Nyttårsforsetter

Da er vi igang med et nytt år, og det er på tide å tenke ut noen nyttårsforsetter som skal sette kursen for det nye året. Mange skal derfor kutte røyken, spise mindre, trene mer og drikke mindre. Det høres så fint ut, men stopper gjerne der. For det er selvsagt at de færreste har klart å følge løftene når året igjen er omme. Derfor lover jeg som oftest ingenting.

Men i år skal jeg sette meg noen mål. Noen nye og noen jeg fortsatt vil følge. Her er et lite knippe.

Jeg har nå hatt en liten datter litt over en måned. En fantastisk tid, hvor vår lille familie har lært hverandre å kjenne bedre. Og det skal vi fortsette med i året som kommer. Jeg skal gjøre mitt beste for å være en god far og en god ektemann også dette året. At livet blir snudd på hodet ved en familieforøkelse har jeg nå fått erfare. Det kan iblant være litt slitsomt, men til gjengjeld er belønningen for strevet verdt alt slitet og mer til. Vi har fått en snill datter som ikke skriker mye, og sover greit om nettene. Hva mer kan man ønske seg?

Interessen for bilder har økt betraktelig siden jeg kjøpte meg et speilreflekskamera. Dette er blitt en hobby som jeg ønsker å bruke vesentlig mer tid på i 2008. Jeg vil utforske muligheten kameraet byr på, og lære meg masse om faget. Jeg har lest flere bøker ((Jeg kommer nok til å skrive noen korte meninger om disse etterhvert.)) innen fotografi det siste, og blir bare mer interessert i å gjøre teori om til praksis. Men litt utstyr må jeg nok kjøpe for å få enda mer glede ut av apparatet. Uansett er det en morsom hobby, som også kan glede andre.

Det er et faktum: Kroppen forfaller. Jeg trener lite eller ingenting, og det er nok en stund siden det begynte å synes. Jeg har ikke trent ordentlig på 7-8 år, med unntak av et labert forsøk for et par år siden. Jeg forsøker å spise sunt, men setter også pris på god mat. I 2008 skal jeg forsøke å spise enda mindre av det usunne, som potetgull og fet mat. Sukker og fett er greit å holde på minimum. Ettersom jeg ikke har gått nevneverdig opp i vekt på aldri så lenge ((Men flere kilo ned den siste måneden…)) tror jeg ikke dette er noe jeg trenger å bruke mye energi på. Men trening hadde nok vært lurt å begynne med. Til å begynne kan det være greit å ta noen økter hjemme iblant. Jeg tror neppe jeg finner tiden til å gå i treningsstudio tre ganger i uken.

I september byttet jeg jobb. Jeg jobber nå som konsulent i et Microsoft .Net miljø og stortrives. Selv om jeg er ansatt på grunn av bakgrunn med programmering, har jeg ikke skrevet mange linjene med kode etter jobbytte. Enda større grunn til å holde meg oppdatert rent faglig. Dette må jeg bli flinkere til. Jeg skal forsøke å få med meg kurs og temakvelder mer enn før, samt bruke tid til egen læring i større grad. Jeg har snakket med sjefen om flere veier å gå fremover, og ser positivt på veien fremover i jobben.

2008 kommer helt sikkert til å by på mange utfordringer, gleder og spennende muligheter. Jeg gleder meg!

4 tanker om “Nyttårsforsetter

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Vet det, Anders. Trodde egentlig det het nyttårsfortsetter jeg…

  Men jeg skal følge mine nyttårsforsetter i år. Muligens bortsett fra det med trening selvsagt. Det er bare sånn vissvass man skal nevne ved årsskifte. Kanskje jeg tar meg noen joggeturer iblant.

  Svar
 2. Anders

  Du får si fra hvis du trenger en treningskompis, for jeg er temmelig sikker på at jeg har minst like godt av å trene litt, som det du har!

  Svar

Legg inn en kommentar