Jeg vurderer å selge bilen

En ting er dyrere bensinpriser og bomstasjoner. Det er en egen diskusjon som vi godt kan ta en annen dag ((Mitt ståsted er enkelt: flytt avgiftene bort fra bilen og over på forbruket.)). Men det er ikke derfor jeg vurderer ((Egentlig vurderer jeg ikke å selge den heller.)) å selge bilen. Neida, det er disse trafikantene man deler veien med. Det er nemlig en god del trafikanter som rett og slett ikke kan kjøre bil ((I motsetning til meg som har hele to års erfaring med bilkjøring… Jeg har sikkert mine øyeblikk jeg og.)). Det vil si, de kan ikke reglene i trafikken. De gjør merkelige veivalg og skaper farlige situasjoner rundt seg støtt og stadig. Et blink til høyre, mens de svinger til venstre…

Noen ganger lurer jeg virkelig på hva folk tenker på.

Et par eksempler der jeg måtte ta bilde ((Tatt med mobilen, så jeg beklager den dårlige kvaliteten.)): Fin plassering av bilen Jeg har nettopp kjørt inn på denne parkeringsplassen, på venstre side ((På venstre side på vei inn, ikke venstre fra denne vinkelen. Jeg har liten bil, men ikke så liten.)) av den midlertidige parkerte bilen vel og merke. Hun ble stående slik rundt fem minutter før hun til slutt kjørt videre. Kanskje hun nettopp kom hjem fra et lengre opphold i England?

Og hva skjer egentlig her? Rullestolbruker ut på tur Kan dette være lovlig? Jeg vet ikke helt hva rullestolbrukere har i maksfart, men dette gikk ikke unna. Jeg vurderte å ta han med døra ((Neida. Jeg ruller bare rolig forbi ham.)), men var redd for å sende ham over til den møtende bilen…

Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde et kamera fastmontert på bilen, for det er ofte situasjoner jeg har lyst til å ta bilder av. Senest igår kveld holdt jeg på å frontkollidere med en som la seg i motgående kjørefelt ut av parkeringsplassen.

13 tanker om “Jeg vurderer å selge bilen

 1. André

  Så du mener seriøst at en ansvarlig bilfører skal finne fram kamera og ta bilder når han er ute å kjører tur? (Ja jeg sa han, for vi vet jo alle at damer ikke kan kjøre bil)

  Jeg er forresten enig i at biler bør ha montert kamera. Mye morsomme (og farlige) situasjoner jeg gjerne skulle tatt bilde av. 😉

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Tror nok ikke det hjelper på kjøreegenskapene å ta masse bilder i fart, men det gjør jeg da heller ikke (bortsett fra det siste bildet, men da kjørte jeg ekstremt sakte nettopp på grunn av rullestolbrukeren. Det var heller ingen biler bak meg.).

  Et fastmontert kamera derimot, gjerne et som tok bilder hele tiden (eller film) hadde vært genialt. Kunne for eksempel tatt videoopptak slik at man hadde et minutt i buffer. Når man skal ha noe trykker man bare på en knapp, og kameraet tar vare på det siste minutter og fremover til man trykker igjen. Hadde jeg hatt det kunne jeg lastet opp ukentlige klipp på youtube av idioter og «morsomme» situasjoner i trafikken. Og så mye bil kjører jeg ikke.

  Svar
 3. Kristin

  Det kunne jo vært interessant å kjørt et samarbeid med politiet. Jeg har ikke førerkort, men det hindrer meg ikke i å ha sett og opplevd mye rart. Nesten-påkjørsel av barnevogn og barn på klart markert fotgjengerfelt (jeg er glad jeg er snarrådig, eller så vet jeg faktisk ikke). Folk som insisterer på å kjøre videre selv om bybussen står i midt i krysset og blokkerer all trafikk (i sånne situasjoner er det helt greit for meg at sønnen min lærer et nytt banneord eller fem av buss-sjåføren). Og rundkjøringer er alltid en interessant opplevelse.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Praktisk hvis man er spion, André. Mistenker at slike briller er ganske dyre. Lønner seg nok å bestille fra utlandet ihvertfall. 🙂

  Hvorfor rundkjøringer så utrolig vanskelig for mange kommer jeg aldri til å forstå, Kristin. Det må jo være det letteste å lære seg i trafikken, kanskje med unntak av å kjøre rett frem på en lang og… vel… rett strekning. Det er dessverre altfor mange som har for dårlig tid i trafikken. Jeg liker også at det flyter litt når jeg kjører bil, men jeg tar aldri sjanser for å spare noen sekunder eller fem. Utrolig surt å ha et liv på samvittigheten bare fordi man ikke klarte å vente fem sekunder. Trenger ikke være et liv engang, kanskje bare et brukket ben. Det er fortsatt ikke verdt det.

