Ikke lenge igjen

33 arbeidstimer til før jeg har en liten ferie. 29 timer igjen hos kunden. 33 arbeidstimer til jeg har sluttet i jobben. Om under to uker har jeg begynt i ny jobb ((Jeg begynner fredag 1. august)).

Når denne uken er over har jeg sluttet i nåværende jobb. Tiden går fort. Selv om jeg gleder meg til nye utfordringer føler jeg tiden går litt for fort nå. Jeg har mye jeg skulle gjort der jeg er nå, men ikke nok tid. Om en uke skal noen andre ta over mine oppgaver her, mens jeg tar en liten ferie før jeg bytter arbeidsgiver.

Jeg har nå jobbet som konsulent i nesten ett år. Det har vært mange spennende oppgaver, og jeg har møtt mange interessante personer. Stort sett har det vært en positiv erfaring, men jeg er nok ikke den fødte konsulent. Jeg liker stabilitet og sikkerhet. Jeg liker å vite hvor jeg er neste måned. Jeg liker å ha faste kolleger og en fast arbeidsplass. I praksis har jeg jo nesten det idag også, ettersom jeg har vært på samme sted siden februar. Men jeg har aldri visst hvor lenge det skulle vare. I tillegg har jeg tidvis vært hos to andre bedrifter hvor jeg kun har hatt mindre oppdrag. Det oppleves veldig forstyrrende for den jobben jeg ellers gjør hos den «faste» kunden.

Mitt største ankepunkt mot jobben jeg har nå er mangelen på kontakt med kolleger. Selv om det gjøres en fantastisk innsats fra mange for å sørge for det sosiale, savner jeg å se kolleger (fra bedriften jeg er ansatt i, og ikke bare via kunden) oftere. For å sette det i perspektiv; jeg har ikke sett en eneste kollega på to måneder. Dette er jo mye på grunn av sommer og ferie, men jeg ser vanligvis ikke kolleger oftere enn en gang per måned, når det er innedag. Dette har selvsagt sammenheng med at jeg har jobbet mye alene siden jeg begynte som konsulent. Mange jobber riktignok i større eller mindre team, mens noen kunder ikke trenger mer enn en eller to personer om gangen ((Er det her man gjør sammenligninger med håndverkere som rørleggere og elektrikere?)). Men det sosiale når vi først treffes er unikt bra, og vi har flinke mennesker som står på for at det sosiale skal være så bra som det er.

Jeg har vært ansatt i Oslo de siste årene. Hos min forrige arbeidsgiver på Lysaker betød det en reisevei på cirka tre kvarter, eller et par timer når ikke alt gikk på skinner. Bokstavelig talt. Dette gikk jeg etterhvert veldig lei, i tillegg til en del andre ting jeg var misfornøyd med hos forrige arbeidsgiver. Så jeg byttet jobb når markedet var på opptur. Det lønte seg på mange områder, og jeg merker selv at trivselen har vært bedre det siste året. Mye som har skjedd på privaten har jo selvsagt også bidratt til dette, men når bruker så mye tid på jobb er det viktig å trives.

Hos nåværende arbeidsgiver har jeg litt over en halvtime til kontoret, eller et kvarters tid til kunden jeg er hos. Stort sett er jeg hos kunden hver dag. Det er jo selvsagt ingenting å klage over, men hva om jeg må jobbe hos en annen kunde på motsatt side av byen for eksempel? Da blir det fort nærmere en time offentlig transport igjen. Fin tid å bruke til bøker, musikk og tv-serier på en MP3-spiller ((Jeg er jo litt geek)). Eller tid jeg kunne brukt til familie, fritid og hobby.

Hos min nye arbeidsgiver bruker jeg cirka fem minutter på å gå. Det er verdt mye. Jeg sparer bilen (og miljøet) og kan komme meg raskt hjem, eller til jobben, om nødvendig. Dermed sparer jeg mange tusen i året på reiseutgifter, og får mye mer fritid (eller jeg jobber mer i den samme tidsrammen… :))

Jeg fortsetter innen IT, og jeg fortsetter innen segmentet helse. På mange måter er jeg takknemlig for tilfeldighetene som førte til min første jobb etter endt utdannelse, selv om jeg ikke ble værende der. Erfaringen derfra har helt klart lagt løpet for min videre karriere.

10 tanker om “Ikke lenge igjen

 1. Geir

  Jeg ønsker lykke til! Ã… bo nær jobben er en fin ting, og en fare. Lett å løpe tilbake når du har glemt noe, lett å gå hjem når du er ferdig.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Takk for det, Geir. Som alltid er det fordeler og ulemper, ja. Men jeg tror nå ulempene her fort blir skygget over av fordeler. Ã… ikke bruke tiden på å sitte i kø er uansett utelukkende positivt. Og kanskje jeg får mer tid til å ta bilder, og ikke bare i helgene.

  Svar
 3. Audun Wangen

  Bra med kort vei til jobben. Hadde en stund et steinkast til jobben (400 meter), men nå er det 6-7 minutter med bil. Kan ikke klage på det akkurat.

  Før det jobbet jeg i Oslo og brukte 3-4 timer hver dag på pendling. Det er ikke holdbart i lengden. For meg er ca 40 minutter maks en vei.

  Lykke til i ny jobb!

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Takk for det, Audun.

  3-4 timer ville vært uutholdelig for min del og, så det skjønner jeg godt at du ikke fortsatte med. Den største ulempen med lengre avstander er også at tiden man bruker kan bli veldig lang om uhellet er ute. Eller man bruker NSB mye, som er uflaks i seg selv. 🙂

  Jeg holdt ut med nærmere en times reisevei i nesten tre år, men har nok blitt bortskjemt med kortere reisevei det siste året, spesielt når jeg jobber hos kunde i samme kommune som jeg bor.

  Tror jeg skal bli veldig fornøyd i ny jobb. Alt ser ut til å være på plass, inkludert hyggelige kolleger. Det er ihvertfall førsteinntrykket.

  Svar
 5. Martin Bekkelund

  Reisevei er definitivt et argument for å bytte jobb. Jeg har selv vært på Oslo-kjøret og brukt 3 timer daglig på pendling. Nå bruker jeg godt under timen, og forskjellen er merkbar.

  Det skal bli spennende å høre fra deg og dine erfaringer i den nye jobben.

  Lykke til! 🙂

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Takk, Martin. Det kommer nok en liten post etterhvert når jeg har blitt varm i trøya i den nye jobben også.

  Svar
 7. Audun Sæther

  Ja, lykke til med den nye jobben, så absolutt! Det er alltid spennende å bytte arbeidssted – og ikke minst litt nervepirrende. Jeg er i fasen der jeg blir nødt til å bytte ut lærlingeplassen med en ordentlig jobb. Jeg hadde ikke forestilt meg at det er så mye forskjellig man må ta hensyn til når man vil ha jobb, men det er det jo.

  Svar

Legg inn en kommentar