlig informasjon om dette på nettsiden deres, så jeg har kastet hele greien i søppelet, og har bestilt fra en annen leverandør. Så husk å finlese hva du bestiller, kun de enkle kortene leveres i fotokvalitet!!!

  Svar
 14. XmasB Innleggsforfatter

  Jøss. Har de enda ikke skjerpet seg. Jaja, da bestiller jeg ikke derfra i år heller da. Regner med at jeg kommer til å lage kort selv i år jeg. 🙂

  Gi gjerne en tilbakemelding på eventuell leverandør som gjør en god jobb på dette.

  Svar

Legg inn en kommentar