  Svar
 5. Geir

  Jeg for min del ville syntes det var synd om du solgte bilen av andre grunner enn miljøhensyn. Det gjelder jo å ha størst mulig andel fornuftige sjåfører der ute, og hvis du trekker deg så antar jeg at andelen blir mindre…..?

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg skal være forsiktig med å hevde jeg er en så veldig god sjåfør, for strengt tatt har jeg ikke erfaring. På den annen side virker det ikke som om det er erfaringen det skorter på hos mange trafikanter. De kan rett og slett ikke reglene. Tror faktisk kjørestilen har blitt verre med årene hos mange.

  Nei, jeg selger nok ikke bilen. Ikke før jeg eventuelt skal ha ny. Men jeg kommer uansett ikke til å bruke den spesiel mye. Jeg kan nemlig gå til min nye arbeidsplass når jeg snart bytter jobb. Igjen. 🙂

  Svar
 7. Stian

  Jeg skulle ønske jeg hadde et kamera i hjelmen min som jeg kunne styre ved å blinke øynene tre ganger fort på rad. :p

  Svar
 8. Rune

  Bare tenk på all den «tulle» kjøringen som gutta (og jentene) i statens vegvesen er vitner til via sine vei/trafikk kamera som de har alle steder 🙂

  Men bare for å ha det sagt. Ja, jeg har hatt «lappen» i mange år, og har sett MYE rar kjøring i disse årene. Det verste ser jeg så alt for ofte – brudd på vikeplikt.

  I trafikkreglene §7.1 heter det «Trafikant som det skal vikes for, må ikke hindres eller forstyrres. Den som har vikeplikt, skal tydelig vise dette ved i god tid å sette ned farten eller stanse. «, og når du da «alltid» må bremse ned fra 70 eller 80 fordi en «tulling» ikke klarer å overholde dette, da er det irriterende 🙂

  Phu, da var det sagt! Jeg skjønner bare ikke hvor vanskelig det kan være?! Hvis man er så dårlig til å vurdere avstander og fart, så bør man muligens vurdere om det er så bra å sitte bak rattet (i en bil som beveger seg)…

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det hadde selvfølgelig vært mye moro med et slikt kamera, Stian. Enda bedre hadde det om det bare kunne tas opptak rett fra netthinnen, men det er nok noen år til enda…

  Jeg retter skrivefeil jeg, Rune. Fjernet likeså godt også signaturen din mens jeg var igang. Har jo nicket over kommentaren mener jeg.

  Vikeplikt er vel som rundkjøringer det. Lett i teori, men vanskelig i praksis (ihvertfall for mange tydeligvis). Spesielt opplever jeg ofte at folk har problemer med vikeplikt ut fra parkeringsplasser. Problemet er gjerne at andre bilister ikke stopper opp når jeg kommer fra veien mellom parkeringsplassen og hovedveien. De har vikeplikt, men stopper nesten aldri. Kjører jeg med kone og barn i bilen venter jeg, men er jeg alene er jeg litt mer ivrig. Om enn bare for å understreke hvor vikeplikten ligger.

  Svar
 10. Cavey

  Elsker slike blogginnlegg 🙂 Får meg til å tenke på hun som var ved siden av meg i rundkjøringen her om dagen, som tydeligvis ikke visste hvilket felt hun skulle kjøre i, og som derfor bare bestemte seg for å kjøre i begge samtidig rett foran meg i sneglefart slik at jeg måtte bråbremse eller hive meg inn i midtrabatt-rundingen.

  Eller lastebilsjåføren som driter i vikeplikt (fortsatt rundkjøring) og kjører inn i rundkjøringen i en slik hastighet at han ville kjørt i meg hvis jeg ikke hadde bråbremset eller gasset opp noe voldsomt (hvilket jeg gjorde). Greitt nok å skvise seg inn i rundkjøringer. Men da legger man seg mellom bilene i rundkjøringen. Hvis jeg som har forkjørsrett må bråbremse for å gjøre trafikken effektiv, så tror jeg noen har misforstått… Det var ikke rushtrafikk heller, så det var ikke snakk om fletting heller. Det var heller; «Her kommer jeg, kom deg til h#!¤&%e unna, ellers kjører jeg i deg.»

  Svar
 11. XmasB Innleggsforfatter

  Det er livsfarlig å kjøre bil, Cavey. Ikke bare kan man risikere å selv kjøre seg ihjel, noen ganger virker det som om andre er veldig ivrige etter å hjelpe til.

  Ser ofte at folk ligger over to filer i rundkjøringer, ja.

  Svar

Legg inn en kommentar