Ønskeliste til jul

Av en eller annen grunn har jeg fullstendig glemt å legge ut ønskelisten for Julen 2007. Jeg er egentlig en ganske enkel person å kjøpe gave til, men å be meg om en ønskeliste er bare dumt ((Men den som spør får. Så vær så god, kjære far.)). Først og fremst fordi jeg ønsker meg dyre ting. Mest sannsynlig har den som skal gi meg gaver et noe mindre budsjett på dette enn jeg har til samme formål – gaver til meg. Forståelig nok bruker ikke familiemedlemmer like mye penger på meg, som jeg bruker på meg. Heldigvis, for det hadde blitt veldig dyrt for meg den dagen jeg skal bruke like mye penger på dem som jeg sløser bort til meg selv. Eller ønsker å sløse bort til meg selv.

Jeg ønsker meg mange ting, for det meste bestående av optikk eller elektronikk. Eller en kombinasjon. Det blir gjerne dyrt i lengden. Så kjøp for eksempel klær istedet. Sokker får jeg aldri nok av ((Hvor blir de egentlig av?)), det samme gjelder de fleste andre typer klesplagg ((Joda, jeg kan få nok av klær, men er ikke så flink til å fornye min egen garderobe. Som nevnt bruker jeg for mye penger på annet tullball.)).

Så hva jeg ønsker jeg meg? Her kommer en liten liste.

Til kameraet: Sikkert ikke overraskende for mange, men jeg ønsker meg mye til kameraet. Det er mye jeg ikke får gjort idag, fordi utstyret setter sine begrensinger. Kameraet er av typen Nikon D80, og per idag har jeg bare standard 18-70mm objektiv med et UV-filter og et helt kurant stativ. Det holder jo ikke. Jeg trenger mer utstyr, og det er der du kommer inn.

 • Nikon 105mm F2.8 AF-S IF-ED VR II Micro Cirka 7500,- er visst litt dyrt sier dem ((«Dem» er i dette tilfellet alle. Spesielt mor, far, kone og svigerforldre. Gjerrigknarker.)).
 • Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro 1:1 Nikon Cirka 3500,-. Litt mer fornuftig, mest for min egen lommebok. Jeg har selvsagt ingen problemer med å forstå hvorfor jeg ikke finner dette under juletreet i år ((Selv om det ville gitt meg et glis som kunne konkurrert med det fastlåste uttrykket jeg har hatt de siste ukene etter at hun lille kom.)).
 • Vidvinkel kunne vært fint Men er ikke høyest på lista for tiden. Makro er det jeg har lyst til å leke meg med.
 • En god Telezoom Hadde også vært fint. Har ikke helt bestemt meg for hvilken, men kan opplyse at de fleste er ganske dyre. Får låne fars Tamron inntil videre. Eller kjøpe en tilsvarende selv kanskje, den er jo ikke så dyr.
 • Ekstra batteri Spesielt ettersom mitt nåværende batteri ikke lenger lader seg helt opp ((Kan sikkert fikses via Nikon eller Netshop sin kundeservice, men da må jeg ha nytt batteri i mellomtiden. Batterigrep (vertikalgrep) kan være et alternativ, men vil også påføre mye ekstra vekt og klumpethet til kameraet.)) hadde dette vært fint. Er ikke så dyrt å bestille fra for eksempel eBay, men rekker det neppe før julaften er omme. Batteri skal være av typen EN-EL3E.
 • Minnekort Sandisk Extreme III på 2gb. Minst ((Jeg har blitt fortalt at hastigheten på kortet ikke er så viktig, fordi kameraet bruker internminne så mye at jeg ikke merker noen forskjell. Det er bare tull, fordi raskere kort betyr raskere blaing i bildene og mulighet til flere bilder ved serie før det stopper helt opp.)). Forøvrig testvinner titt og ofte. Det er det helt sikkert en grunn til. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd, og prisen på disse tingene har jo falt ganske heftig senere år.
 • Filter. I flertall Ønsker meg først og fremst polarisasjonsfilter og Gråtone/ND-filter. Det er ikke så dyrt. 67mm er dimmen på objektivet jeg har tenkt å bruke det på.

