Jeg er sprek jeg!

Nå er sykkelen tatt frem, og jeg har syklet til jobb. Det er kanskje ikke så imponerende ettersom jeg for tiden er på oppdrag bare fem kilometer (jeg har ikke målt, men tror det er nesten riktig) unna hjemmet, men det er nå engang bedre enn å ta bilen eller bussen likevel. I tillegg til å være sunt er det jo også gratis!

Men alt er selvfølgelig ikke fryd og gammen… Til tross for en innbitt livsløgn om egen helse er det faktisk mye som tyder på at jeg ikke er i toppform. Jeg ble faktisk litt småsvett av den lille sykkelturen (en bærbar på ryggen for ta deler av skylden), og ganske så andpusten i bakkene. I tillegg ville ikke benene mine jobbe så fort som jeg ville, og jeg reagerte litt på at farten ikke var så høy som jeg husket fra tidligere sykkelturer. Jeg er faktisk i elendig form.

Som folk flest setter jeg sykkelen inn for vinteren (ganske tidlig vinter ifjor…) og glemmer alle feil og mangler som må utbedres. Jeg klemte litt på dekket idag tidlig, og konstaterete fort at dekkene hadde nok luft i seg. Det hadde de ikke. Jeg har slike hybriddekk, så de er ikke så altfor tykke. Det tok ikke lang tid før jeg kjente felgen nærme seg asfalten i dumpene, til stor irritasjon for meg. Jeg vurderte jo selvsagt å ta med sykkelpumpen når jeg tok frem sykkelen, men droppet selvfølgelig det. Dumt.

I tillegg er setet litt for lavt, noe som fører til hvert eneste tråkk blir litt tungt. Tror det var likt som ifjor, så jeg må ha blitt lengre siden sist… Eller det var feil da og. Jeg har ikke syklet mye på denne sykkelen, for deg som lurer på det.

Så da sykler jeg avgårde, med tunge bein som går for høyt opp (pga setet), og felger som såvidt toucher asfalten. Sykkelen føles likevel god den. Men så kjenner jeg den føles litt vinglete. Det er som om dekkene ikke er helt perfekt runde eller «rette». Og det er de jo sikkert heller ikke. Det går på en måte litt til siden her og der. Både foran og bak.

Og plutselig bestemmer sykkelen seg for å skifte gir. Uten at jeg har rørt girene. Ah… Det var det jeg skulle fikse før jeg satte sykkelen i bruk ja. Spesielt i oppoverbakkene har girene en tendens til å hoppe litt. Med det resultat at jeg nesten går på trynet fordi alt stopper opp, eller takten endres. De laveste girene er verst, og jeg bestemmer meg for å gå den siste bakken.

Idag tenkte jeg å sykle innom sykkelbutikken på vei hjem, og be han fikse girene for meg. Tror muligens jeg bør fikse meg noen skjermer også, så jeg slipper å møte hos kunden med møkkete klær på våte dager. Så skal jeg fikse setet og dekkene, droppe sekken med den bærbare i, og finne noe bedre tøy. Da er jeg godt på vei til å bli riktig så sprek. For jeg er ikke spesielt sprek idag…

6 tanker om “Jeg er sprek jeg!

 1. Petter

  Dette hørtes ut som en god plan. Enda sprekere blir du snart. Til og med miljøet nyter godt av dette bidraget ditt.

  Jeg har ikke fått begynt skikkelig på sykkelsesongen selv enda, men kanskje jeg får muligheten nå i påsken.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, trøster meg med at formen kommer seg etter hvert. Dette vet jeg av erfaring, men det er jo lenge siden. Merker uten tvil at jeg har latt kroppen forfalle litt. Null trening de siste 4-5 årene merkes. Heldigvis er det lenge siden jeg skjerpet matvanene, ellers hadde jeg vel blitt skikkelig rund og god også.

  Det er nesten en ulempe at det er så kort til jobb når kroppen får hentet seg litt.

  Svar
 3. Cavey

  Med alle de utfordringene jeg leser om at du har hatt, så vil jeg kalle deg kjempesprek! Ikke alle hadde kommet igjennom dette med «livet i behold» 🙂 Tommeln opp for deg som er sprek nok for oss alle (slik at vi slipper?) 🙂

  Svar
 4. Captain Charisma

  Skaff deg en sykkelcomputer. Da har du mer kontroll på tempo etc, og du kan sette deg nye måt for hver gang tidsmessig. Klarer ikke å sykle uten sykkelcomputer. Anbefaler deg også å kjøpe Mekkeboka: http://www.syklistene.no/Sykler_utstyr/Reparasjon_vedlikehold/5204

  Sparer mye penger og det er lett å mekke. Du skjønner da hvor horrible priser sykkelverksteder tar for en liten jobb. Litt galt at de har like høy timepris som en bilmekaniker etter min mening. Noen er selvsagt billigere, mens andre tar overpriser så det holder. Spesielt bremseklosser, dekk og andre smådeler får man billigere andre steder enn i en sykkelbutikk. Biltea f.eks har helt greie deler som bremseklosser og slanger som holder bra kvalitet. Bare så synd at de nesten alltid er tomme for bremseklosser til v-bremser. 🙂

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  «Kjempesprek» etter en sykkeltur på 5km med sykkelen i «ustand»? Jeg vet ikke helt jeg, Cavey.

  Skal kjøpe meg en slik en, CC. Hadde det tidligere, men den ble stjålet når jeg glemte å ta den av en gang.

  Merket det, Espen. Det hjalp veldig.

  Nå har jeg byttet kjede, heist opp setet, og fylt luft i dekkene. Sykkelen er god som ny, og formen ble med ett mye bedre, selv om beina er litt tunge fortsatt…

  Svar

Legg inn en kommentar