Linux og Playstation 3

Nok en gang har jeg forsøkt meg med å legge inn Linux på min PS3. Jeg er alt annet en bevandret med Linux, så dette går litt sakte. Etter å ha formatert Playstation 3 og installert Yellow Dog Linux (dette tar ganske lang tid), fikk jeg endelig startet opp mitt nye OS – Yellow Dog.

Førsteinntrykket er forsåvidt helt greit. Det går ikke så smooth som jeg hadde håpet, og jeg har (ikke overraskende) litt problemer med å finne frem til innstillinger og oppsett. Jeg prøver å koble meg opp på nett via trådløs forbindelse, men må etterhvert finne frem kabelen ettersom de guidene jeg finner på nettet ikke samsvarer med de mulighetene jeg faktisk får presentert i Linux. Sikkert noe jeg har gått glipp av, men kabelen ligger bak tv-seksjonen og er ikke sjenerende uansett. Nettverket fungerer, så jeg bestemmer meg for ikke å bruke mer tid på det.

Jeg bruker lang tid på å installere tastaturet Logitech Medaiboard for PS3. Det skyldes at den er beregnet PS3. Ikke Linux på PS3. Etter flere dager med leting på nettet får jeg det endelig til. Jeg er overbevist om at det er enklere på Windows.

Neste skritt er å oppgradere Firefox, for den versjonen som fulgte med er urgammel (til tross for at distribusjonen er fra november). Jeg kommer meg fint inn på nettsidene til Mozilla og laster ned installasjonsfilene til Firefox. Så stopper det helt opp. Jeg er jo vant til en setup fil eller lignende, og det finner jeg ikke her. Etter å ha brukt noen par minutter med å finne ut hvordan man i huleste installerer noe på Linux, og spesielt Yellow Dog, kommer jeg over noe som heter Yum. Jeg bruker lang tid på å sette opp dette riktig, for ifølge en guide jeg har funnet på nettet må jeg i tillegg til å endre på noen filer også legge til noen nye. Det er ikke så vanskelig, men tar tid. Etter lang tid konkluderer jeg med at dette er helt håpløst, og gir opp. Det er på ingen måter verdt tiden jeg bruker på dette.

Nevnte jeg forresten Linux’ svar på bluescreen ved oppstart? Vel det fikk jeg flere ganger. Og også mens jeg bare fiklet litt rundt.

Jeg har ikke gitt opp Linux på PS3’en, men jeg har gitt opp Yellow Dow med mindre noen overbeviser meg om annet. Neste plan er å teste Ubuntu. Jeg har en litt bedre følelse der, men ikke de helt store forhåpninger der heller. Jeg kommer tilbake med resultatet senere. Nå er det tross alt helg. Svigers har den lille, og det skal vi selvsagt utnytte fullt ut.

2 tanker om “Linux og Playstation 3

 1. Audun
  Jeg er overbevist om at det er enklere på Windows.

  Så vidt meg bekjent er det ikke mulig å kjøre Windows på PS3, så sant du ikke kjører det via Linux på en eller annen måte.

  Uansett er nok ikke Yellow Dog den beste Linux-distribusjonen. Etter min mening er «apt» helt klart det beste jeg har brukt når det gjelder oppdatering av pakker. Synd det ikke brukes som standard i Yellow Dog også.

  Fant forøvrig en serie med videoer på Youtube som omhandler installasjon av Yellow Dog på PS3. Kanskje den kan hjelpe?

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Vet det ikke er mulig å kjøre Windows på PS3. Det er heller ikke ønskelig. Siktet mer til hvor utrolig tungvint det var å installere programmer i YDL. Kan godt hende jeg har misforstått noe, men savnet en setup fil som bare gjorde jobben.

  Har kikket gjennom noen videoer tidligere, inkludert par som hadde samme feilmeldinger ved oppstart som jeg fikk. Foretrekker å lese instrukser fremfor video guider.

  Skal forsøke Ubuntu etterhvert. Har mer tro på den.

  Svar

Legg inn en kommentar