PC og hardware Enhver nerd trenger komponenter til pc’en. Jeg er ikke den nerden jeg engang var ((Har ikke engang stasjonær pc lenger!)), men ønsker meg fortsatt noen småting.

 • Ekstern harddisk Minimum 500gb. Det er mye som tar plass, men jeg trenger den først og fremst for å organisere bilder bedre. Planen er å bruke den som primærlagring av bilder og annet, og bruke den eksterne jeg har nå (på 200gb) til backup. I tillegg til å brenne ut CD/DVD selvsagt.
 • Trådløst tastatur og mus Til PS3’en. Mangel på dette er hovedgrunnen til at jeg ikke har benyttet Linux på Playstation 3 hittil. Trenger ikke være så fryktelig dyrt og fancy. De fancy knappene er neppe støttet likevel. Helt standard USB benyttes. Har vurdert å bare kjøpe noe billig på Clas Ohlson.
 • Videokamera Av en eller annen grunn har jeg ikke noe videokamera. Først og fremst fordi jeg heller tar bilder, men jeg må innrømme at jeg savner et videokamera iblant. Prisene på videokameraer har blitt ganske snille med årene, så dette trenger ikke være en stor utgift. Kameraet må være lite nok til at jeg gidder ta det med, og bra nok til at det er verdt å ta med. HD frister selvfølgelig, men jeg tror jeg kan klare meg uten foreløpig ettersom prisen er vesentlig høyere enn «vanlig» format. Så kommer mange andre faktorer, som hvilket format det filmes i. Widescreen (16:9) eller «vanlig» (4:3) ((Widescreen er vel kanskje det vanlige nå?)). En annen faktor som kan være avgjørende er til hvilket medium det lagres. Man kan idag få videokameraer som lagrer til film, dvd, harddisk, minnekort eller til og med en kombinasjon av disse. Et kamera jeg har kikket litt på lagrer til SD-kort i full HD, og koster «bare» litt under ti laken. Forholdsvis lite var det også. Så spørsmålet er, nok en gang, hva jeg trenger.

Nyttig Jada, det finnes faktisk ting på lista som har en nytteverdi som ikke er konsentrert om pc eller kamera. Ikke like moro selvsagt, men nyttige ting er sjelden det.

 • Sengetøy Jepp. Vi trenger mer sengetøy. Først og fremst kunne vi trengt noen flere laken. De skal være formsydde ((Eller noe i den dur.)) med stretch i hjørnene. Mål er 150x200cm. I tillegg er dynetrekk og putevar nyttig. To ganger to tjue er formatet.
 • Klær Klær er som nevnt mangelvare til (nesten) enhver tid for meg. Jeg ønsker meg derfor bukser, boksere, sokker, t-skjorter, gensere, skjorter og alt annet som dere kan forvente å se hengende på kroppen min ((Det er altså snakk om klesplagg kun, dersom dette skulle være forvirrende.)).
 • Verktøy Spør pappa eller svigerfar om hjelp. De vet hva jeg trenger mer enn meg. Jeg vet bare at jeg trenger noe mer i verktøykassa mi. selv om den er stappfull, trenger jeg visst mer. Kanskje vurdere å kaste det jeg ikke trenger også.
 • Håndholdt støvsuger Kan hende jeg kjøper dette selv, så denne er litt usikker. Det er faktisk kona som ønsker seg dette, overraskende nok. Håper hun eventuelt blir like glad som den gangen hun fikk et strykejern ((Hun ble oppriktig glad!)). Hun er grei sånn.
 • Kjøkkenmaskin Jeg ønsker meg en kjøkkenmaskin ((Det er jeg som er kokken hos oss, stort sett. Største fordelen er at jeg bestemmer menyen. Ulempen er åpenbar.)), men aner ikke hvor jeg skal sette en hvis jeg skulle få en. Dessuten er de rådyre. Ihvertfall de som duger til noe, så ikke kjøp noe billige greier. Jeg er ikke så grei sånn.
 • Penger Hey, penger er nyttig! Jo større summer jo bedre, for pengene forsvinner fortere for hver dag som går virker det som. Borte blir de, og jeg vil ha mer. Så det så.

