Skeptisk

Jeg har bestilt et objektiv fra statene. Alt ser bra ut, helt til jeg får følgende epost:

Thank you for placing your order with Tri State Camera. The following is required for all international credit card orders: A copy of the following documents must be emailed to Documents@tristatecamera.com or faxed to 1-212-633-7718 Attn: Abe, A) A copy of your credit card (front and back) B) A copy of one of the following: · A credit card statement showing mailing address · Utility bill showing your mailing address · Passport or Drivers License showing Photo ID Please reference your invoice # on all correspondence (i.e. faxes). Upon receipt of the documents we will email a confirmation. Thank you and looking forward to serving you. PS: If shipping destination is outside of the USA the shipping and billing address must be the same. Thank you

Er dette normalt når man handler varer USA? Jeg har handlet masse fra England, USA og til og med Tyskland, men har aldri blitt bedt om å oppgi denne informasjonen. Jeg har jo allerede gitt fra meg kredittkortnummeret og utløpdsdatoen. Det holder i praksis i massevis til å misbruke kortet mitt. Med informasjonen de ber om i tillegg kan de jo ta over identiteten min også. Er det lov å være skeptisk?

Jeg har sendt en epost tilbake med hva jeg mener om dette:

Hello Abe, I’m trying to understand why this is necessary. I have never, not once, in all the years I’ve been shopping online been asked to give this information. Nor can I understand why you would need it. I have already included the details needed to process my VISA card, as well as my billing address. Because of an error in your order form, I had to set US as my billing address to get the correct shipping charge. This is explained in the order. I am highly suspicious about this. I use a credit card when I shop online to have greater control in the case of abuse. With the information you are asking, I can see nothing stopping you from abusing my credit card. If you cannot complete the transaction without this information, I am considering contacting VISA to reject this transaction and find another vendor. regards, xxx

Forhåpentligvis har de enten et veldig fornuftig svar på hvorfor de trenger det (jeg vet jo egentlig svaret), eller de kansellerer transaksjonen, eller det lar transaksjonen gå gjennom uten mer tull. Jeg venter i spenning.

17 tanker om “Skeptisk

 1. HvaHunSa

  Hei du.

  Jeg vet ikke om dette er vanlig, men jeg vet at det finnes mange på Foto.no som har lang erfaring med å handle utstyr fra USA. Har du vært i forumet der og sjekket? Det finnes mange tråder der inne som tar opp dette temaet.

  Lykke til!

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Har ikke sjekket noe videre rundt dette, for jeg har aldri opplevd det tidligere ved handel fra USA. Foto.no synes jeg har så rotete forum, så det bruker jeg veldig sjelden. Skal ta en titt.

  Svar
 3. Hjorthen

  Jeg har ikke vært borti dette når jeg har handlet fra USA, men jeg har opplevd å måtte sende bilde av kredittkortet ved en anledning. Det var første gangen jeg handlet film på YesAsia, og viste seg å være helt uproblematisk der.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Det er ikke det at jeg oppriktig tror det blir misbrukt, men jeg mener det er unødvendig å be om denne informasjonen fordi det potensielt kan misbrukes grovt av mottaker. Med bilde av legitimasjon kan de i praksis ta over identiteten min, selv om jeg ikke tror det er planen deres. Jeg har en kollega som har handlet derfra med gode erfaringer, og de veldig god rating pricegrabber.com, så det er nok en seriøs bedrift. Jeg avventer foreløpig svar, før jeg bestemmer meg. Jeg sparer litt over tusen kroner på denne handelen i forhold til norske priser, så blir det for mye hassel kjøper jeg det heller i Norge. Neste alternativ fra USA er flere hundre kroner dyrere. Da er det ikke lenger verdt den ekstra ventetiden det innebærer å bestille det derfra.

  Svar
 5. Stian

  PayPal-kontoen min ble stengt for noen år siden fordi jeg hadde logget inn på den fra to forskjellige IPer. De begrunnet dette med at de trodde en tredjepart hadde aksessert kontoen. For å få låst opp kontoen min fikk jeg samme kravene som du har fått: De ville at jeg skulle scanne inn en strømregning og scanne inn gyldig legitimasjon (f.eks. bankkort). Jeg bodde da hos mine foreldre, og mitt navn stod ikke på strømregninga. Ergo var det umulig for meg å låse opp kontoen.

  Tåpelig opplegg.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Det hørtes jo helt latterlig ut, Stian. Jeg sjekket mulighetene for å benytte meg av PayPal hos Tristate Camera, men de aksepterer bare fra amerikanske kontoer med amerikansk adresse. Det har jeg jo ikke.

  Vurderer å bare sende inn bilde av det de trenger tatt med mobilen, men har ikke veldig lyst. Først og fremst av prinsipp, for jeg tror ikke det er noen risiko for svindel hos dem. Alternativt kan jeg handle fra Sigma4Less, som ikke krever det samme så vidt jeg har sett. De er bare bittelitt dyrere.

