Hjelp! Tegnsett skaper hodebry…

I forbindelse med oppstart av ny blogg ((Detaljer kommer senere…)) fant jeg ut at jeg også skulle oppdatere wp-config.php for denne bloggen. Dette gikk fullstendig uten problemer, med unntak av denne linjen: «define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);»

Dersom jeg inkluderer denne blir alt av æ.ø og å kråketær deluxe. Den er derfor kommentert ut i skrivende stund. Jeg har forsøkt å endre via plugin, men uten hell. Tvert imot førte det til en full manuell recovey på bloggen. Det har jeg ikke lyst til en gang til.

Noen som har noen gode forslag til hvordan jeg kan få konvertert tegnsett fra latin1 til utf-8? I phpmyadmin ser jeg at «å»=»ÃƒÂ¥», «æ»=»ÃƒÂ¦» osv… Jeg forsøkte en replace() rett på tabellene for poster, men det skapte mye hodebry. Noen som har noen gode forslag?

Oppdatering: Jeg har fikset det meste. Jeg valgte å eksportere dataene fra tabellene wp_posts og wp_comments, for deretter å erstatte i filene jeg da fikk lastet ned. Dermed fikk jeg god kontroll på det jeg tuklet med, samtidig som jeg fikk backup av enkelttabeller i tilfelle det skulle gå galt. Jeg tok en tabell av gangen, og testet at ting så riktig ut. Nå har jeg kun endret for disse to tabellene, og det ser stort sett ok ut. Noe småtteri her og der, men det kan jeg ta når jeg ser det. Er det noen andre tabeller jeg bør se på?

10 tanker om “Hjelp! Tegnsett skaper hodebry…

 1. Grim

  Hvis du ser Ã¥ osv så betyr det at det som er lagret i databasen er utf-8, dermed vil du ikke konvertere fra iso-8859-1 til utf-8 tror jeg. Du vil nok heller få skikk på wordpressen og phpmyadminen din.

  God helg 🙂

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Skal se på det på mandag, bza. Gidder ikke bruke helgen min på dette. Foreløpig er jeg fornøyd med at ting ser ut til å fungere igjen. Ihvertfall nesten.

  Var redd for det, Grim… Mandag kveld tenker jeg blir en fin tid for dette. Om jeg i det hele tatt gidder. If it aint broke osv…

  Svar
 3. Petter

  Ã…… Akkurat dette problemet har jeg også. Med WP 2.6.1. Problemet mitt kan ha oppstått ved en oppgradering av mysql og backup/restore av database på serveren. Jeg prøvde et innstikk for å fikse det, men nå følger jeg bare med her i håp på en løsning (foreløpig).

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Iskwew: Jeg fikk problemer da jeg inkluderte nevnte linje define «(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);» i wp-config filen. Denne hadde jeg tidligere oversett, så derfor kom problemet senere til meg enn det kanskje egentlig skulle gjort. Endringen skjedde visstnok i versjon 2.2. Skal oppgradere til 2.6.1 nå, men tviler på at den gjør noe med dette problemet. Løsninger ligger nok i å enten bruke en fornuftig plugin, eller gjøre endringene manuelt i mysql. En jobb jeg ikke har veldig lyst til å begynne på.

  Jeg poster en oppdatering når jeg får løst problemet, Petter.

  Svar
 5. Petter

  Æsj. Ikke noen enkel trykk og fiks løsning. Jeg vurderte å XML-eksportere innlegg og kommentarer for så å tømme tabellene og importere dem igjen. Men da regner jeg med at lenker til kommentarer blir feil. Det ender vel med at jeg tukler i databasen selv også. Men nå kom jeg jammen på noe selv å ta en titt på. search replace wordpress plugin som søk hos google kom med noe som kanskje kan hjelpe.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, det klarte jeg heller ikke å finne, Petter. Jeg liker å ha kontroll over det jeg gjør, så jeg syntes egentlig løsningen jeg gikk for var like grei. Det er fortsatt noen småfeil her og der, men jeg vet ikke om jeg gidder gjøre noe med de. Ser jeg noen feil kan jeg alltids rette på de manuelt, men noen storrengjøring setter jeg ikke i gang nå.

  Svar

Legg inn en kommentar