Selvangivelsen 2007

For en drøy uke siden kom selvangivelsen i postkassa, og jeg fikk igjen en del kroner. Det er alltid hyggelig ed uforutsette penger, og dette var intet unntak. Med disse pengene kunne jeg forsikre meg om at neste års ferie kunne betales allerede nå, istedet for å spise nudler for å ha råd til Thailand turen. Det skal jeg nemlig spise nok av der.

Med de ekstra pengene var det heller ikke noe problem at jeg har svidd av en del kroner på fotoutstyr og tilhørende bøker. Ei heller at jeg nettopp betalte flere tusen på kredittkortet. ((Jeg bruker kun kredittkort på netthandel., og betaler alltid i god tid før fristen går ut.)) Jeg har jo masse penger, ikke sant?

Så sitter jeg i sofaen igår, og går gjennom hvert punkt på selvangivelsen for å sjekke tallene. Alt ser riktig ut, så jeg ser for meg nok et år med uforandret levering. Så ser jeg det. Ordlyden var ikke helt den jeg husket. Jeg leser det flere ganger. Restskatt. Ikke penger til gode, men restskatt. Penger jeg ikke har betalt staten. Ikke penger staten skylder meg.

Så da endret planene seg ganske drastisk. At jeg allerede har brukt det meste av feriepengene i år hjelper lite. ((Fikk de i januar etter jobbytte.)) Jeg har plutselig ikke så god råd som jeg hadde sett for meg. Jeg må faktisk spare penger til sommeren, og til neste års ferie. Og blitzen, objektivene og annet snacks til fotokameraet kan jeg glemme inntil videre. Istedet for 7.100 kroner til meg, må jeg ut med 7.100 kroner. En differanse på 14.200 er det blitt. Det føles ikke som om jeg skylder 7.100 ((Skyldte – jeg betalte med en gang. Men nå har jeg ikke noe særlig penger på sparekontoen.)), men at jeg har mistet 14.200 kroner. Det er jo en pen liten sum penger. Det kunne absolutt kommet godt med. For eksempel til å betale halvparten av ferien vi skal ha neste år. Burning money Surt er det. Likevel er det ingen grunn til å være furten, for dette er jo penger staten skulle hatt uansett. Forutsett at de har regnet riktig da. Jeg ringte dem (Skatteetaten) bare 3 ganger ifjor for å forsikre meg at om jeg betalte nok i skatt, for jeg syntes det var litt lite. Nå setter jeg opp trekket betydelig, så får jeg heller se på det som eventuell sparing hvis jeg betaler altfor mye.

7 tanker om “Selvangivelsen 2007

 1. Espen Willersrud

  Det var beregnet feil på meg også gitt, isteden for å betale litt skal jeg betale mer, hvor mye vet jeg jo ikke enda, men generelt er det jo mye mer gøy å få penger.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Alltid gøy å få penger ja. Jeg har i tillegg fått mindre reisevei som gjør at jeg «mister» noen tusen i skattelette. Det hjalp ikke det heller. Har satt opp trekket med en høvding per måned nå, så jeg ikke får en smell neste år og.

  Svar
 3. Sorgenfri

  Nå måtte jeg finne frem selvangivelsen min her, bare for å sjekke at jeg ikke hadde gjort den samme feiltagelsen. Føler med deg, bedre lykke neste år…? :o}

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Neste år skal jeg ikke gå på samme smellen, Sorgenfri Trekket er satt opp med tusen kroner. Jeg skal også se over hva jeg bør trekke i løpet av året, så jeg kan sikte meg litt bedre. Sikter litt høyt, så jeg heller får igjen. Med samme «oppsett» som i år, bør jeg ihvertfall få igjen 4-5000 neste år.

  Sant nok, bza. De har vel også ganske grei rente på «innskudd» mener jeg å huske? Heldigvis hadde jeg litt penger til gode denne gangen. Hadde vært verre om jeg måtte betalt rett fra brukskonto. Jeg har grei økonomi, men ikke så god råd at jeg tar uforutsette regninger i den størrelsen for ofte.

  Svar
 5. Audun

  De bommer jo totalt på trekket hver eneste gang, uten unntak. Jeg har egentlig ikke spesielt komplisert selvangivelse, men likevel trekker jeg 1000 spenn ekstra for å sikre meg mot baksmell.

  Neste år må jeg vel trekke 1500, for det ser ut som de setter ned trekket uansett når du får igjen penger. Her har det i alle fall gått jevnt og trutt nedover, selv om jeg har omtrent samme lønn og trekk som tidligere.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg tror noe av problemet hos meg er boligen. Boligverdien står på både meg og kona, mens gjelden kun står på henne. Mens hun får igjen litt på grunn av rentene på boliglånet, får jeg bare ekstra for selve boligen. Derfor får hun gjerne en del igjen, mens jeg får en liten smell. Første året delte vi lånet på to, men dette må eventuelt føres opp manuelt hvert år. Det gidder vi ikke, for vi har i praksis felles økonomi likevel.

  Jeg har heller ikke en komplisert selvangivelse, men de klarer aldri å treffe riktig likevel. Selv ikke når jeg har tatt kontakt med Skatteetaten flere ganger for å forsikre meg om riktig trekk. Derfor trekker jeg nå en tusenlapp ekstra i måneden i første omgang, så får vi se hvordan det går etterhvert. Neste år setter jeg opp trekket enda mer.

  Svar

Legg inn en kommentar