Selv handlet jeg julegaver fortløpende gjennom hele året. Kan godt hende nettopp din gave ble kjøpt i februar når jeg tilfeldigvis fant noe som passet til deg. Jeg håper ihvertfall det passer…

Noen spørsmål?

9 tanker om “Ønskeliste til jul

 1. Marie

  Jeg anbefaler Kitchen Aid kjøkkenmaskin. Den er veldig god, og har masse ekstrautstyr + at den ser helt fantastisk ut etter min mening. Også er den satt litt ned i pris nå i julen på f.eks. Rafens Eftf. i Oslo. 😉

  Hæppi jul til deg!

  Svar
 2. Anders

  Fin liste. Jeg tenkte med en gang at jeg skulle håne deg for din høye alder og veletablerte livsførsel da jeg så overskriften til dette innlegget i feeden din. Jeg så selvsagt for meg at du ønsket deg «snille barn» eller «fred på jord» eller noe sånt :-p

  Så feil kan man ta! Haha!

  God jul!

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Skal ta en titt på den, Marie. Største problemet med kjøkkenmaskin er nok mangel på plass til å oppbevare en.

  Må kikke nærmere på dette, Martin. Akkurat nå gleder jeg meg bare til det blir litt mer lys ute. Mørkt når jeg går til jobb, og mørkt når jeg kommer hjem. Nesten en times reisevei til jobb hjelper ikke.

  Jeg er ikke naiv heller, Anders. Selv om listen faktisk kan tyde på det. Linser til kameraet hadde vært fint. Snille barn og fred på jord er nok utenfor min kontroll. Gjør mitt beste for å få et snilt barn, så får vi bare se hvordan det går.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Du vet… Den informasjonen er nesten-hemmelig. Tar deg cirka 10 sekunder å finne det ut tenker jeg. Men skulle du ikke finne det ut, og har likevel lyst til å sende meg et objektiv til flerfoldige tusen kan jeg nok gi fullt navn og adresse via mail.

  Svar
 5. Cavey

  Kjekk ønskeliste! Jeg har også minnekort på listen, 16gb 🙂 Fyller seg fort opp når man har 10megapixler og høyeste kvalitetsinnstilling! Har en følelse av at mye av listen kommer til å bli oppfyllt (av deg selv) innen neste jul 🙂 Viktig med godt fotoutstyr når man har en liten skjønning i huset! Så forresten et objektiv til 86 tusen kroner i dag!!! Hvem har råd til slikt? Og hvem tør å bruke det!

  Svar
 6. Faderen

  Vil bare bekrefte at faderen faktisk følger med. Så får vi se om det var bryet verdt å legge ut denne beskjedne listen…

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Selv har jeg gått over til å ta bilder i råformat, Cavey. Da går plassen fort. Hittil har det gått veldig greit med plassen, ettersom jeg flytter bildene ganske raskt til pc. Men på en lengre tur blir det fort et problem. Derfor trenger jeg mer minne og mer batteri. Venter til over jul før jeg handler. Kan jo håpe på en liten bonus fra jobben og…

  Hehe. Godt å se den kom frem, pappa. Jeg glemte helt å sende deg listen. Vi er selvsagt glad i overraskelser også. Har ikke blitt skuffet noen gang så vidt jeg kan huske, så dere har gjort en god jobb så langt. Og det trenger ikke være dyrt, det er bare tilfeldigvis dyre ting jeg typisk ønsker meg.

  Svar

Legg inn en kommentar