Fotobloggen tar form

Jeg har opprettet en midlertidig fotoblogg som subdomene på http://photo.xmasb.com. Planen er å sette denne på et dedikert domene, men jeg har enda ikke bestemt meg for hvilket navn den skal ha. Da er det dumt å kjøpe domene. Problemet er selvsagt at «alle» de beste navnene er tatt. Og hver gang jeg kommer på et bra navn er de selvfølgelig tatt. Ordspill på RAW, Stop, Light, Shutter og lignende er nesten bare å glemme. Så selv om jeg genierklærte meg selv når jeg tenkte på «RAW and Peace», så var det likevel til liten nytte. Den var selvsagt tatt for lenge siden. Men genierklæringen beholder jeg. At det finnes et annet geni som hadde ideen før meg får bare være…

Så da står jeg litt på bar bakke. Og det er du kommer inn. Ja du, ja. Jeg trenger din geniale hjerne til å hjelpe meg. Jeg har kommet på noen forslag, men tar gjerne imot flere. Nedenfor er noen av mine egne forslag jeg enda ikke har forkastet. Kom med meninger om disse, og/eller kom med nye. Beste forslag belønnes med ære og berømmelse.

 • Lovin’ Photo (lovinphoto.com)
 • In Love With RAW (inlovewithraw.com)
 • Raw Shutter (rawshutter.com)
 • Love And RAW (loveandraw.com)
 • Off the Sensor (offthesensor.com)
 • Eminent Photo (eminentphoto.com)
 • Through One Eye (throughoneeye.com)
 • Only One Eye (onlyoneeye.com)

Foreløpig er det «Eminent Photo» jeg kanskje liker best, men «Lovin’ Photo» er heller ikke så verst synes jeg. Men glem hva jeg synes. Hva synes du?

En annen ting jeg ikke har bestemt meg for er webhotell. I dag har jeg Surftown, og er forsåvidt fornøyd med de. De koster lite, og gjør det jeg trenger. Det koster meg ikke mye å legge til et domene hos de, men jeg vet ikke om det er dette jeg vil. Det hender siden min er nede, og det er jo ikke optimalt (selv om det er sjelden). Jeg har heller ikke inntrykk av at farten er den beste, men tror mye skyldes eksternt innhold og kode, som for eksempel statistikkverktøy jeg bruker (Sitemeter og Google Analytics). Tema er nok heller ikke optimalisert for fart, men det planlegger jeg å bytte snart.

Hvilke webhotell kan anbefales? Jeg har lest noen nettsider som viser kalde fakta, men vil gjerne heller ha erfaringer som går over mer enn noen måneder.

Så for å oppsummere: Jeg trenger et fett blogg- og domenenavn ((Dersom noen av disse er tatt i morgen, vet jeg hvor dem har funnet ideen), og forslag til webhotell. Har du gode erfaringer du vil dele, og/eller et godt navn for en fotoblogg? Da vet du hva kommentarfeltet skal brukes til. Et kriterie er selvsagt at navnet er ledig. 🙂

6 tanker om “Fotobloggen tar form

 1. Petter

  rawshutter.com synes jeg var et godt alternativ av de du hadde funnet på.

  For å finne noen ledige bør nok kombinasjon av feks to ord brukes. Eller noe så sært som feks et no-domene. Ord som kan kombineres: digital, photography, focal, aperture, blur, flash, picture(s). Og mange andre jeg burde kommet på. Du fant jo en del selv: eye, love, shutter, photo, raw.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Domenet skal være .com. Fotobloggen skal være på engelsk, så da er .no uaktuelt. Jeg ønsker heller ikke å ha et domene med samme navn som .com-domene, bare med annen endelse fordi .com ikke var ledig.

  Takk for tilbakemelding. Jeg har liten lyst til å endre navn etter at bloggen er «offisielt» lansert.

  Svar
 3. Thomas Karlsen

  Jeg synes også rawshutter.com var en av de bedre i listen din.

  Når det gjelder valg av webhotell. Subsys.no er fantastiske. Har selv benyttet meg av Subsys i et par års tid. Gjør f.eks et søk på «Subsys» på Norskwebforum. Tror ikke du vil klare å finne en eneste negativ erfaring.

  Svar
 4. Framed and Shot

  Navn er viktig, vi brukte også litt tid på et, og fant selvsagt på et genialt og supert navn – som nå er tatt, av oss!
  Vi hiver ut noen forslag basert på dine «kode ord» Raw Light Raw Frame Raw Light of Day Photo This Pixel Raw Raw Exposure Raw Peeper Hva med et litt rocka…. Raw Ligthning 😉 eller Shot and Raw.. Lykke til!! (Vi bruker bluehost.com – god support, stor langringsplass, men har ikke erfaring med andre)

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, dere har funnet et som er veldig bra. Lett å huske, klinger bra, og har en tilhørighet til hva bloggen handler om. Andre igjen, som f.eks White Zulu har ikke noe med foto i navnet, men har likevel et navn som er lett å huske, så det trenger ikke være et direkte fotorelatert navn heller.

  Flere bra forslag der, og halvparten var faktisk ledige og. Men det var dessverre ingen navn jeg falt for helt umiddelbart.

  Svar

Legg inn en kommentar