Det er opptatt!

… for fafo… ((Faen på T9 for de uinvidde.))

Hvorfor er det slik at noen må kjenne etter om døren er låst selv om skiven på utsiden viser rødt, og det er derfor tydelig at det opptatt? Her sitter jeg i fred og ro på toalettet, så kommer det en kar (jeg antar at det er en kar ettersom det er et herretoalett) og røsker i håndtaket. Jeg blir jo vettskremt der jeg sitter. Tenk om jeg hadde hatt dårlig hjerte og dødd på meg. Kjipt sted å bli funnet død da! ((Minner om en viss feit pillemisbruker med lang pannelugg og kraftige kinnskjegg…))

Men så kom jeg til å tenke på at det kanskje ikke er så rart at han prøver å åpne døren likevel. Han kan være fargeblind. Som mann er statistikken imot oss, med rundt åtte prosent fargeblinde. Ettersom jeg ikke er fargeblind, er det jo seksten prosent sannsynlighet for at han er det. Eller? Dersom han er fargeblind er det ihvertfall ikke rart han må kjenne i døra, for den viser nemlig rødt eller grønt. Og for mange fargeblinde er vel dette mye det samme?

8 tanker om “Det er opptatt!

 1. Marie

  Han kan jo være blind, da? Også er det mange av de offentlige toalettene som er ledige selv om døra viser rødt… Eller kanskje han synes du hadde vært der for lenge, og ville be deg raska på. Hehe.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe, blind er han ikke. Jeg hilste på han etterpå ved kaffetrakteren. Tror ikke det hadde gått 10 sekunder engang før det røsket skikkelig i døra jeg. Kanskje det var krise? Men da bruker man bare toalettet ved siden av (dametoalettet). 🙂

  Svar
 3. Stian

  Har vært borti dette et par ganger jeg også, men hovedsaklig hjemme der det ikke er en fargeindikator som viser om døra er låst eller ikke. Der står jeg i ro og mak og gjør mitt fornødne og så kommer noen og røsker i døra. Kan til tider ende opp med at man må foreta noe vasking av omgivelsene etter at «businessen» er unnagjort.

  Svar
 4. Vegard

  Ble denne posten skrevet umiddelbart etter røskingen fremdeles sittende på ringen? Fafo og T9 og alt det der. Det er ingenting å skamme seg over 🙂

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, den ble faktisk skrevet litt etter. Men fafo er et bra uttrykk som jeg prøver å få i bruk hos flere. 🙂

  Ã… skrive poster på mobilen er slitsomt, så det gidder jeg ikke. Og så lenge jeg er på jobb sitter jeg ikke så lenge på do. Selv om tanken på at jeg får betalt for å sitte der er er ganske ålreit. Kanskje nettopp på grunn av det blir det ikke lange dopauser med lesestoff heller. Fakturerer kunden ganske så mye for å være her, ikke noe særlig å få bruke tiden på do.

  Svar
 6. Martin Bekkelund

  En fyr jeg jobbet med tidligere var fargeblind. Han hadde et blåtann-basert hodesett til mobiltelefonen, med en lysdiode som lyste rødt når den ladet og grønt når den var ferdig. Ikke ulikt mange andre elektroniske dingser, for øvrig.

  Det ble spurt om fargen på dioden mer enn én gang, for å si det slik…

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Kan jeg godt tro, Martin. Har prøvd å deaktivere en slik diode på min minnepinne selv. Blanko og svart sprittusj vil nok gjøre nytten, men det er ikke så stilig. Den blinker jo som et opphore juletre.

  Svar

Legg inn en kommentar