Sett: The Dark Knight (2008)

Hvis du klikker deg inn på imdb.com i skrivende stund for å sjekke hvilke filmer som er rangert vil du finne The Dark Knight på plass numero uno. Altså verdens beste film. Bedre enn Gudfaren , The Shawshank Redemption og, vel… alle andre filmer. Den er nummer en.

Dette er jo kun basert på nær 125000 stemmer, cirka halvparten av antall stemmer Gudfaren har fått, men jeg tror nok ikke den kommer til å bli liggende på den plassen. Hvis den gjør det blir jeg skuffet.

The Dark Knight kan sies å være den beste tegneserieheltfilmen til nå. Jeg kommer ihvertfall ikke på en film i denne sjangeren jeg ville plassert høyere. Og The Dark Knight er en bra film, det er det liten tvil om. Men verdens beste, nei det vil jeg ikke si. Jeg vil ikke engang si det er Christian Bale’s beste. Jeg syntes faktisk The Prestige er bedre. Og Christian Bale spiller jo fantastisk bra i American Psycho, selv om filmen ikke når helt opp for meg.

Heath Ledger gjør en fantastisk rolle som Joker i The Dark Knight. Jeg vil til og med si meg enig i at han gjør en bedre rolle en Jack Nicholson i Batman fra 1989, hvor Nicholson gjør en kjempejobb som den skrullete Joker. Men kan det tenkes at Heath Ledgers død fører til litt høyere karakter for denne filmen? Jeg har ikke sett alle filmer med Heath Ledger, men jeg kan godt tenke meg at dette er rollen han virkelig vil bli husket for. Til tross for at han knapt er til å kjenne igjen…

The Dark Knight var en veldig bra film, som jeg absolutt kommer til å ha i hylla mi når det blir mulig. Det er den beste Batmanfilmen, den beste tegneserieheltfilmen, og den fortjener hyllest og skryt. Men den havner ikke på topp 10 listen min likevel. Det finnes faktisk 10 ((Og sikkert flere)) andre filmer jeg synes er bedre. For noen av dem kan se på oversikten de filmer jeg har ranger på filmsiden min.

Jeg gir den 8 av 10.

15 tanker om “Sett: The Dark Knight (2008)

 1. Geir

  Jeg syns Batman Begins var kanskje den beste superdude-filmen til nå. Så nå skryr du forventningene mine så høyt at jeg tror jeg bør droppe hele filmen. Dette kan bare ende med tidenes nedtur.

  Svar
 2. Frank

  Kanskje litt merkelig at den havner på toppen av lista på IMDb, men det er ikke noe tvil om at det er en god film. Kanskje det også er en viktig film.

  @Geir: Jeg fryktet det samme. Har hørt så mye bra om den, at jeg var redd for at jeg bare kunne bli skuffet. Heldigvis viste det seg at jeg hadde ikke noen grunn til å være redd for noe. Filmen leverte til gangs.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Du blir forhåpentligvis ikke skuffet, Geir. Men jeg får vel samtidig nevne at kona likte den forrige filmen bedre. Uansett er det god underholdning.

  Tipper den forsvinner ned fra tronen etterhvert som andre enn ungdommer og ivrige Batman-fans får sett den også. Svigerfar så den igår, men jeg har ikke fått dommens hans enda. Noe sier meg at heller ikke han kommer til å rydde plass sin Topp 10-liste…

  Svar
 4. Stjernesøkeren

  Jeg likte denne filmen 😀 Noe av det definitivt beste jeg har sett på kino på fryktelig lenge! Og kanskje det er derfor den er så høyt opp også? Det har ikke vært noen storm av gode filmer på kino det siste halve året/året akkurat? Jeg er ikke noen tegneseriefilm-fan, men denne falt jeg for. Fikk advarsel på forhånd om «noe tregt midtparti», men syntes ikke det i grunnen 🙂

  Som vanlig, smak og behag osv, seff 🙂 Og synes ikke hypen kommer av at Heath er død, som så mange påstår, hypen kommer nok som du sier av at han spiller aldeles suverent 😉

  Svar
 5. Stjernesøkeren

  Ooooooo – kompis av meg sendte meg nettopp lenke til artikkel på news.com.au og et par andre tilsvarende artikler: Folk har faktisk jukset til listen på IMDB 🙂 For Shawshank redemption har gått forbi Gudfaren… Og det har vært en endring i stemmer, mange av de som har stemt Batman opp har antageligvis gitt bunnkarakter til Gudfaren…

  Juks mao 😀

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Det kan jo forklare mye, Stjernesøkeren. Tror nok det er mange fanboys som har sørget for at listen ser ut som den gjør ja.

