Bør Norge boikotte OL i Beijing 2008?

Fakkelstafetten har vist seg å by på problemer i forbindelse med alle demonstratene som ønsker å sette en stopper for OL i Beijing 2008. Fakkelen har blitt forsøkt slukket flere ganger, og det blir trolig flere forsøk.

Men er en boikott av OL i Beijing 2008 løsningen på problemene? Bør Norge boikotte OL i Beijing 2008? Gi ditt svar i pollen. Her kan du se alle avstemninger.

En kommentar på hvorfor du svarer som du gjør blir også satt pris på, men avstemningen er ellers anonym.

7 tanker om “Bør Norge boikotte OL i Beijing 2008?

 1. Einar A.

  Helt ærlig så tror ikke jeg en boikott vil virke, fordi kineserene vil føle seg ekskluderte. Det eneste vi kan gjøre er å fortelle dem gang på gang i alle sammenhenger hva vi mener om menneskeretttigheter. Er redd for at når Ol starter vil de som boikotter være glemt, heder og ære går til dem som vinner og alt annet kommer ut av fokus.

  Svar
 2. Stian

  Ja, vi bør boikotte OL i Beijing (legg merke til at du har skrevet Beijing feil i overskrifta på innlegget ditt). Vi må vise at vi ikke tolererer undertrykkelsen av Tibet, og jeg håper at andre land følger samme eksempel. Problemet er at det ligger lite moral og mye penger i OL. Store sponsorer har store penger å tjene, og idrettsutøvere har trent i flere år for å være med i OL. Idrettsutøvere har dessuten en relativt kort karriere sammenlignet med andre yrker, og for mange kan dette være eneste sjanse til å være med i et OL…jeg håper dog at folk kan innse at det er viktigere ting her i verden å bry seg om enn egoet sitt!

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Er nok redd du har rett, Einar. De færreste vil jo egentlig engasjere seg når det kommer til stykket. Det er mye lettere å stemme «Ja» til å boikotte, enn å faktisk gjøre det. Jeg er ikke så sportsinteressert så for meg er det ikke veldig vanskelig, men jeg synes absolutt Norge bær være tydeligere, og si klart ifra at de ikke tolererer hvordan Kina holder på.

  Det du sa, Stian. Sier meg bare 100% enig. (og retter en litt flau skrivefeil – som jeg faktisk trodde var rett. Man lærer noe hver dag.)

  Svar
 4. Karoline

  Norge bør boikotte OL. vi MÃ… ikke delta i noe vi ikke vil fordi vi blir behandla som dritt. Detta er ikke bare fordi vi ikke vil, men hvis vi ikke deltar, så er vi mot tortur, sensur, og undertrykkelse. Om man blir behandla sånn, så må man ikke bare ta imot dritten, man må kjempe imot. Det er min mening!

  Svar
 5. Stig

  Hvis det skal være noe vits i å boikotte Kina bør vi gjenomføre en handelsboikott. Men det vil bli for «dyrt». Hvorfor skal vi boikotte OL? Det vil ikke føre til endring, heller tvert imot. man kunne valgt å ikke gi Ol til Kina i 2000 eller når det var.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Er veldig enig med deg, Karoline. Det handler mye om å vise tydelig hva man synes. Når man ser på hvordan Kina har håndtert hele situasjonen må man reagere.

  Jeg mener vi skal boikotte OL i Bejijng fordi det kan føre til en endring, Stig. Jeg har vondt for å tro at selv Kina kan overse resten av verden ved en større internasjonal boikott. At man kan være etterpåklok å angre på at man ga Kina OL til å begynne med er en helt annen sak. Tror nok ikke du er førstemann som har tenkt dette.

  Svar

Legg inn en kommentar