Anti-Hotlinking – andre forsøk

Jeg skrev tidligere litt om problemet med hotlinking. Et heller dårlig forsøk på å få stoppet det endte med at bilder fra siden min heller ikke kunne vises i feeds eller uavhengige RSS-lesere. Etter fiaskoen bestemte jeg meg for å la det være, og tenkte ikke noe særlig mer over det. Men så skjedde det igjen. Nok en gang fikk jeg en link til siden min, fra en som viser et bilde jeg har liggende på mitt domene.

Jeg bestemte meg for å angripe problemet på en litt annen måte. Istedet for å stoppe alle, stopper jeg kun de jeg oppdager. Greit nok, mange kan bruke bildene mine uten at jeg nødvendigvis oppdager det, men forhåpentligvis får jeg gortsatt vist bildene til dere som abonnerer på min nyhetsstrøm ((Herlig med slike norske ord, synes du ikke?))/feed via RSS. Jeg kan alltids legge til flere etterhvert som flere blir oppdaget. Jeg sjekker litt statistikk og logg iblant, så det hender jeg finner noen syndere.

For å få til dette har jeg nok engang vært å hacket litt i .htaccess ((Den morsomme filen som du definitivt bør ta backup av før du begynner å tulle med, hvis du ikke vet hva du driver med.))-filen. Denne gangen la jeg inn følgende kode:

BEGIN Hotlink stopper

RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(.+.)?blogspot.com/ [OR] RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(.+.)?livejournal.com/ [OR] RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(.+.)?myspace.com/ [OR] RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(.+.)?trykker.com/ [OR] RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(.+.)?wordpress.com/ RewriteCond %{REQUEST_URI} !/wp-content/uploads/hotlink.jpg RewriteRule .*.(gif|jpg|png|avi)$ /wp-content/uploads/hotlink.jpg

END Hotlink stopper

Kort fortalt gjør den følgende. Dersom HTTP_REFERER ((HTTP_REFERER forteller hvor etterspørselen kommer fra. Les mer på Wikipedia.)) viser til en av sidene jeg har listet opp (blogspot, livejournal, myspace, trykker og wordpress foreløpig) skal den vise bildet hotlink.jpg istedet for bildet som etterspurt. Foreløpig er dette bare et bilde jeg fant på nettet, men denne skal erstattes med eget bilde etterhvert.

Listen over nettsider kan jeg redigere etterhvert, foreløpig har jeg valgt å legge inn de største bloggesidene, da dette er de hyppigste tilfellene av leeching hos meg.

Et eksempel på hvordan dette ser ut i praksis kan du se her: Fascisme på norsk (han byttet visst bilde ettehvert naturlig nok :)). Egentlig skulle det være et bilde av Kong Harald der, men det beholder jeg selv.

Erstatningsbilde ved hotlinking Bildet som jeg foreløpig bruker ser slik ut. Det er kanskje ikke så rart at jeg ønsker å bytte det ut?

7 tanker om “Anti-Hotlinking – andre forsøk

  1. XmasB Innleggsforfatter

    Det er klart man kan, Stjernesøkeren. Det finnes mange varianter, men jeg likte denne best fordi jeg selv velger hva som skal utestenges. Alternativet er gjerne å velge hva som skal tillates, og stenge alt annet. Men da risikerer man fort at koden virker for bra, og stenger ute flere enn tiltenkt.

    Svar
  2. Tilbaketråkk: Hvordan jeg stopper hotlinkere – og får gratis reklame for xmasb.com – XmasB

Legg inn en kommentar