Bruk din egen nettside til OpenID

Jeg har merket at blogger/blogspot ((Bloggverktøyet som Google nå eier. Jeg kunne sikkert skrevet flere poster om hva jeg misliker med Blogspot, men lar vente med det.)) har begynt med OpenID. De er ikke alene om det, men jeg har ikke vært plaget av dette andre steder. Jeg skriver «plaget» fordi jeg i utgangspunktet syntes OpenID gjorde kommentering på andre blogger tungvint. Tidligere kunne jeg skrive inn nick, epost og nettsted, så fungerte alt finfint. Firefox (eller nettsiden selv) husket all infoen, så jobben ble ikke så stor neste gangs jeg skulle kommentere på samme side. Plutselig var det en som hadde skrudd på OpenID på bloggen sin hos BlogSpot. Jeg syntes det hele ble veldig tungvint og leit, fordi jeg ikke lenger kunne skrive inn nettstedet mitt til kommentaren. Blogger, WordPress.com og flere tjenester som hoster blogger (og andre tjenester) tilbyr OpenID på adressen for bloggen, for eksempel er http://xmasb.wordpress.com en gyldig OpenID-adresse. Men jeg ønsker selvsagt å benytte http://xmasb.com. En OpenID hos en tredjepartsleverandør er sikkert løsningen tenkte jeg.

For å teste dette skaffet jeg meg en OpenID hos myOpenID, og trodde alt skulle være fint. Jeg kommenterte igjen, med min nyervervede OpenID, men fikk denne gangen kun en link til OpenID siden min.

Jeg begynte derfor å lete litt på nettet, for dette kunne jo ikke være riktig. Skal jeg ikke lenger kunne få en link til nettsiden min når jeg kommenterer hos de som har fått støtte for OpenID? Og en løsning fantes selvfølgelig.

Ved å lime inn følgende i <head>-elementet i html-koden for siden min kan jeg peke til min OpenID hos myOpenID:

Erstatt url for openid.delegate med din OpenID. Url for openid.server kan du finne i html-koden på din OpenID side.

Det finnes plugins som gjør dette for meg, men denne jobben var ikke så stor. Man kan også lage sin egen OpenID server, men etter å ha funnet denne løsningen syntes jeg dette var vel så greit.

Når jeg nå kommenterer på nettsider som har støtte for OpenID legger jeg kun inn http://xmasb.com, og jeg havner på http://xmasb.myopenid.com hvor jeg gir klarsignal for siden jeg skal kommentere på. Neste gang trenger ikke godkjenne siden igjen, en gang er nok. Og linken som blir lagt ved min kommentar går til min egen side, og ikke en OpenID side.

OpenID er egentlig ganske genialt, men terskelen for at det skal bli tatt i bruk er nok litt høy for folk flest. Jeg tror ikke på noen stor suksess med det første, men følger spent med på utviklingen. Neste skritt er å innføre støtte OpenID på min egen blogg. Men det må gjøres på en måte som ikke forstyrrer de som ikke ønsker å benytte det, samtidig som det er lett for de som vil.

4 tanker om “Bruk din egen nettside til OpenID

  1. XmasB Innleggsforfatter

    Den så veldig bra ut, men mitt webhotell kjører php i safe-mode og det gikk visst ikke så bra. Vurderer sterkt å bytte til annen leverandør. Skal se meg om etter omveier eller alternative plugins/hacks. Takk for linken.

    Svar

Legg inn en kommentar