WordPress 2.5 RC2

Igår forsøkte jeg å oppgradere denne bloggen til WordPress 2.5 RC2. Jeg har allerede installert på testbloggen min, hvor alt fungerer veldig bra. Nyhetene som har kommet er spennende, og innstikk virker som de skal. Bortsett fra et som skal sørge for ingen får tilgang til testbloggen min da… Nå står den vid åpen.

I forbindelse med oppgraderingen var det tydelig at dette kunne ta noen minutter, så jeg sørget for å lage en «Under Construction» side som skulle vises midlertidig. Planen er også at alt skal linke til denne siden under en oppgradering, men dette har jeg ikke satt opp enda. Som ved alle oppgraderinger tok jeg backup av både filer og sql, i tilfelle noe skulle skjære seg. Det har skjedd før, og kommer til å skje igjen. Og det gjorde det altså.

Jeg husker ikke helt hva feilmeldingen sa, men det var tydelig at ikke alt var som det skulle være. Jeg fikk ikke kjørt upgrade.php som skal kjøres for å fullføre oppgradering, og bloggen var naturligvis nede. Enda godt jeg hadde tatt backup. To minutter senere er bloggen tilbake slik den var, og alt ser ut til å fungere fint igjen. Jeg skal prøve igjen litt senere, men det blir ikke idag.

Av ny funksjonalitet i Wordress 2.5 er det utseende og mediahåndtering som er spesielt interessant av hva jeg foreløpig har kikket på. Ã… skrive en post er mer intuitivt, om enn litt uvant med en gang. Interfacet minner litt om det man finner på sider flickr.com, og er enkelt å benytte. Alt i alt er førsteinntrykket veldig bra. Media har fått en egen plass i WordPress, og det skal bli morsomt å se hva man gjøre med dette i praksis. Jeg har nettopp fornyet min flickr-konto med to nye år, så jeg håper nesten det ikke vil erstatte flickr for mye for min del. En fungerende integrasjon mellom de to hadde vært det beste. Jeg har prøvd flere plugins som påstår å kunne benytte flickr i WordPress, men ingen jeg har vært fornøyd med så langt.

Og jeg har selvfølgelig testet at min egen plugin XmasB Quotes fungerer i WordPress 2.5. Det gjør den uten problemer av noe slag.

20 tanker om “WordPress 2.5 RC2

 1. radiohode

  Er det ikke databaseendringer fra versjon 2.3.x til 2.5?

  Er det sql-backupen som gjør at du kan rulle tilbake, da?

  (Der ser du hvor lite jeg kan..)

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Normalt sett ville det formelen ja, men siden jeg ikke engang fikk til å kjøre upgrade.php filen som gjør databaseforandringer trengte jeg bare å legge tilbake filene for å få ting tilbake igjen.

  Jeg har store forventninger til spesielt håndteringen av media i 2.5, så jeg synes dette var veldig synd. Skal prøve igjen litt senere som nevnt, men har ikke tid før til søndag tidligst tenker jeg. Sånn er det bare noen ganger.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Stort sett synes jeg det har gått veldig fint. Jeg har aldri hatt de helt store problemer. Nå har jeg også fått ordnet meg en skikkelig testblogg, som nesten er en kopi av denne bloggen. At ting ikke fungerte helt som det skulle nå vet jeg ikke, for det fungerte for testbloggen. Jeg lurer på om jeg ikke glemte å skru av innstikk, det kan jo ha hatt en uheldig effekt. Regner med at oppgradering til 2.5RC2 er i orden i løpet av helgen.

  Svar
 4. Grim

  Sånne endringer må du jo først teste i systemtest, deretter kjøre litt i preproduksjon, så kopiproduksjon i lang tid før du legger over til kundetest. Deretter kan du legge det i produksjon.

  Nub altså 🙂

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Har nok ikke de helt samme krav til oppetid som der du holder til for tiden, Grim. Selv mange sykehus har ikke slike krav som det. Det vet jeg av egen erfaring.

  En blogg med systemtest, preprod, kopiprod og kundetest før produksjon tror jeg hadde blitt litt «seig» å drive…

  Forøvrig staves det n00b. n00b.

