Alltid på nett

Jeg har den siste uken vært veldig tilgjengelig. I tillegg til mobilen som typisk er i nærheten har jeg også vært på msn. Nesten hele tiden. Laptopen ligger igjen hjemme, og MSN er ikke installert på pc’en jeg bruker på kurs. Men jeg har Pidgin på minnepinnen min. Så jeg har MSN via den.

Pidgin Pidgin Kort fortalt er Pidgin et lite program med flere IM-klienter tilgjengelig. Totalt 14 stykk er støttet per default. Det inkluderer selvsagt de vanligste som MSN, Google Talk, AIM, ICQ og IRC for å nevne noen. Jeg kan være logget inn på flere samtidig. Jeg vil nesten driste meg til å si den fungerer bedre enn Messenger på grunn av ekstra plugins man kan bruke. Nå får jeg for eksempel varsel når visse kontakter logger seg inn, men ikke alle. Praktisk for å vite når for eksempel kona logger seg inn, uten å få varsel for hver eneste kontakt. Dette er bare en av mange plugins tilgjengelig til Pidgin.

eBuddy eBuddy Så skrur jeg av pc’en jeg sitter på, og er på vei hjem. Jeg er fortsatt på nett. Jeg er fortsatt på MSN. I lomma mi ligger nemlig mobilen logget inn. Dette får jeg gjort via programmet eBuddy. Dette programmet støtter også flere klienter om man trenger det. Og også her kan man være logget inn på flere samtidig. eBuddy kan minimeres til å kjøre i bakgrunnen, og kan settes opp til å vibrere og/eller gi lyd ved mottatte meldinger. Et genialt lite program til mobilen. Og datatrafikken vi snakker om her er nok minimal, så jeg tror ikke det er så ille dyrt i praksis.

Spørsmålet om jeg trenger å være på nett er selvfølgelig greit å svare på med en gang. Svaret er nei. Men det er litt morsomt å teste mulighetene. Det fungerer faktisk veldig bra.

8 tanker om “Alltid på nett

 1. Rune

  Det er ikke alltid vi gjør noe fordi vi må. Det er like greit å gjøre det fordi vi kan 🙂

  Sånn som å være online på alle mulige steder, med alle mulige dingser…

  Det er bare morro!

  — Rune

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, du har nok rett i det, Rune. Jeg må jo ikke være på nett. Faktisk kan det fint gå lang tid uten at jeg er på nett i det hele tatt. Kan legge igjen mobilen hjemme når jeg går ut også. Men jeg kan være på nett hele tiden. Hvis jeg virkelig vil.

  Svar
 3. Petter

  Jøss. eBuddy var en kjekk sak. Lastet ned og installerte med det samme, jeg. Til og med på norsk, jo. Nå er jeg spent på hva dette betyr for batteritiden.

  Takk for tipset 🙂

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  eBuddy har jeg veldig gode erfaringer med. Jeg har ikke brukt det så mye at jeg har noen formening om påvirkning på batteritiden. Tror ikke det er så ille, med mindre man bruker den mye aktivt selvsagt. Men det gjelder jo alt man gjør på mobil. 🙂

  Alltid fint å høre at egne erfaringer kommer til nytte for andre, Petter.

  Svar
 5. Stian

  Alltid på nett ja – den stasjonære maskinen min står på døgnet rundt. Laptopen er som regel også påslått døgnet rundt, og jeg tar både den, mobil og iPod Touch (som har WiFi, og muligheter for surfing, mail, MSN og mer) med meg når jeg drar ut.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Den stasjonære pcen min kastet jeg ut, Stian. Laptop’en står sjelden på når jeg er hjemme (kone og barn kan få den effekten). Men mobilen er alltid på. Og på den sjekker jeg mail (privat og jobb), og kan bruke msn og surfe på nett.

  Stikkordet er vel «kan». I praksis er jeg ikke alltid på nett. Men jeg kan være.

  Men du er ikke på msn når du tar bussen med IPod’en din, Stian. 🙂 (ikke at jeg bruker msn nevneverdig likevel…)

  Svar
 7. Stian

  Nei, jeg bruker ikke MSN noe særlig jeg heller, men det kjekkeste med iPod’en er at man kan sjekke mail og surfe nettet (hovedsaklig Wikipedia). Egentlig derfor jeg kjøpte den – at man kan høre musikk på den er bare en bonus. Sjekke mail og surfe på mobil liker jeg ikke, for da vises som regel «mobilversjonen» av sidene man surfer på, samt at det er tregt, og koster flesk – WiFi er gratis 🙂

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Mobil er gratis (eller… arbeidsgiver betaler :)) og Opera Mini. Nuff said.

  Det å sjekke mail på mobil koster ikke mange kronene. Det er bare header som lastes ned, og resten kun om jeg velger det. Med Opera Mini vises de fleste nettsider ganske kurant (stort sett dønn likt som med Firefox eller Opera i «vanlig» størrelse). Det kommer egentlig mer an på om mobilen skjerm er ålreit å bruke til dette. De fleste nyere mobiler fikser dette ganske greit. Med Opera Mini komprimeres sidene via Opera sine servere før de sendes til mobilen. Da går det meste ganske fort, og det koster mindre.

  Men jeg sikler fortsatt på en Ipod Touch selv, men det er også delvis for å se film og serier på den… Samt kunne surfe på nettet hjemme uten å ta frem den bærbare.

  Svar

Legg inn en kommentar