XmasB tester minnepinner

Eller én ihvertfall…

Jeg har lenge vært eier av en minnepinne av typen Corsair Flash Voyager GT 8GB som jeg bruker ganske flittig. Selv om bruken har blitt mindre etter at jeg fikk en 320GB 2.5″ USB disk (faktisk billigere enn pinnen min) så er den kjekk å ha. Den ligger alltid i lommen min, i tilfelle jeg skulle få bruk for den. Jeg har nemlig alt av programmer jeg måtte trenge på den – det inkluderer følgende: IM-klient (Pidgin), epostklient (Thunderbird), nettleser (Firefox), FTP-klient (FileZilla), «officepakke» (OpenOffice) og diverse andre større og mindre programmer. Samtlige såkalt portable, altså uavhengig av maskin. Praktisk. Så tilbake til testen av denne minnepinnen. Den har blitt ufrivillig testet i vaskemaskin. To ganger nå. En gang på 30 grader og en gang på 40 grader. Begge ganger har den overlevd uten problemer, og lever fortsatt i beste velgående. Jeg har sett at Corsair også fører en Survivor utgave av denne pinnen, men den trenger du ikke. Den vanlige holder fint mål.

13 tanker om “XmasB tester minnepinner

 1. Audun

  Wow! Flashminne er virkelig robust. Lurer på om det også vil funke med SSD? Noen som for eksempel kunne tenke seg å teste med en MacBook Air? 😉

  Svar
 2. André

  Kjører de samme programmene som du nevner på min minnepinne. I tillegg har jeg Opera, Firefox (2 og 3) ganske hendig når jeg skal ut til en kunde som har fått 500 «my search bar» greier i IE

  Svar
 3. Cavey

  Har en slik i 128gb. Har den alltid med meg. Kanskje jeg skulle oppgradert den 🙂 De er jo rasende billig på komplett… Er jammen ikke mange årene siden jeg kjøpte 1gb kingston for 249,- på clas ohlson. Men den er ikke så robust, så den gidder jeg aldri å drasse på.

  Svar
 4. Stian

  Synes du skulle kjørt inn TrueCrypt på den også. Veldig deilig å vite at ingen vil kunne lese det som ligger på den om den skulle bli stjelt/mistes. 🙂

  Svar
 5. André

  Jeg kjører truecrypt på min penn. Har et par «mapper» jeg legger ting som andre ikke skal se i, men selve programmene og slikt ligger ukryptert rett i rota på penna.

  Har vurdert å endre slik at alt er kryptert, men vet ikke om jeg orker… 😛

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Ser frem til første test av MacBook Air i vaskemaskin, Audun!

  Er blitt avhengig av pinnen min, André. Utrolig greit å kunne ha sine egne programmer lett tilgjengelig uten å måtte drasse med en hel pc. Har vurdert å kryptere disken i tilfelle jeg skulle miste den, for det meste av passord ligger lagret der. Den som måtte finne min pinne har adgang til alt av nettsider, epost og ftp server osv… Ouch…

  Jeg har lagt hele musikksamlingen, alle videoene og alle bilder på den lille disken min, Cavey. Kjører jevnlig backup til en litt mer klumpete 500gb stående hjemme. 500gb’en er koblet til PS3’en, så da har jeg alt av media på den også. Ulempen er bare at bildene er i RAW…

  Har TrueCrypt på den, Stian. Har også noen «containere» hvor jeg har lagret konfidensielle opplysninger (stort sett jobb) på. Det hjelper på samvittigheten. Synes likevel ikke Truecypt er så brukervennlig at jeg har giddet kryptere hele.

  Svar
 7. André

  Da min penn ikke er kryptert har jeg ikke lagret noe passord på den, men pga dårlig hukomelse er dette delvis en dårlig ide 😉

  TrueCrypt KAN være veldig brukervennlig med litt koding og scripting, fant en artikkel på nettet som gjorde at du plugget i pennen, det poppet opp et vindu hvor du måtte skrive passord og vips poppet den nye stasjonen opp.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Den artikkelen kunne jeg tenkt meg å lese, André. Min erfaring er nemlig som følgende: – Plugg i pennen – Start TrueCrypt – Mount fil/disk – Skriv passord – Ny stasjon popper opp

  Det er overkommelig, men litt tungvint. Jeg kunne også tenkt meg en løsning der jeg slapp en ekstra stasjon når jeg mounter hele disken. Windows spør nemlig om den skal formatere minnepinnen når jeg har kryptert. Dette er jo forståelig nok, da den ikke skjønner bæret av disken, men ikke helt en løsning jeg ønsker.

  Finner du linken du omtaler hadde jeg blitt en glad liten gutt. 🙂

  Svar
 9. Cavey

  Jeg er så lettpåvirkelig… Innkjøp i dag: Corsair Flash Voyager GT, 16GB USB2.0, 27/34MB sec w/r speed… Du skulle fått provisjon pga denne bloggposten!

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Det var mye bra der, Audun. Vurderer nå om jeg skal legge inn Linux på den. Dvs, jeg har vel egentlig konkludert med at jeg skal teste det.

  Neste gang får du si ifra på forhånd, Cavey. Jeg har linker til flere nettbutikker som gir meg provisjon. Noen av de ligger i egen kategori på lenkesiden. 🙂

  Svar

Legg inn en kommentar