19 tanker om “Redigere kommentarer?

 1. Iversen

  Enig med Stig, men selv har jeg for vane å ordne på de litt ekstra stygge skrivefeilene om det ikke påvirker innholdet ellers. Altså, om noen skriver generelt som en tulling lar jeg alt være, men om en lang og gjennomtenkt kommentar sniker seg forbi filteret til skribenten med en kjip og/å-feil eller en typo, da ordner jeg det.

  Svar
 2. Rune

  Nja… Jeg mener du kan redigere en kommentar, hvis du skriver klart og tydelig at den er blitt redigert av deg, og hvorfor du gjorde det. Det samme bør gjelde når du sletter en kommentar (som ikke er spam), så bør du la den «tomme» kommentaren stå og skrive hvorfor den er slettet.

  Det er jo tross alt din blogg, og du står fritt til å gjøre slik du selv vil – men hvis du ønsker at dine lesere skal komme igjen, så bør du nok ha stor takhøyde hva meninger angår.

  IMHO 🙂

  — RG

  Svar
 3. bza

  Endring i formattering må være greit. Endring i innhold er uaktuelt. Da fjerner du heller hele kommentaren og varsler opphavet.

  Svar
 4. Eugenie

  Dette har jeg lurt på selv. Det hender jeg har veldig lyst til å rette skrivefeil, men lar være. Det er ikke jeg som har skrevet det, så da er det jo ikke mine skrivefeil heller.

  Jeg har en gang flyttet en kommentar. Den ble postet i gjesteboka, men siden det var en kommentar til den siste posten jeg da hadde skrevet, ble den flyttet til den posten i stedet.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Det er først of fremst skrivefeil jeg tenker på. Noen ganger (ikke ofte) dukker det opp noen virkelig stygge feil. Dersom hele kommentaren er skrevet slik gjør jeg ingenting, men er det bare et ord eller to tror jeg det kan være lov. Generelt lar jeg vær-

  Har flyttet en kommentar en gang, fordi den åpenbart var postet i feil post.

  Svar
 6. Petter

  Ã…penbare skrivefeil kan jeg finne på å rette uten å spørre eller gjøre noen oppmerksom på det. Om kommentarforfatter ønsker endring redigerer jeg også. Hvis det skulle være noe annet enn dette antar jeg at jeg ville ha merket tydelig hva jeg har gjort og hvorfor -men det skal nok mye til for at jeg gjør noe sånt.

  Svar
 7. Stian

  Jeg har tatt forbehold på å kunne redigere/slette kommentarer uansett grunn, jeg, men jeg har begrenset meg til å rette på skrivefeil og slette spam.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det forbeholdet vil jeg si enhver som driver en nettside har, Stian. Men jeg har enda ikke slettet en kommentar, bortsett fra spam selvsagt. Noen skrivefeil retter jeg, men pleier å la de gå.

  Svar
 9. Martin Bekkelund

  Ettersom det er skrivefeil du sikter til synes jeg du skal la den være uredigert, forutsatt at det fortsatt er snev av lesbarhet over den. Selv om skrivefeil er lite brukervennlig og irriterende, reflekterer det allikevel personen som skriver, det gir karakteristikk.

  Selv redigerer jeg svært sjelden kommentarer. Jeg forsøker i det lengste å holde de originale, gitt at de passer overens med retningslinjene mine.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Det kommer helt an på skrivefeilen mener nå jeg. Om det er en skrivefeil som åpenbart skyldes bom på tastaturet synes jeg den bør rettes. Det reflekterer ikke annet enn at kommentatoren har skrevet raskt og ikke sett over. Det samme gjelder dersom det helt klart mangler et ord eller et ord gjentar seg to ganger etter hverandre.

  Svar
 11. randi

  Sender en takk til alle som er greie nok til å rette trykkleifer – ingen av oss skriver vel de med vilje…? 😉 av og til går det bare litt for fort…..

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  My thoughts exactly!

