Kategori er «fjernet»

Mens jeg fortsatt setter kategori i når jeg skriver poster har jeg bestemt meg for å fjerne lenkene for kategorier på dette i temaet.

Bruker du kategoriene, og kommer til å savne dette veldig, er tiden for å si fra nå. Jeg har planer om å lage en bedre arkiv side, som også lar lesere finne frem via kategori, men enn så lenge er det kun tags som gjelder.

4 tanker om “Kategori er «fjernet»

 1. Petter

  Jeg er nok en av dem som ikke helt har skjønt det med tags. Eller stikkord som det kalles i den norske WP-oversettelsen. Hvorfor bruke det nå man ikke kan ordne dem i et hirarki? Og er det ikke bare å dele opp kategoriene i små nok greier, så får man det samme pluss litt?

  Er det bare den tag-skyen som frister, eller har du andre årsaker dette?

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg synes selv kategorier mister hele poenget når får mange nok av de, da passer uttrykket tags bedre.

  Jeg ser på kategorier som en skuff jeg kan putte noe i, mens en tag er mer som en post-it lapp jeg kan sette på. Forholdet blir derfor slik at en kategorie kan ha poster som igjen har mange tags, men en post kan kun ha en kategori. Istedet for å bruke kategorier som tags (slik de fleste gjør) kutter jeg heller ut hele greia, og benytter tags istedet.

  Jeg vurderer å sette link for kategori i bunn av hver enkelt post, slik at det fortsatt kan benyttes for de som ønsker det, men ikke er i veien for slik jeg følte de var.

  En kjapp analyse av linker som blir benyttet på denne siden tyder på at svært få egentlig bruker kategorier til noe som helst. Jeg forventer ikke at tags heller blir brukt i særlig grad, men synes (kanskje) det er mer fornuftig å presentere de for leseren likevel. Jeg bruker også tags for å generere listen over tilsvarende poster, siden andre plugins jeg har prøvd ikke har fungert tilfredsstillende. Med tags har jeg bedre kontroll enn en plugin som skal gjette seg frem.

  Svar
 3. Iskwew

  Jeg har telt på knappene om jeg skal ta bort kategoriene etter at jeg tagget hele bloggen. Men jeg har kommet til at jeg liker kategorier og tagger på tvers av dem, så langt.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Liker egentlig begge deler selv, Iskwew. Men jeg har sett fra logger at de blir ekstremt lite brukt. Da ønsker jeg å prøve meg litt frem for å få bedre design og resultat. Kommer nok til aktivere bruken av kategorier igjen, men da i en litt annen form. En annen ting er at jeg aldri har vært spesielt flink til å bruke kategorier fornuftig. De fleste poster havner i kategorien Drunken Ramblings, som er min samlekategori deluxe. Før det gir noen mening å benytte kategorier for å orientere seg her, må jeg ta en kraftig vårrengjøring.

  Svar

Legg inn en kommentar