  Svar
 7. M

  Typen har også fått en slik forespørsel når han har handler hos thinkgeek, og de er jo ganske seriøse. Han spurte om grunnen, og de sa det var for å bekrefte at han virkelig var eier av kortet han brukte. Så typen skænnet en gammel regning, som hadde den gamle adressen hans, og photoshoppet den slik at den hadde nåværende adresse, og sendte til dem. Etter at han mottok varene sendte han den opprinnelig regningen med gammel adresse, og opplyste dem om at det ikke bekreftet noen ting, for det er så enkelt å forfalske.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Genialt, M! Jeg sendte dem nå bilder tatt med mobilen min. Kvaliteten er så dårlig at jeg neppe tror det er noen risiko for misbruk. Og Tristate Camera er så vidt jeg klarer å se ganske seriøse. De har stort sett gode skussmål så jeg regner med at dette skal gå greit.

  Svar
 9. randi

  Tror neppe det er vanlig, har aldri blitt bedt om det og jeg handler mye på nettet her (jeg bor her og dermed er det enkelt, dessuten bestiller du fra en annen stat enn du bor i slipper du tax også!)

  Jeg handler derfor mye på nettet (kamera,elektronikk, bøker etc) og sjekker alltid firmaet før jeg gjennomfører handelen. Noen firma som kommer ut med god pris i sammenligning har nemlig dårlig tilbakemeldinger. Og er det noe amerikanere (jeg hander mest her fordi jeg bor her) er flinke på så er det å rate alt mulig. Det er store problemer med firma som ikke leverer eller leverer noe annet enn du har bestilt. Min policy for nettkjøp er at selger må kunne finnes på http://www.bbb.org sine sider og helst være medlem.

  Kan anbefale http://www.bhphotovideo.com/ som jeg har handlet med mange ganger. Har de siste månedene kjøpt 5 kameraer m linser etc derfra (eget pluss til venner som kommer på besøk. Lav dollar vet du…) De er raske, effektive og det er alltid riktig vare som leveres

  Lav dollar er bra – bare husk at ved bestilling fra Norge kommer det toll etc på toppen….

  Lykke til –

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Har bestilt varene via JetCarrier.com, så jeg skal slippe å stresse for mye med tollen. Men den er selvsagt tatt med i regnestykket. Kikket også på bhphotovideo, men de var forholdsvis mye dyrere på dette objektivet, så da ble det ikke de denne gangen. Hadde egentlig tenkt å bestille fra enten dem eller Adorama, men sjekket pricegrabber.com før jeg bestemte meg, og da ble ting ganske annerledes. Er ikke helt overbevist om at det var noe smartere, men regner med at dette også kommer til å ordne seg. Hvis ikke er det i verste fall kredittkortselskapet som tar støyten.

  BBB hadde jeg ikke hørt om, men ser jo Tristate ikke kommer veldig godt ut der… Ikke bra. På den annen side har de mange positive tilbakemeldinger på Pricegrabber.com.

  Svar
 11. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har kansellert bestillingen min hos Tristate. Det ble for mye tull.

  Skal vurdere om jeg gidder bestille fra noen andre på dne siden av dammen, eller om jeg er såpass utålmodig at jeg heller betaler det det koster i Norge. Via Tristate ville jeg spart i overkant av 1000 kroner. Kan se ut til at jeg sparer omtrent halvparten ved å bestille fra bhphotovideo. Da vil jeg heller ha den norske kjøpsloven med meg tror jeg… Hmmm. Tenke tenke tenke.

  Svar
 12. Martin Bekkelund

  Dette er helt vanlig praksis hos flere forhandlere, blant annet B&H. Ikke at jeg kan gå god for akkurat din forhandler, men…

  Personlig ville jeg aldri handlet på denne måten. Kredittkortinformasjon skal aldri håndteres av mennesker. Det finnes alltid en utro tjener.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Hvor vanlig praksisen er vet jeg ikke helt, Martin. Jeg har ikke måttet sende inn dette noen andre steder. Hvorfor trenger for eksempel ikke play.com eller amazon.com å få tilsendt slik informasjon. Er det slik at Amazon tar «lettere» på sikkerheten enn for eksempel B&H?

  Uansett har jeg nå bestilt fra Sigma4Less istedet. Skulle det bli noen problemer der kommer jeg til å bestille fra en norsk webbutikk, selv om det koster nesten tusenlappen ekstra. Bestiller jeg fra B&H er ikke prisforskjellen så stor, så da ville jeg heller bestilt fra en norsk butikk.

  Svar
 14. Anders

  Jeg har blitt bedt om det samme ved kjøp av golfutstyr fra USA. Sendte dem det de ba om, og fikk utstyret tilsendt ganske så kjapt.

  Svar
 15. XmasB Innleggsforfatter

  Sendte det samme til Sigma4Less før de rakk å be om det. Det stod beskrevet at de trengte det i deres policy. Sendte ikke med legitimasjon, men bilde av kredittkort. Nå venter jeg bare i spenning på om de leverer raskt nok. Jeg er ganske ivrig etter å få testet litt makro med skikkelig objektiv.

  Vurderer forøvrig å Green card selv. Jobben betaler halvparten, så da er jo prisen forholdsvis overkommelig. Det virker jo som om alle unntatt meg spiller golf så…

  Svar

Legg inn en kommentar