Hvorfor har vi så mange bloggere?

Jeg leser altfor mange blogger. Det vil si, jeg prøver å lese veldig mange blogger. For jeg har jo ikke tid til dem. Over tid har antall feeds i Google Reader blitt for mange. Igjen. Jeg prøver å lese det meste, men skulle vel helst ryddet litt. Det er ikke alle som er like gode.

Jeg har fjernet mange av de engelskspråklige bloggene, men er ikke like flink til å fjerne de norske. Derfor hender det rett som det er at jeg bare markerer alt som lest, og begynner på ny frisk. At jeg går glipp av en del gode poster sier seg selv. Men det gjør man vel uansett?

For å gjøre problemet litt mindre har jeg delt opp bloggene i kategorier, «blogroll» og andre. De som ligger i katergien «blogroll» leses stort sett alltid, men de andre kan bli oversett. Spesielt etter en helg hvor jeg prøver å la pc’en ligge. Når jeg ser det ligger 400 uleste poster i leseren gir jeg bare opp, og markerer alt som lest.

Jeg trenger et godt system for å rangere alle bloggene. Jeg har vurdert om jeg skal lage kategorier tilsvarende terningkast, men variasjonen på postene er stor – det er vanskelig å gi riktig karakter. Alternativt kan jeg bare fjerne alle som jeg ikke leser ofte, da ender jeg fort opp med en liten håndfull.

Jeg har en plan. Eliminasjonsmetoden. Fra og med idag skal jeg fjerne feeds etterhvert som jeg føler for det. Og ikke legge til noen med mindre de er utrolig gode.

Problemet er at vi er for mange som blogger. Og det er ganske mange gode der ute.

33 tanker om “Hvorfor har vi så mange bloggere?

 1. Stian

  Jeg har samme problemet. Det er så alt for mange blogger der ute som jeg skulle sjekket oftere (bl.a. din), men de forsvinner liksom blant alle RSS-feedene jeg har i Firefox…

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Min er vel egentlig ganske grei, for jeg har ikke klart å følge opp bloggen noe særlig de siste tre måneder. Det har unge og endringer i jobbsituasjon sørget for. Har masse ideer til gode blogginnlegg, men ikke tiden til å skrive de.

  Svar
 3. Virrvarr

  Kjenner problemet, jeg løser det med Sonitus, surfing og noen faste i RSS-en. Vi er jo så mange bloggere fordi det er så innmari gøy å blogge ^_^

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Må nok gå over til en slik løsning selv, Virrvarr. RSS listen skal ihvertfall bli kortere. Hoder skal rulle!

  Jeg kunne fjernet en hver dag, og laget en slags cup av det? «Hvem ryker idag?» Spennende, men tror jeg lar vær. De som blir dumpet får nok ingen beskjed om det.

  Svar
 5. Eugenie

  Dette var gjenkjennende. Har også mange blogger liggende i rss-leseren, og sletter med jevne mellomrom. Allikevel ligger der veldig mange, som tar tid å lese. Men det er fordi jeg vil det 🙂

  Ã… dele dem inn i kategorier, har jeg ikke tenkt på, så takk for tipset.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg leser de aller fleste (skumleser i det minste). Noen ganger blir det likevel for mange, og da hopper jeg over de fleste. Det hender også jeg heller blar meg frem til enkeltblogger, og leser de direkte, for så å fjerne alle som er igjen etterpå.

  Tenker på å lage kategorier som inkluderer en slags rank, så kan jeg vurdere utifra det.

  Svar
 7. radiohode

  Virrvarr: Sonitus ivaretar stort sett en viss type bloggposter. All ære til dem, men jeg synes filteret er litt trangt i forhold til mine preferanser. Men det er jo smak og behag.

  XmasB: «»Hoder skal rulle!» gulper

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Ta det med ro, radiohode. Pun not intended. Du er safe. Ditt hode sitter trygt.

  Litt enig med deg angående Sonitus. Har havnet der noen ganger selv, og det er veldig mye bra å finne der, men ikke helt typisk for de bloggene jeg leser mest.

  Svar
 9. Hjorthen

  radiohode: Sonitus ivaretar stort sett en viss type bloggposter. All ære til dem, men jeg synes filteret er litt trangt i forhold til mine preferanser. Men det er jo smak og behag.

  Du skal se vi snart kommer opp med en løsning som kan gjøre noe med akkurat det. Ihvertfall som en prøve…

  Men ellers er jeg egentlig helt uenig i at filteret er trangt, men det er uansett en håpløs debatt. Hver sin smak og alt det der.

  XmasB: Dette er et fenomen som rammer de fleste tror jeg. Nå holder jeg meg oppdatert gjennom å vedlikeholde Sonitus, men tidligere kunne jeg også til stadighet finne rss-lesere full av flere hundre poster. Da er det bare å nulle ut og begynne på nytt igjen.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Dte høres bra ut, Hjorthen. Ser frem til hva dere enn har funnet på. Jeg har funnet mange bra poster via Sonitus, men har ikke brukt den så mye i det siste. Det er ingen tvil om at mange av postene der holder en veldig høy standard. Nettopp derfor er det jo også gøy å havne de iblant, selv om det ikke skjer regelmessig.

