13 tanker om “Perlemorskyer

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Slike ting som jeg alltid savner mener du? Det er gjort. Forøvrig kan detaljene om bilder på flickr sees ved å klikke på «More properties» under «Additional Information». Jeg legger alltud bildene fra flickr med link, og alltid med exif info intakt.

  Bildet er så vidt editert Photoshop for å frem fargene litt bedre.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Kanskje ikke så rart. Det ser jo bare ut som et bilde. Har planer om å skaffe meg en egen bildeblogg etterhvert. Da blir det nok hyppigere oppdatering av bilder, samt bedre struktur for visning av de.

  Svar
 3. Petter

  Flott bilde! Det ser ut som om du bruker mye manuell i exif’ene på flickr. Husker du om det var nødvendig her for å ikke overeksponere?

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg bruker primært blenderprioritert, Petter. Men det hender jeg setter over til manuell for å ha full kontroll selv. Spesielt ved motiver som dette, hvor lysmåling ikke er så enkelt. Også er det veldig lærerikt for en som ikke har hatt kamera mer enn et halvt år.

  Svar
 5. Audun

  Vakkert!

  Når vi først er inne på detaljer: Hvordan du har framhevet fargene i Photoshop er også veldig interessant. Jeg kan alt for lite om sånt, og skulle gjerne lært mer.

  Jeg bruker Gimp, og stort sett det eneste jeg gjør er å justere fargebalansen automatisk, og eventuelt endrer litt på kontrasten.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Takk, Einar. Jeg hadde egentlig ikke så mye valg, for de var jo der. Men prøvde å ta det utsnittet som så penest ut.

  Jeg er i beste fall en amatør på fotoredigering, Audun. Fremgangsmåten på dette bildet var ikke så avansert. Jeg valgte skyene (valgte alt annet og inverterte utvalget) ved hjelp av Photoshops Magic Wand og justerte levels for dette valget. For at det ikke skulle se unaturlig ut hadde jeg satt feathering ganske høyt (jevnere overgang ved redigering). Jeg har knapt redigert bilder tidligere, og bruker mye tid på å lese og lete meg frem. Men jeg prøver å gjøre litt mer avanserte greier nå for tiden, for å lære meg. Det er jo veldig moro når resultatet blir bra.

  Svar
 7. Audun

  Bilderedigering tar veldig mye tid når man bare sitter å eksperimenterer, så det blir ikke til at jeg får drevet så mye med det. Ser jo at enkle ting går veldig mye fortere nå som jeg har lært hvordan noen av verktøyene fungerer.

  Det er som du sier veldig tilfredsstillende når man får til noe, så det er noe jeg kommer til å prøve meg mer på det. Nå har jeg jo kjøpt meg et Wacom tegnebrett også, så da må jeg bare skjerpe meg 🙂

  Tok bilder av perlemorskyer i dag, så da får jeg se om jeg får til noe lignende jeg også. Takk for tipset!

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Har siklet på et slikt tegnebrett selv. Men tror det går langt over mitt bruk idag. Jeg har lyst til å lære meg å utnytte Photoshop, eller rettere sagt teknikkene, for å få bildene best mulig. Bildemanipulering er jeg ikke så opptatt av, men jeg vil vise bildene på best mulig måte.

  Lykke til!

  Svar
 9. Audun

  Det hender seg jeg ønsker å legge utklipp på et annet bilde, fjerne sjenerende gjenstander etc. Da er det veldig kjekt å ha et tegnebrett, om bare for å gjøre overganger mykere. Så langt har jeg bare eksperimentert med å tegne skisser ved å legge på et lag over fotografier jeg har. Kjempegøy det også, og resultatet blir brukbart selv om jeg overhode ikke kan tegne.

  Jeg er også interessert i å vise bildene mine best mulig. Tok en del bilder i dag som ble veldig mørke. Utrolig hva man kan få til ved å eksperimentere med fargenivå, hvitbalanse og «Color enhance», men foreløpig er jeg veldig n00b.

  Svar

Legg inn en kommentar