Jeg er på B-lista! Yay!

For litt over et år siden snublet jeg over en nettside som kunne fortelle meg hvor jeg lå på en fiktiv kjendisliste over bloggere. Ikke overraskende havnet jeg den gang på C-lista. Ã… være på kjendisenes C-liste er ikke det helt store, så det samme gjelder kanskje bloggernes lister når man er blogger. Den gang hadde jeg blogget litt over et halvt år. Jeg tør påstå at jeg har kommet meg litt siden da. Bloggen fra den tiden minner meg egentlig mye om mine første hjemmesider, bare uten «Under Construction» bannere over alt.

Mens jeg gikk litt over gamle poster for å rydde i tags og kategorier snublet jeg altså over denne gamle posten – Jeg er på C-lista! Yay!

Jeg husker ikke helt «poengsummen» var da, men jeg har ihvertfall steget i gradene siden den gang (jeg tror det var cirka 20). Jeg er nå blitt en B-blogger. «sheer dedication pays off over time.»

B-List Blogger

For å nå A-listen trenger jeg en technorati-authority på minst 500. Det kan ta noe tid, da jeg har 154 idag.

Det kan jo også diskuteres hvor mye en høy rank hos technorati betyr. Trikset for å komme høyt er å få mange linker til bloggen sin. Derfor ligger gjerne designere av themes veldig høyt på listen. Jeg har ikke tenkt å designe noe WordPress tema med de første (selv om jeg i praksis har endret så mye på dette temaet at jeg like gjerne kunne laget et nytt).

18 tanker om “Jeg er på B-lista! Yay!

 1. radiohode

  Gratulerer! 🙂

  Jeg tror jeg er på samme lista, selv om technorati-rankingen min er i fritt fall. (Hadde 170, men er på 146 i dag.)

  Og som du sier: Hva betyr det egentlig? 😉

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Det betyr ingenting, men er likevel litt morsomt å følge med på. Omtrent som å ha overraskende store besøkstall fra søkemotorer i korte perioder. Det er morsomt, men bidrar ikke til så mye.

  Det har jo også vært diskutert hvor god Technorati er til å rangere blogger. Det er vel noe av grunnen til at WordPress byttet til Google’s bloggsøk istedet. Jeg har forøvrig installert en plugin for å fortsette med Technorati i dashboardet til WordPress, fordi Google bare ga meg egne linker.

  Svar
 3. radiohode

  Technorati i Dashboardet? Er det ikke greit nok å sjekke Technoratis sider, da?

  Og jeg skjønner ikke helt hva du mener med det med Google og egne lenker?

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  I WordPress sitt dashobard har du typisk en oversikt over «Innkommende lenker». Denne hentet tidligere data fra Technorati, men WordPress versjon 2.3 endret de dette til Google Blog Search. Det er fordeler og ulemper med begge, men jeg liker Technorati best, først og fremst fordi den ikke viser egne linker (stort sett) i oversikten.

  Derfor har jeg installert en plugin ved navn Nusuni Technorati Links for å bytte tilbake til Technorati. Med denne pluginen fungerer det som tidligere, på godt og vondt. Jeg går veldig sjelden inn på Technorati for å sjekke manuelt, men undersøker gjerne om det har kommet noe nytt listen over innkommende lenker.

  Svar
 5. radiohode

  Aha! Jeg har registert at innkommende lenker oppfører seg litt annerledes nå enn i forrige versjon, men har ikke skjønt hvorfor. Takk for tips! 🙂

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Bare hyggelig, radiohode.

  Litt interessant å se hvor lik rank vi har med tanke på at vi begynte med bloggen ganske så samtidig. Din første post er to uker før min ser jeg. I motsetning til meg begynte du å blogge ordentlig med en gang, men jeg bare «tullet» det første året.

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Godt spørsmål, Egenie. for min del ser jeg at veldig mange av de første postene enten er veldig korte, eller veldig tullete. Eksempel 666 Gaylord.

  Ingenting i veien med å skrive korte poster forøvrig, men når det ikke noe vettugt innhold heller… 🙂

  Ser også at det var langt mellom hver post den gang. Dte varierer jo fortsatt, men jeg prøver å ha en viss rytme i dette. Samtidig vil jeg understreke at jeg ikke skriver for å fylle noen kvote. Har jeg ingenting å skrive om kommer det heller ingenting.

  Svar
 8. Eugenie

  Jeg spurte nå litt for skøy skyld. Man har jo forskjellige meninger om hva som er tull og hva som er ordentlig.

  Selv har jeg en litt lei tendens til ikke og være fornøyd med det jeg har skrevet, og nesten angrer litt. Men når jeg surfer rundt og ser hva folk skriver om, så prøver jeg å si til meg selv at jeg skal ta det med ro.

  Særlig på de postene jeg ha få treff, og ingen kommentarer… da hender det jeg lurer på om jeg har skrevet dårlig, dumt, uinteressant osv…

  Så tenker jeg for meg selv at jeg kanskje skal legge om stilen, men får det ikke til det heller. Så det må nesten bare være slik det er, for det er sånn JEG er 🙂

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det er helt klart en tankegang jeg er enig med, Eugenie.

  Jeg har blitt bortskjemt med kommentarer på nesten alle poster jeg skriver, så når en post ikke får kommentarer tenker jeg i samme baner. Men så tenker jeg heller at noen poster ikke trenger kommentarer. Jeg kommenterer da heller ikke alle poster jeg kommer over, selv om posten kan være aldri så bra.

  Fortsett med å skrive slik du selv vil. Den dagen jeg slutter med det, kan jeg like så godt slutte å blogge.

  Svar
 10. Kristin

  Velkommen til B-Gjengen 🙂 Selv tar technorati rankinga med en klype salt, siden de leste innkomne linker skyldes temaene og innstikkene jeg har laget. Så sånn sett liker jeg google blogsearch bedre da de bare viser poster hvor noen har skrevet om deg. Technorati er fin hvis du vil vite hvem som bruker temaene dine, mens den andre er for å se hvem som nevner deg.

  Svar
 11. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har nå vært med i B-gjengen en stund nå (over 100 i technorati rank). Men jeg hadde helt glemt denne halvtullete testen.

  Feilen med Google Blogsearch er at den også inkluderer egne interne linker til meg. Ellers veldig enig.

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Nå sikter jeg mot A-listen. Satser på å være med der en gang i 2030. Da blir jeg sikkert invitert på Oscar gallaen og masse premierer. Gleder meg gjør jeg.

  Mange av de beste bloggene jeg vet om ligger langt unna 100 i rank på Technorati, så jeg ville tatt en slik test med en grei klype salt.

  Svar
 13. Tilbaketråkk: Teste tilbaketråkk · Fru W.

 14. XmasB Innleggsforfatter

  Takk for tilbaketråkk testen fru W. Det fungerer visst som det skal likevel. Da er det nok bare sonitus som har sluttet å pinge artiklene de linker til.

  Svar
 15. Tilbaketråkk: ~SerendipityCat~ » Enda bare på C-lista…

Legg inn en kommentar