Jippi! Snart 2. april

 1. april var sikkert veldig morsomt en gang i tiden. Jeg husker det til og med som morsomt når jeg var liten. Men internettet har endret dette. Nå er det så mye morsomheter at moroa tar fort slutt. Alle skal finne på noe gøy, og det blir for mye.

Det er også slik at det er håpløst å lese enhver form for nyheter eller blogginnlegg på denne dagen, for man vet jo aldri om de er sanne eller ei. Og grensene er flyttet såpass med åra at det ikke er like lett å skille de ekte nyhetene fra de falske. Alt er et eneste stort kaos og løsningen er enkel. Ikke tro på noe du leser online på denne dagen. Marker alt som lest i RSS-leseren din. Les avisen i papirutgave (de har typisk bare en aprilsnarr, og den klarer du nok å finne skjønne fort).

Mens mange bloggere også skal hive seg på morobølgen, skal resten forklare bakgrunnen for aprilsnarr. Hvert eneste år. Det er lettere å hoppe over hele greia.

Imorgen begynner en normal dag, og vi kan tro på det vi leser. Noen ting henger igjen, fordi morsomhetene ikke ble forstått som morsomhet. Har allerede sett flere eksempler på det i år også, til tross for at jeg har prøvd å unngå både nettaviser og blogger idag. Og noen må komme med forklaringer. Det er aprilsnarr-hangover.

8 tanker om “Jippi! Snart 2. april

 1. bza

  I dag må jeg ærlig innrømme det har blitt litt mye for meg og. Vanligvis synes jeg det kan være underholdende med diverse forsøk på aprilspøk, men årets utgave hadde få skikkelige lureposter. Da blir det mest bare slitsomt.

  Svar
 2. randi

  He he – men jeg vet ikke om du ska tro alt du leser i morgen heller…. «det står i avisa» er ikke akkurat noe sannhetstegn 😉

  Svar
 3. mirakel

  Jeg hater denne dagen. Tre kvarter igjen så kan jeg begynne å stole på folk igjen! Er så ekkelt å være skeptisk og avventende til alt, syns jeg. Og nesten verre å være redd for at andre ikke skal tro meg. Jeg lurer aldri stort (foruten at jeg sa til mamma at jeg var gravid i dag, men det er så urealistisk at hun bare lo), men folk vet jo ikke det.

  Nei. Gleder meg til det er over!

  Svar
 4. Eugenie

  Samme her. Det blir så mye spøk at man ikke klarer å skille ut alvoret. Sånn følte jeg det i alle fall da jeg hørte nyhetene i formidddag. Var det sant eller var det bare tull. Så da blir jeg litt likegyldig til det jeg hører. Nesten litt «farlig» også, dersom der er noe man burde tatt på alvor, men oppfatter som spøk.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Det er klart jeg humrer litt når jeg snubler over en virkelig god spøk. Men som du sier har det vært få av dem i år, bza. Kan jo også ha sammenheng med at jeg bevisst har unngått dem selvfølgelig.

  Det kommer litt an på hvilken avis man leser, randi.Og ikke minst forskjeller mellom nyheter og saker/reportasjer. Men det er enig i at man skal være skeptisk til innholdet i avisene de 364 andre dagene i året og (365 i år pga skuddår).

  Prøvde meg med den samme, mirakel. Men mamma trodde heller ikke på at jeg var gravid… 🙂 Nå er det en ny dag, og alt er «normalt» igjen.

  Rumpe-pushup var det en del snakk om for noen år siden husker jeg, Rabbagast. Det var bukser som hadde pushup i baken for å gi sprettrumpe. forsåvidt en morsom nyhet, men like misvisende som sokker i bh’en.

  Skjønner hva du mener, Eugenie. Uansett hvor alvorlig nyhetene kan være blir de ikke tatt på alvor på 1. april. Enda godt det ikke var noen store terroraksjoner i går, da hadde vi ledd av det og. Eller avskaffet aprilsnarr.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Det er ikke som tåler en spøk like godt, radiohode. Forgive and forget, sier nå jeg. Gratulerer med dagen!

  Svar

Legg inn en kommentar