  Men man finner ikke så mye «tulleposter» og supergeeky poster på Sonitus. Og det er jo forståelig nok. Og selvfølgelig også helt i orden. Jeg vet ikke om jeg vil si filteret er for trangt der, for et sted må man sette grensen. Jeg synes det fungerer bra idag, men ser frem til prøveløsningen deres.

  Det beste med Sonitus er jo nettopp at man finner gode poster/artikler der. Tøysepostene, dikt, youtubevideoer og annet diverse kan vi klare å oppsøke andre steder.

  Svar
 11. Vegard

  Min google reader er også stappfull, men jeg har funnet min måte å bla gjennom fort. En blanding av hurtigtaster og «mark all as read» gjør underverker 😉

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Bruker «J» (neste post) konstant selv. Musen brukes nesten ikke når jeg er inne på Google Reader, men det irriterer meg at disse hurtigtastene ikke er tilgjengelige også på iGoogle. Forøvrig utrolig fancy den oversikten over hjelpetaster. Trykk «?» for å se den.

  Svar
 13. Hjorthen

  XmasB: Ja, det er akkurat det. Et eller annet sted må man sette grensen. Men akkurat når det gjelder geeky tekno-poster så kan det godt hende at filteret blir for trangt. Det skal jeg slettes ikke se bort i fra, det er nok ikke der verken mine, eller de andre som plukker har sin hovedinteresse, og vi lar oss jo påvirke av slikt selvfølgelig.

  Svar
 14. radiohode

  Hjorthen: Jeg mener i forhold til mine preferanser. At mange bruker Sonitus er flott. Jeg forventer ikke at Sonitus skal tilpasse seg mine sære behov. Det får være grenser for selvopptatthet, selv for meg. 🙂

  Dere plukker – som du sier – ut fra deres hovedinteresser, og vi er ikke helt like. Det vile vært utrolig kjedelig om vi var det, forresten.

  Svar
 15. XmasB Innleggsforfatter

  Konklusjonen får være at vi er veldig fornøyde med Sonitus, men at vi kunne likt å sett en løsning også for teknogreier, humor og annet som blir for sært for massene. Alternativt kunne Sonitus hatt mange kategorier som dette kunne blitt lagt i. Men det får være grenser for hvor mye jobb man skal legge på folk…

  Vi har jo allerede sett hvor stor suksess Diggbart og Kudos har blitt med tanke på norske sære poster…

  Svar
 16. Hjorthen

  Vi prøver jo å lese objektivt også det som går utenfor våre hovedinteresser da, men akkurat når det kommer til geeky tekno-ting så er det ofte akkurat som om hjernen min plutselig blir til støv og smuldrer bort…

  Svar
 17. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe, det kan vi ikke ha noe av, Hjorthen. Fortsett på den kursen du/dere har idag. Det er massene som bestemmer hvordan markedet bør se ut. Ikke sære geeks som liker å lese korte nerdeposter. 🙂

  Svar
 18. Hjorthen

  Apropo Diggbart og Kudos, det er jo noe lignende vi har tenkt å teste ut da. Jeg er litt usikker på behovet, men tanken er å bruke samme open source-greie som både Diggbart og Glugg kjører på, importere det vi plukker til Sonitus inn der, og i tillegg la folk få anbefale sine egne poster. Med noen få retningslinjer. Vi vil ikke ha hva som helst, vi vil ha de postene som det er lagt litt arbeid i, litt sånn som svenske intressant.se.

  Så korte tulleposter og YouTubevideoer vil vi ikke ha, men har du skrevet en post som du har lagt litt arbeid i så trenger du ikke vente på at vi skal komme og plukke den, du kan legge den inn selv.

  Men jeg er som sagt usikker på om dette er noe folk vil ha, dessuten er jeg ikke helt sikker på om jeg helt liker den derre stemmeboksen, men vi kommer til å sette det opp og prøve det parallelt med Sonitus i et par-tre måneder, bare for å se.

  Jeg må innrømme at jeg ikke bruker verken Glugg, Diggbart eller Kudos selv, så det blir spennende å se hvordan dette kommer til å gå, men det blir jo en mulighet til å samle gode nerdeposter i en kategori da:-)

  Svar
 19. XmasB Innleggsforfatter

  Dette høres veldig bra ut, Hjorthen. Er som deg veldig spent på å se det i praksis, men i teorien høres det veldig bra ut. Tror Sonitus kan fungere bedre enn disse andre digg-klonene for det norske samfunnet fordi Sonitus allerede ligger på et helt annet nivå. Det er en viss kvalitet over tjenesten, som disse andre ikke har, og det tror jeg ikke forsvinner over natten – uansett løsning dere måtte prøve ut.

  Egen geek-kategorie høres veldig bra ut. For ikke å snakke om foto og andre mindre mainstream kategorier. Ikke bare politikk og nyheter.

