Reklame i feeds

Jeg vet ikke helt når det skjedde, men jeg har fått tilgang til å ha reklame i feeden min fra feedburner. For et år siden hadde jeg helt sikkert tatt imot dette med glede, men idag er jeg nok mer skeptisk. Jeg kan sette reklame i alle feeds fra feedburner kontoen min, uavhengig av hvilken nettside de tilhører. Jeg klarer ikke helt se for meg hvordan jeg kunne benyttet meg av dette, for jeg tror de fleste ville fjernet meg raskt om reklame begynte å være synlig i RSS feeden til XmasB.com, kommentarer og andre.

Når jeg begynte å blogge syntes jeg reklame var en genial idé for å tjene noen kroner på nettsiden. Jeg leste mange blogger som tjener gode penger på sidene sine, og syntes de ga mange gode råd om hvordan de gjorde det. I ettertid har jeg konkludert med at ingen av dem egentlig er leseverdige, fordi de først og fremst bruker tiden på å fortelle hvor mye penger de tjener. Det blir egentlig bare litt kvalmt. Jeg leser derfor ingen av disse nå lenger. Selv ikke engang bloggen til Darren Rowse, som jeg mener er en av de bedre av denne typen blogger. Han gir gode råd (og har også mange gode råd innen foto iblant via sin fotoblogg), og virker som en ærlig fyr. Figurer som John Chow er den rake motsetning, som kun er ute etter å tjene penger uten å gi noe særlig verdi tilbake. Selv om han er helt ærlig med det. Jeg tviler ikke på at også han er en hyggelig fyr.

Tilbake til reklame i feeds. Jeg har sett flere blogger tilby to eller flere feeds, en med full tekst og reklame og en med ingress uten reklamen. Jeg syntes alltid dette var en dårlig idé, og det synes jeg fortsatt. Konklusjonen? Jeg lar valget om reklame ligge inntil videre. Mest sannsynlig for alltid. Ihvertfall for denne bloggen.

15 tanker om “Reklame i feeds

 1. sjukheit

  Syns det er uproblematisk med reklame i feeds. Viss ein fyrste har bestemt seg for å tene pengar på dei som leser innhaldet ein produserar, så er det vel naturleg å nå ut til samtlege lesarar?

  Elles er eg veldig einig i et du seier om bloggar som handlar om korleis tene pengar på blogging. Ein må nesten allereie tene ein del på blogging før dei fleste av slike tips vert nyttige, og dermed vert heile saken ganske poenglaus.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg vet ikke hvordan inntjening er på reklamen i feeds. Dersom den er tilsvarende som vanlig reklame fra Google (det er adsense som tilbys via feedburner naturlig nok) klarer jeg ikke generere nok klikk til at jeg selv synes det er verdt det. Det er jo mange lesere jeg har valgt å skåne for reklame, sjukheit. Jeg har jo fjernet reklame for alle, med unntak av de som kommer fra søkemotorer. De ser jeg ikke på som faste lesere (og svært få av dem har potensiale til å bli det), så det synes jeg er greit.

  Er helt enig med deg i den posten, Martin. Har lest den før. Selv åpner jeg alltid innlegget i bloggen, forutsatt at det virker interressant. Jeg bruker RSS-klienten til å skumme gjennom, for så å åpne det som kan være verdt å se nærmere på. Men jeg synes også ofte mange blir opphengt i å pynte på feeden, med bilder, lister, store bokstaver og fet skrift. En av styrkene til RSS er nettopp at den er strippet for mye formatering. Mange nettsider er faktisk å foretrekke å lese via feed. Et eksempel er alle disse blogspot sidene som insisterer på å ha hvit skrift mot svart bakgrunn.

  Svar
 3. Espen Willersrud

  Skal ikke se bort i fra at jeg faktisk hadde fjernet RSSen din om det hadde dukket opp reklame der.

  Jeg er av den typen at jeg ikke gidder å installere tillegg i nettleseren eller hva det skulle være for å fjerne reklame. Rett og slett fordi det ikke er min jobb å tilpasse nettsteder, rss eller hva det skulle være for at det skal være presentert riktig for meg. Så syns jeg reklamen er for irriterende finner jeg bare andre ting å lese… så for min del tror jeg du gjør et godt valg.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Det er nettopp slik jeg tenker også, Espen. Det er mye av grunnen til jeg dropper å lese en del blogger blant annet. Bare fordi jeg synes de for tungvinte å kommentere i. Nesten uten unntak blogspot-blogger som krever blogger konto, eller som ikke lar meg kommentere med link til egen side.

