Egen kode er ikke bare en fordel

Mye av grunnen til at jeg fortsatt har dette temaet er timene jeg har lagt ned i det. Ikke at jeg egentlig har vurdert å bytte på lenge, men nå frister det litt likevel. Men ved å bytte kommer jeg til å miste mye kode som jeg har lagt inn selv. På den annen side kan det tenkes at et eventuelt nytt tema ikke trenger å hackes på så mye som dette. Finner jeg et pent tema som støtter det jeg vil ha, uten de store krafttakene fra min side, så kan det tenkes at jeg bytter.

Etter oppgradering til WordPress 2.5 (og oppover) har jeg erfart noen smårare ting. Intet alvorlig, men likevel litt irriterende. For det meste dreier det seg om andres plugins som ikek fungerer som de gjorde (de aller fleste er blitt fikset nå), eller noen sider vises ikke riktig lenger. Jeg har også gjort noen endringer i forbindelse med en opprydning av plugins og filer som ikke har gått helt uten problemer. Idag fant jeg nemlig ut at jeg hadde fjernet en plugin jeg fortsatt brukte i aller høyeste grad. Nemlig den gamle pluginen phpexec. Den bruker jeg for å kunne skrive php kode direkte i poster og sider på bloggen. Det er den som gjør lenkesiden mulig (hvor mange ganger har jeg ikke vurdert å skrive den manuelt?), og også den for lengst berømte «Er det fredag»-tjenesten (vel.. Ikke så berømt, men det er bare et spørsmål om tid). Plutselig lenket jeg ikke lenger til noen (ingen som savnet en lenke?), og til tross for at fredagstjenesten var nede fikk jeg ingen henvendelser på dette. Man skulle tro en slik viktig tjeneste blir savnet?

5 tanker om “Egen kode er ikke bare en fordel

 1. Rune

  Hardkoding av hacks er ikke noe artig nei…

  Hvis du ikke vil lage innstikk, er det greiest å legge dine egen funksjoner i temaets functions.php fil, men det beste er selvsagt å lage innstikk 🙂

  Hva er du på jakt etter i et tema da?

  — Rune

  Svar
 2. Kristin

  Hvis du trenger å hive inn mye egne koder, så kanskje du skal ta en titt på WordPreciousss; her har du en haug med base-templates, som kjøres hvis du ikke lager dine egne til temaet du bruker.

  Jeg har desverre ikke fått laget/ portet så mange temaer til det innstikket, men du kan jo titte.

  Men jeg lurer også på hva dine ønsker for et tema er? Og er du avhenging av en kuul stil, eller tåler du å lage noe CSS selv?

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Hackingen jeg har foretatt er stort sett for å tilpasse temaet. Blant annet har jeg lagt til gravatar (lenge før dette ble en del av WordPress) og fikset et et skille mellom kommentarer og trackbacks. Det har ogs blitt mye justeringer på selve temaet, men det er selvsagt ikke veldig kritisk.

  Helst vil jeg jo ha et tema som er fint uten for mye hacking selv, men som heller ikke er brukt av for mange. Kan godt fikse på litt CSS dersom det trengs, men er ikke så god på CSS at jeg har lyst til å måtte fikse for mye heller.

  Ellers er jo kravene til tema at det støtter gravatar, widgets (selvfølgelig), og har to eller tro kolonner. Det skal være ryddig, uten å være for kjedelig. Kravstor? Jepp.

  Svar
 4. Kristin

  Synes ikke gravatar og widgets skal være så himla mye å be om da. – Men jeg begynte å lage temaer selv fordi jeg aldri fant noe som var ‘perfekt’ for meg.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Neida, det er nok rimelig standard begge deler. Og så lenge det støttes skal jeg alltids klare å få til resten selv. Jeg forventer jo uansett en del justeringer for å få alt som jeg selv vil. Har brukt mange timer for å dette temaet til å fungere noenlunde. Men idet siste har jeg begynt å vurdere om jeg heller skulle byttet ut hele greia. Mac-tema blir uansett helt feil for en som aldri har tatt i en Mac, synes du ikke?

  Svar

Legg inn en kommentar