  Svar
 20. John

  Min Google Reader begynte veldig ryddig – helt til jeg fant Readers egne abonnementskategorier (f.eks. «abonner på teknologinyheter» fra sider som Engadget, slashdot osv). Til slutt måtte jeg bare gi opp, for jeg fikk jo aldri lest dem uansett…

  Nå har jeg kun de bloggene jeg alltid leser i Google Reader, og resten ramler jeg innom en gang iblant – ofte via mine faste bloggers Blogroll. Jeg går som regel ikke glipp av veldig mye heller. =)

  Svar
 21. XmasB Innleggsforfatter

  De har jeg droppet for lenge siden, John. Det samme gjelder samtlige aviser og teknosider. Det blir for mye å følge med på, og det meste er totalt uinterressant. Da er det bedre å oppsøke dette selv. Holder meg til blogger (nesten samtlige norske) og et fåtall andre utvalgte sider. Kravet er at de ikke oppdaterer for ofte. 10 poster i timen går ikke an å følge med på. Da går det utover både jobb og fritid.

  Det man ikke vet har man ikke vondt av… Så jeg ville ikke ligget våken om natten og tenkt på det blogginnlegget som kanskje var tidenes beste, men som jeg gikk glipp av.

  Svar
 22. XmasB Innleggsforfatter

  I skrivende stund har jeg 297 subscriptions. Men problemet er egentlig ikke antallet i seg selv, for veldig mange av disse er ikke veldig aktive. Listen over topp 40 minst aktive viser ingen poster fra i år… Men noen poster jo gjerne mange ganger om dagen, og de skal man ikke ha mange av før det blir mye…. Hvis det ikke er veldig gode blogger har jeg en tendens til å slette de som poster for ofte først.

  Svar
 23. Audun

  Ja, dette høres kjent ut.

  Jeg ønsker meg et skikkelig bra filter for Google Reader. Manuelle filtre kan jeg ikke tro fungere, men kanskje noe lignende selvlærende spam-filtre kunne virke?

  Svar
 24. XmasB Innleggsforfatter

  Har også tenkt tanken på filter, Audun. Men har ikke peiling på hvordan et slikt filter burde fungere. Det er jo veldig forskjell på hva vi synes er interessant å lese.

  Et system for å gi poeng eller karakter kunne fungert, så kunne bloggene som ga en jevn strøm av gode poster havnet høyt opp og de dårlige blitt sortert ut. Det er jo håpløst å dømme en post på bakgrunn av noen få poster alene, men om jeg kunne gi poeng for hvert innlegg, så kunne snittet av dette avgjøre bloggens skjebne i leseren min. Google, hører dere meg?

  Svar
 25. Vegard

  Nyheter og store teknoblogger legger jeg i netvibes. Vet ikke helt hvorfor, men føler den slags passer greit i Netvibes og litt tyngre å holde styr på i Google Reader og andre rene feed-klienter.

  Svar
 26. Lin

  Jeg synes du skal satse på dostol og koffeintabletter.

  Eventuelt innse at man ikke kan få med seg alt. Jeg sliter litt med det selv.

  Svar
 27. André

  Selv bruker jeg Google Reader, med diverse mappestruktur for å holde orden på bloggene. Har heldigvis ikke så mange i listen for tiden da jeg rett og slett har det litt travelt, og ikke kan rettferdiggjøre lange blog-lese-pauser 😛

  Svar
 28. XmasB Innleggsforfatter

  Brukte Netvibes tidligere, Vegard. Det at den er såpass «tung» var grunnen til at jeg sluttet. En ren feedreader passer meg bedre. Som startside/nettportal er Netvibes eller iGoogle veldig gode, men jeg trenger ikke dette. Kikket raskt på linken, og skal se nærmere på den. Har brukt greasemonkey script med stort hell tidligere.

  Er nok redd du har rett, Lin. Noen ganger må man bare innse at tiden ikke strekker til. En grei beskrivelse til hver eneste dag for tiden.

  Tror et godt system er løsningen mer enn noe annet, André.

  Svar
 29. Kristin

  Jeg har nesten ingenting i min rss leser fordi jeg heller har gjort det slik at «ok, hvis jeg ender opp med å virkelige lese alt som er på denne bloggen hver gang det er noe nytt så kan jeg likesågodt ha den i rss leseren min». Merk at det er forskjell på å lese og virkelig lese. Jeg har endel blogger jeg bare skumleser halvparten av postene, selv om jeg er ofte innom dem. Og så er det noen som er «altfor» bra så jeg føler jeg må ha god tid når jeg kommer til dem. Så disse blir linket til i stedet for rss-ert (kan man skrive det?), slik at jeg kan besøke dem når det passer.

  Svar
 30. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg skumleser i Google Reader. Dersom posten virker interessant åpner jeg selve bloggen (hurtigtast V) i ny tab. Jeg leser nesten aldri en hel post i Google Reader. Synes også det er greit å gi litt statistikk til bloggeren, siden jeg faktisk leser posten.

  Ingenting i veien med rss-ert, Kristin. Jeg har alle i RSS, men besøker også bloggene iblant for å lese litt nærmere. Man får også en litt annen oppfatning på bloggens egen side.

  Svar

Legg inn en kommentar