Flock

Jeg lovte visst på et eller annet tidspunkt å skrive en kort post om nettleseren Flock. Jeg har brukt den en god stund, og har stort sett vært ganske så fornøyd. Flock skiller seg fra andre nettlesere ved å konsentrere seg om det sosiale på nettet. Og her gjør den en veldig god jobb også. Men jeg bruker den ikke lenger.

Flock har som nevnt et fokus på det sosiale. Det betyr at den kan gi beskjed om statusoppdateringer fra en rekke tjenester, som Facebook, Twitter, Pownce og så videre. Jeg har allerede twitterfox installert i Firefox, så denne gir meg det jeg trenger av oppdateringer fra Twitter, og vel så det. Oppdateringer fra Facebook er jeg lite opptatt av, da jeg ikke bryr meg om meldinger av typen «er på jobb» eller «skal ta meg en dusj». Dette er med andre ord ikke grunn nok til at jeg skal bytte fra Firefox. Apropos Firefox… Det kan være greit å nevne først som sist at Flock er bygget på denne fantastiske nettleseren. De aller fleste add-ons til Firefox vil derfor også virke i Flock. Nesten alle jeg bruker har fungert nøyaktig som forventet. Og nettleseren ellers oppleves ganske lik.

Men Flock har mye mer å by på. I tillegg til å følge med på oppdateringer fra alle vennene dine fra flere tjenester, kan du skrive blogg, dele bilder, tekst og video, eller følge med på feeds fra alle mulige steder. Alt fra nettleseren. Dette høres jo veldig fint ut, men i praksis kan det bli litt masete. Ihvertfall for en som bruker nettleseren mye på jobb. Jeg trenger ikke å bli forstyrret av ikoner som begyne å lyse fordi noen har lagt ut nye bilder på Facebook ellr Flickr. Jeg følger med på dette litt mer manuelt, i alle fall på Flickr.

Derfor har vendt tilbake til Firefox. Det aller meste jeg ønsket å gjøre i Flock kan jeg også gjøre i Firefox med riktig add-on. Jeg har add-ons som lar meg se oppdateringer fra Twitter, Google Reader og Gmail, og klarer meg egentlig fint med det. Ã… kunne se de siste bilder lagt ut av eller fra venner på Facebook kan være morsomt, men har liten nytteverdi for meg. Jeg liker ikke å bruke eksterne verktøy for å blogge, da jeg synes WordPress fungerer helt fint på egen hånd. Kort og godt trenger jeg ikke Flock. Det er en flott nettleser, men jeg trenger den ikke. Ettersom den er bygget på Firefox ligger den også etter rent teknisk. Flock 2 beta er bygget på Firefox 3, og er ikke fri for feil.

Flock passer nok mange. For meg ser jeg at jeg liker Firefox med selvvagte add-ons bedre. Men jeg vil absolutt anbefale andre å ta en titt på Flock.

4 tanker om “Flock

 1. Stjernesøkeren

  Blir du ikke veldig bundet til den pc’n du sitter på når du bruker addons sånn? Jeg hadde en del stasj til Opera’en min, men ble så lei av å veksle mellom hjemmepc, laptop og jobbpc med tilhørende «jada, jeg har alt lest den saken to andre steder» at jeg til slutt ga opp og fant meg en onlinefunksjon i stedet. Har forelsket meg i http://www.netvibes.com – den sjekker flickr, blogger, alle mailaccountene og facebook for meg, henter inn bokmerkene mine fra del.icio.us og er tilgjengelig alle steder 🙂

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jo, det er klart jeg blir mer bundet. Men på den annen side, jeg bruker i praksis bare denne maskinen. Jeg har ikke egen maskin hjemme (kastet den ut når jeg så at den aldri ble brukt), men tar heller med meg laptop’en om jeg trenger det. De fleste addons jeg bruker er kjekke å ha, men ikke nødvendige. Og de gjør jo ikke annet enn å benytte eksisterende online løsninger, så scenariet du beskriver med info dobbelt opp er ikke-eksisterende. Enhver nettleser vil gjøre jobben om jeg bare trenger å sjekke mail, feeds og et par andre nettsider. Har også en Firefox på minnepinne med samme oppsett om jeg skulle mangle min egen bærbar. Det fungerer utrolig bra (sånn i tilfelle jeg er på besøk hos en som kun bruker IE), og legger ikke igjen noen spor på pc’en den kjøres på.

  Brukte også netvibes tidligere, men den ble etterhvert for tung for meg. Syntes også det ble litt vel mye oppdateringer å holde styr på. Google Reader føler jeg er mer oversiktlig. Nå er det riktignok lenge siden jeg testet netvibes da.

  Bokmerker synkes automatisk med foxmarks.com, så den er i orden. Kunne fint brukt delicious, men liker ikke addons jeg har testet hittil.

  Svar
 3. Stjernesøkeren

  Nei – del.icio.us bruker jeg i grunnen bare fordi det var den første jeg fant… Synes den er tungvinn og rar, særlig i addonsammenheng, men er for lat til å bytte 😀

  Det høres ut som om addons har blitt flinkere siden jeg brukte dem (evt Opera sine er teitere enn firefox sine?) for de oppdaterte virkelig ikke i selve funksjonen, bare i nettleseren. Euhm. Om du skjønner 🙂

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Greia er at flere av addons som jeg bruker ikke gjør noe annet enn å spørre en tjeneste om hva som er nytt, for eksempel Google Reader eller GMail. Og da lagres jo ingenting i nettleseren. Andre addons jeg bruker er mer «kjekt å ha», og da er det ikke så farlig om jeg ikke har disse andre steder. Eksempel er da Firebug, Greasemonkey, Twitterfox osv… Kjekt å ha, men klarer meg også uten.

  Testet delicious på ny nå (måtte dobbeltsjekke påstanden min) og resultatet er det samme som før. Det blir for mye rot. Jeg holder meg til foxmarks.

  Svar

Legg inn en kommentar