  Si ifra når dere skal komme på besøk en dag da. Sendte deg en mail for en stund siden, men mistenker at du ikke bruker den epostadressen til noe som helst. Husket nemlig ikke den vanlige. Jeg kunne selvsagt sendt en sms eller ringt deg i stedet for å skrive alt her, men det gjorde jeg altså ikke… 🙂

  Svar
 6. Grim

  «You can forward your mail to one other e-mail address that ends in hotmail.com, msn.com, live.com, or custom domains.»

  Derfor har jeg ikke forwarding.

  Og det ene svaret er: jeg husker ikke helt, men jeg tror ikke det er helt rett fram bruk av XML-dsig.

  Det andre svaret er: skal høre heime!

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  «Or custom domains»? Altså til hva som helst? Eller er det fredag ettermiddag som gjør meg litt dummere enn vanlig?

  Det med PKI XML-dsig har vi forsåvidt fikset, så det er ikke så nøye lenger. Men hør med din bedre halvdel du. Vi snakkes videre i en litt annen kanal.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Jupp. Samme kan det være. Heldigvis har MSN/Live Messenger gode muligheter for å endre eposten sin… Den er som følger (hvis de ikke har fikset det da): Eksporter alle kontakter Opprett ny messengerkonto med ny epost Importer alle kontakter Vent på at alle kontaktene legger til den nye eposten din La alle kontakter klage over forvirringen over dine to kontoer i kontaktlistene sine

  Yay!

  Svar
 9. Rune

  Merkelig det derre med oppgraderingen. Har brukt (og oppgradert) 2.5 fra SVN en god stund uten problemer.

  Underveis har det vært et par DB oppgraderinger som også har fungert problemfritt.

  Før du gjør neste forsøk (for det er verdt det), så kan du jo slå på feil rapportering i PHP, samt følge med feil loggene på serveren. Hvis du får noen fornuftige(?) feilmeldinger, kan du jo og poste dem på wp-testers mailinglisten, eller sende en mail til 2.5-feedback[at]wordpress.org.

  — Rune

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Litt testing på testbloggen tyder på at temaet mitt kommer til å få problemer med kommentarer på 2.5. Ikke bra. Har tenkt på å bytte tema uansett, men det ligger mye av egen kode i dette temaet, så det er ikke gjort på et blunk tenker jeg. Enda godt jeg lagde meg en blogg å teste på…

  forøvrig ganske sikker på at det innstikk har skylden for problemer med oppgraderingen. Dersom jeg uansett ikke kunne brukt det med aktivt tema var det kanskje like greit at jeg ikke fikk det til med en gang. Har ikke lyst til å bytte før jeg har funnet et annet tema. Får lete litt i helgen.

  Svar
 11. XmasB Innleggsforfatter

  Klarte ikke vente. Hadde glemt en if (function_exists(…)).

  Da ser alt ut til å fungere i 2.5 også. Ihvertfall på testbloggen. Har troen på en oppgradering av denne bloggen i helgen.

  Svar
 12. Kristin

  Jeg tror du skal vente med oppgradering her, XmasB, RC3 har blitt tagget i løpet dagen på Trac, så den ordentlig versjonen er nok like rundt hjørnet.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Godt å høre at du er fornøyd, Iskwew. Jeg har lenge hatt planer om en større oppdatering på den, men har foreløpig bare fikset småtteri. Fremtidige planer inkluderer Ajax, import/eksport av sitater (som en samlet fil, eller for hver forfatter), bedre statistikk, søk i sitater/forfatter. For å nevne noe.

  Nå har jeg funnet ut av det meste som var feil ved oppgraderingen, Kristin. Det var stort sett egen kode og plugins som ikke var helt på lag. Men jeg venter litt til likevel.

  Svar
 14. radiohode

  Jeg har spurt deg før, vet jeg, men har trøbbel igjen. Hvilken kode har du for formatering av fotnotene? (Det som står i feltet «Some CSS-styles….»).

  Beklager masingen.

  Svar

Legg inn en kommentar