-Flytt deg, blinde mann!

Det var kanskje ikke helt ordene hun kom med. Damen som skulle av t-banen. Som så mange andre irriterer hun seg over de som stiller seg rett foran døren, og ikke flytter seg så andre kommer ut av t-banevognen. Jeg kan irritere meg over dette selv. Og folk som går sakte. Eller står stille i rulletrappen på venstre side.

Men jeg dytter ikke blinde mennesker vekk når de står i veien for meg. Den gamle damen hadde ingen problemer med dette. Igjen sto en liten forsamling forskrekkede mennesker. Meg selv inkludert.

Jeg kjente jeg ble så utrolig sint. Slike damer gir eldre mennesker et dårlig ry.

7 tanker om “-Flytt deg, blinde mann!

 1. Iversen

  Men har du lagt merke til at det er eldre og middelaldrende kvinner som er verst på å stille seg i veien (utenom i rushet) til vanlig? Det er en snodig tendens jeg har brukt mye tid på å tenke over. Det er jo forskjell på de som står i veien, men jeg har konkludert med at den eldre garde står virkelig i veien, for de nekter ofte å flytte seg når du skal av, så du må nærmest vri deg rundt, og de beklager seg aldri. Ungdom, derimot, de bare prøver seg. De står foran og satser på at ingen blir gretne, men i de fleste tilfellene gr de seg når de møter motstand, og tusler til siden.

  Svar
 2. Eugenie

  Dessverre er det litt lett å stå i veien, dersom man ikke selv ser helt hvor man står. Eller på en t-bane, så er det lettere for en synshemmet å stå i nærheten av døra, sånn at man har mulighet til å komme seg av. Roter man seg litt for langt inn i vogna, så er det lett å miste oversikten over hvilke retning døra er i. Jeg snakker av erfaring 🙂 Ikke når det gjelder t-baner, men når det gjelder synshemming…

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Det har jeg faktisk, Iversen. Så konklusjonen må vel være at ungdom nå til dags er noen feige sveklinger som ikke står på sitt (eller i veien)?

  Det jeg ikke forstår er hvordan folk ikke viser hensyn når det åpenbart er en person med et handikap. Ã… dytte en blind person unna er ganske usselt. Og det var mer enn god nok plass til å snike seg rundt. Men neida, her skal det dyttes og bannes. Håper hun falt og knakk lårhalsen femti meter senere.

  Svar
 4. Maren

  Ungdom nå til dags er ikke feige sveklinger, men lei av å bli slått av håndvesker til irritable gamle damer som maser om at «da JEG var ung, eida man folkeskikk!»

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Tror ungdom alltid har vært uten folkeskikk. De er det idag, og det var de når jeg var liten og. Tipper de var like håpløse når besteforeldrene våre var unge.

  Svar
 6. Eugenie

  Der finnes også eldre mennesker uten folkeskikk, i det de mener at alle skal ta hensyn til de som engang bygde opp landet. Ble en gang dyttet tilside på Gardermoen av ei sur gammel dame som ville forbi meg i køen. «flytt deg» sa hun i det hun skubbet til meg. Ble litt oppgitt og spurte hvorfor, hvorpå hun bare fnyste til meg. Det var faktisk like etter at Per Inge Torkilsen hadde kommet ut med ei eller annen bok om eldre. (husker ikke hva den heter)

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Akkurat som i alle andre aldersgrupper finner vi også idioter blant de eldre. Men det er det kanskje ikke lov å si?

  Svar

Legg inn en kommentar