  Du kommer ikke til å se reklame på den feeden du leser disse postene i. Men det kan hende jeg kommer til å teste det på andre alternative feeds ikke tilknyttet denne bloggen direkte. Må jo finne ut hvordan det egentlig fungerer.

  Svar
 5. sjukheit

  Eg argumenterte ikkje for deg (eller meg for den saks skuld), men heller den generelle verdien av reklame i feeds. Norskspråklege bloggar har eg inntrykket at ikkje kan rekne med å tene noko nemneverdig på adsense (og dermed heller ikkje feedburner).

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, det er klart, sjukheit. Det er nok en grunn til at vi ikke har sett Norges første heltidsblogger. 🙂

  Jeg kan godt forstå det for de store amerikanske sidene som har mange tusen abonnenter på feeden sin. Jeg vet ikke hva den største norskspråklige bloggen (eller annen nettside) kan presentere, men jeg tipper det er langt unna.

  Svar
 7. Kristin

  Tror det er lite å hente på reklame i feed, har som har hatt det og siden fjernet det igjen da de fant ut at de som bruker feeden er faste lesere og er omtrent de siste til å trykke på reklame.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Du har nok rett i det, Kristin. Men det var morsomt å se at feedburner hadde åpnet for det hos meg og. De krever jo en viss trafikk før de gjør det. Gjorde i ihvertfall. Kanskje de har åpnet for alle, så det ikke er så spesielt likevel…

  Svar
 9. Petter

  Noen av de som har kommet til bloggen min via søkemotorer har kommentert en stund. Jeg har ingen forhåpninger om å bli til noe stort med bloggen. Dette i kombinasjon har gjort at jeg fortsatt ikke bruker reklame i det hele tatt.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Noen av de har også kommentert hos meg, men siden jeg har nærmere 80% besøkende fra søkemotorer og lignende nettsider, kommer jeg nok til å fortsette å gi dem reklame likevel. Jeg kommer ikke til å vise reklame i feeds, fordi jeg ikke tror det er noen kroner å tjene på det. Ikke at jeg tjener bøttevis på den reklamen jeg har nå (som er kun for de fra søkemotorer), men jeg har tjent nok til at jeg synes det er verdt det.

  Hadde jeg ikke kunnet vise reklame selektivt hadde jeg ikke vist den i det hele tatt.

  Svar
 11. Iversen

  Tror reklamemuligheten er åpen for alle, jeg stakk innom og sjekket min konto nå. Ellers er vel alt som kan sies sagt her. Vi har kanskje ikke heltidsbloggere i Norge, men vi har jo et par-tre-fire stykker som har skaffet seg heltidengasjementer som følge av blogging såvidt jeg har fått med meg. Noen tjener vel litt på reklame også, men jeg aner ikke hva folks tall på det er. Mener å huske at LoRdX snakket om en halv tusing i måneden på sine annonser, men jeg kan huske feil. Du får undersøke litt og lage en oversikt, Xmasb. :p

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  hvis han tjener såpass gjør han det isåfall adskillig bedre enn meg. Men så har han også flere besøkende (mest sannsynlig mange flere fra søkemotorer og) og viser reklame hele tiden (noe jeg ikke gjør).

  Er litt i tvil over nytteverdien av en slik oversikt, Iversen. Men slettes ikke en dum idé. Om noe så er det en garantert kilde til mange besøkende.

  Svar
 13. Iversen

  Høhø. Jeg vil vel gå så langt som å si at nytteverdien er lik 0, men du hadde jo sikkert trukket elleville mengder med metatrafikk fra bloggrevyen. :p

  Svar
 14. XmasB Innleggsforfatter

  Tenkte faktisk mer på trafikken fra søkemotorer over tid. Metatrafikk fra bloggrevyen varer bare et døgn i best fall.

  Men nytteverdien er nok heller liten ja. Uansett er jeg ikke interessert i å bruke tid på et sånt prosjekt. Hadde jeg vist reklame til alle, og skrevet for å trekke lesere mot reklamen hadde det vært en annen sak. Slik det er nå bruker jeg kun reklamen for å spe på litt fra søkemotorer. Tror jeg får 80% av mine besøkende derfra, og tror neppe mange av de kommer tilbake. I snitt er de innom en 1,5 sider. Det betyr at halvparten går videre uten å klikke videre på bloggen.

  Svar

Legg inn en kommentar