  Trodde da bloggen skulle ta a-tags da… Skal sjekke litt. I mellomtiden legger jeg inn lenken omtrent der jeg tror du mente å ha den.

  Svar
 7. Virrvarr

  Jeg ble forelsket i Jokeren, jeg. Altså, jeg har hatt Joker-dilla siden tidlig nittitall, men det tok av nå. Det var flere elementer i filmen som jeg ikke likte såå godt, som hvordan de løste Two-Face og Rachel, men det forsvant liksom da Jokeren haltet ut av sykehuset i sykepleierkostyme. Og ja, han er bedre enn Nicholsen, rett og slett fordi han er mer gritty og møkkete enn ham. Han har ikke Joker Venom, superkrefter eller noe fancy teknologi, han er bare en grotesk masochist med masse kniver i lomma. Mm.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det er vel vanskelig å unngå å like Joker, Virrvarr. Jeg ble også litt forvirret rundt dette med Two-Face, for jeg mente da at han skulle spille en større rolle etterhvert? Men det kan jo hende vi får en overraskelse i en eventuell oppfølger (please, please, please!!!)…

  Svar
 9. Geir

  Da har jeg fått sett filmen, og desverre så klarer jeg ikke være så entusiastisk som jeg ønsker å være. Jeg syns Batman Begins var en ekstremt bra film der Batman-personen ble bygd opp på en fortreffelig måte, uten dødpunkter og hvor alt som ble fortalt syntes nødvendig for historien. Denne gangen blir det for mye. Persongalleriet er etablert, Batmas historie segmentert, og da kreves det mye god historie for å fylle 2,5 timer. Etter to timer syntes jeg det var nok skurker og rare mennesker, og Bruce Batman stagnerte som rollefigur. Det hjalp ikke med tempo, kule effekter og heftig bass. Du verden, en god film, kanskje til og med en syver, men i forhold til forventningene jeg hadde etter BB, og ut fra anmeldelser og lovord, gikk jeg egentlig ganske skuffet ut av kinosalen. Kanskje har jeg sett for mange filmer?

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Kona syntes også Batman Begins var bedre. Personlig kunne jeg tenkt meg bedre balanse Batman og Joker i den siste. Heath Ledger tar mye fokus. Nesten litt for mye. Det var også noen effekter og finesser dem kunne spart seg for. Men alt i alt var jeg veldig fornøyd.

  Har forresten Ran stående i hylla nå. Har ikke fått sett den, men skal se om jeg får tid i helgen. I’ll let you know.

  Svar
 11. Geir

  Da må du sette av fire timer. Husk at Ran er kunst på høyt nivå, og kunst krever i motsetning til underholdning en viss grad av konsentrasjon ;-).

  I går så jeg forøvrig Kingdom of Heaven. Det som slo meg, var hvor forutsigbart det var. Anmelderne ønsket en sterkere karakter enn Orlando Bloom i hovedrollen, og jeg er enig. Dessuten slår deg meg hvor like Kingdom of Heaven og Arn-filmen egentlig er. Outcast blir ridder og får seg et fyrstedømme ute i ørkenen, redder Jerusalem og drar hjem. Er de to filmene bygd på samme historie (Ja, jeg vet at Arn er filmatisering av Jan Guilljoutines bok).

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Har hverken sett Kingdom of Heaven elelr Arn. Arn kunne jeg tenke meg å se, men Orlando Bloom er ikke blant mine favoritter. «Sterk» er vel det siste ordet jeg tenker på når jeg hører navnet, i alle sammenhenger. Mannen er jo en pusling. 🙂 Roller som Legolas i LOTR og ultrapuslingen i Troja (ok, jeg husker ikke hva rollens hans het, men har spilte en feig liten krabat ihvertfall). I Pirates of the Caribbean har jo han heller ikke akkurat noen sterk rolle. Jeg får leie Arn og se den ihvertfall.

  Svar

Legg inn en kommentar