Newsflash: Antall poster og antall besøkende henger sammen

Dette kan komme som en bombe på mange, men det er faktisk sant. I den senere tid har jeg skrevet svært lite på denne bloggen, og jeg høster nå av dette. Lite høsting med andre ord…

De få postene har ført til lavere rank på Technorati – færre lenker til meg er en naturlig følge av få poster. Rank har sunket i takt med færre poster. Hvorvdt Technorati betyr noe som helst kan likevel diskuteres…

Jeg får færre besøkende fra «bloggpolene» – Bloggrevyen og andre. Det henger naturligvis også sammen med antall ganger de har blitt pinget i det siste. Svært sjelden.

Så noe må gjøres, og jeg har en plan. Nei, jeg har ikke tenkt å skrive poster om hvordan jeg skal slutte å blogge, for så å ikke slutte. Jeg må sette opp en ukeplan. Jeg har tenkt å lage meg en oversikt over faste innslag, for så å bestemme meg for dager å ha disse på. Dette er godt gjennomprøvd i bloggeby, med varierende suksess hos bloggerne. En som har klart det veldig bra er Espen Iversen, kanskje spesielt med hans Monday bLoody Monday poster. Så jeg hermer, og skal gjøre det samme. Ikke helt det samme selvsagt, jeg skal ikke lenkegleden fra unge herr Iversen. Men andre kategorier skal jeg nok klare å finne på.

Så hva blir det? Vent og se.

9 tanker om “Newsflash: Antall poster og antall besøkende henger sammen

 1. Einar

  Tror jeg ha lest alle postene du har skrevet, men som regel som rss-feed. Ã… skrive på det jevne uten for store opphold er ikke dumt.

  Svar
 2. Eugenie

  Men skal man skrive bare for å holde besøkstallene oppe, eller skal man skrive når man har noe å skrive om? Du har nok rett i det du sier, i tillegg til at jeg ser det er mindre besøk i helgene og høytider.

  Svar
 3. Iskwew

  Det ser ut til at alle mister rank på Techorati for tiden. Selv om jeg har samme antall linker inn. Jeg tror ikke det har så mye med antall poster å gjøre, men med at det er de samme som linker. Den teller jo linker bare en gang fra hver kilde.

  Svar
 4. Petter

  At antall besøk er proposjonalt med antall poster er nok ikke så rart, så lenge postene ikke får dårligere kvalitet. Jeg leser stort sett alt fra alle som er i feed’en min så hvis noen poster mye blir det jo mer å lese. Men om det kommer masse mer fra mange må jeg jo revurdere hva jeg vil bruke tid på.

  Uansett kan det nok være lurt med mer eller mindre fast frekvens på innleggene. Jeg prøver å holde meg til ca 2 per uke.

  Svar
 5. Iversen

  Jeg vedder en tier på at du har minst like mange besøkende som meg for tida, selv om jeg skriver daglig og du gir beng en uke. Mandagslenkene er ikke særlig mye brukt av leserne heller, men det gir meg en fin følelse av rytme og at noe i alle fall starter uka. 🙂

  Svar
 6. Runa

  Jeg prøver å gjøre akkurat det. Poste på bestemte dager. Jeg har i alle fall en plan klar, så får vi se hvordan det går etter hvert 🙂

  Svar
 7. bza

  Det eneste som genererer jevn økning i besøksmassen er kvalitetsposter over tid. Glem alle topplister og linkejag. Fortsett og skrive gode bloggposter så blir det suksess.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Jøss. Bloggen lever et eget liv mens jeg er på hytte i påsken. Det var jo hyggelig å se.

  Det har etterhvert blitt en del som leser denne via RSS-feed, Einar. Det er litt vanskeligere å sjekke statistikk på, men jeg kommer ikke til å gjøre endringer for å «tvinge» lesere til siden min. Tenker da på kun å gi avsnitt i feed for eksempel. Er sterkt imot det. Men så prøver jeg også å legge opp innholdet slik jeg vil ha det hos andre.

  Det er nok ikke så veldig vanskelig å tippe hva jeg mener om det, Eugenie. Jeg skriver når jeg føler for det. I det siste har ikke blitt så ofte. Jobben og ungen tar mye av tiden min. Heldigvis trives jeg også godt med begge deler. Spesielt den søte lille. Mens jeg kan være ivrig etter å komme meg på jobb for å få gjort noe jeg har funnet løsning på i fritiden min (det hender altfor ofte), så gleder jeg meg til å komme hjem til datteren min og smilet hennes.

  Jeg har ikke sjekket andre nettsider, Iskwew. skulle selvfølgelig gjort det før jeg gjorde opp en mening om hvorfor dette skjer. Heldigvis er jeg ikke så opptatt av ranken (selv om det var kjipt å plutselig havne mange tusen plasser lavere…).

  Høres ut som mine tanker om dette, Petter. Jeg har lettere for å fjerne en som skriver for mye, enn en som skriver sjelden, rett og slett fordi mengden blir for stor. Jeg har lenge prøvd å holde et høyt tempo (minst 5 poster i uken), men i praksis har jeg hatt langt unna dette i det siste. Har noen planer for å få et jevnere tempo, men det blir en stund etter påske.

  Jeg vet ikke hvor mange du har, Iversen. Men det veddemålet tror jeg du hadde tapt. Mandagslenkene dine gjør det samme for meg, selv om det ofte går fort til neste post i leseren. De bekrefter at det er mandag.

  Godt å høre, Peter Andre. Hvor mange nettsteder har du forresten i drift om dagen? Og hvordan har det egentlig gått med satsingen på engelskspråklig blogg?

  Folk flest liker rutiner, Runa. Selv om de ikke vil innrømme det.

  Du har selvfølgelig evig rett, bza. Dessverre må jeg innrømme at kvaliteten har sunket i takt med kvantiteten hos meg i det siste. Jeg skal prøve å komme sterkere tilbake, men satser på en gradvis tilbakekomst.

  Oi, det var en litt lang kommentar. Men sånn kan det gå når jeg skal svare alle i en eneste en. Alternativet med å skrive en kommentar for hver ville selvsagt sett bra ut på statistikken, men ville jo vært tukling. Fortsatt god påske til alle sammen!

  Svar

Legg inn en kommentar