  (Selv er jeg også veldig glad i den innebygde stavekontrollen i Firefox. «Oi! En rød strek. Den får jeg rette.» Skrivefeil er som oftest en glipp, og ikke tiltenkt. Da er det greit å kunne rette. Har vurdert å åpne for retting selv (innenfor et visst tidsrom), men aner at dette kommer til å innføre for mange andre problemer.

  Svar
 13. Avil

  Eg er litt imot å slette kommentarar og skrive kvifor. Eg skreiv eingong i eit kommentarfelt at det var kvinneundertrykkande å rakke ned på jenter som hadde one-night-stand. Kommentaren blei sletta og erstatt med at «Avil har skrive ein så krenkande kommentar mot meg at eg vurderer å legge ned bloggen».

  Det var sikkert slik bloggeigaren opplevde det, men sidan hennar tolkning blei ståande istaden for min kommentar, opplevde jo eg heile situasjonen som temmeleg vanskeleg.

  Då er det betre å berre slette.

  Eg har ein blågg som i all hovudsak blir besøkt av folk som er interessert i å vite korleis det går med mi kreftsjuke venninne. Dersom eg kjem over kommentarar der som er reine promoveringa av alternative legemidlar, berre slettar eg dei. Med godt samvit.

  Svar
 14. XmasB Innleggsforfatter

  Skal jeg skrive hvorfor jeg sletter en kommentar 8noe som hittil ikke har skjedd forøvrig) ville jeg også fjernet navnet på personen som har skrevet kommentaren. Tror jeg ville skrevet noe sånt som «Kommentaren bryter med mine retningslinjer, og har blitt slettet.» Navnet ville også blitt fjernet. Ã… skrive hvorfor på den måten du beskriver blir for meg veldig feil. Skjønner godt at du syntes det var vanskelig.

  Ã… bare slette er også greit, men gir da ingen tilbakemelding til den som lurer på hvor kommentaren ble av. Har selv ofte irritert meg over manglende informasjon over kommentarer når det vises seg at de blir liggende i moderasjonskø, til tross for at dette ikke kommer klart frem når kommentaren ble skrevet. Noen ganger har også kommentarer bare blitt slettet, uten noen forklaring. Jeg antar da at bloggerern ikke følte den trengte å være med, men en forklaring hadde vært fint. Jeg provoserer sjelden med vilje, så jeg tror neppe det skyldtes kraftige meninger. Heller mangel på de. 🙂

  Men som sagt så bestemmer eieren av nettstedet dette fullstendig selv. Jeg føler ikke engang for å ha retningslinjer for kommentarer listet opp, eller hva som kan skje dersom de uskrevne regler brytes. Det handler om sunn fornuft mer enn annet, og det skjønner folk flest. Har i løpet av over to år med blogging ikke hatt et eneste tilfelle som jeg måtte gjøre noe med. Da trenger jeg heller ingen advarsel føler jeg.

  Svar
 15. M

  Jeg synes det er helt greit å rette skrivefeil, eller hvis kommentatoren har skrevet kommentaren sin på elendig norsk så må det være lov å skrive den om slik at den blir lettere å forstå.

  Det meste jeg har redigert en kommentar er når søstra mi kommenterer på norsk til tross for at jeg ber henne om å kommentere på engelsk, slik at de engelsktalende leserne kan forstå kommentaren hennes. Så det er et par ganger jeg har oversatt kommentaren hennes til engelsk, men som oftest lar jeg de bare være.

  Det har også skjedd noen ganger at jeg har slettet kommentarer, når min psykopatiske eks har bestemt seg for å være ekkel. Men i det store og det hele prøver jeg å ikke sensurere folk bare fordi de er uenige med meg, det er bare hvis de blir usaklige eller ekle at jeg tillater meg det.

  Jeg tenker som så at ‘det er min blogg, jeg gjør akkurat slik som det passer meg’, og det er seff opptil hver enkelt blogger hva man tillater seg.

  Svar
 16. XmasB Innleggsforfatter

  Fullstendig enig, M.

  Er heldigvis ikke plaget med psykopatiske ekser, men kan se hvordan det krever litt inngripen. 🙂

  Svar
 17. Tilbaketråkk: Respekterer du bloggkommentarene dine? - bza.no

Legg inn en kommentar