Musikk for de minste

Som forelder finnes det mange ting man kan gå rundt å uroe seg over. Som om det ikke er ille nok å tenke på hvor mange gærninger som finnes der ute, er det på en måte ikke ende for hva ellers man må passe på. Som for eksempel musikksmaken ungen etterhvert utvikler.

På et eller annet tidspunkt kommer ungen til å spille musikk jeg vil klassifisere som søppel. Det er gitt, og ikke til å komme bort ifra. Derfor er det viktig at jeg gjør mitt beste for å styre henne inn på rett spor allerede nå, selv om hun altså ikke har rundet året engang. Hun må tas hånd om mens det fortsatt finnes håp, før hun vokser opp og blir tatt av emobølgen. Oh the horror.

Men å spille den samme musikken som jeg hører på er kanskje ikke måten å gjøre dette på. Selv om jeg personlig synes jeg har vannvittig god musikksmak (mens dere andre ikke har peil i det hele tatt), innser jeg at hun kanskje ikke får mye ut av å høre på mp3 samlingen.

Bortsett fra den ene mappen hvor jeg legger barnelåter. Og der har jeg mye bra må vite. Jeg har nemlig kommet over en genial samling musikk. Rockabye Baby – Lullaby Renditions. Vi snakker om Lullaby versjoner av Pink Floyd, Metallica, Nirvana, Green Day, Radiohead, Betales osv… Det finnes en hel haug med denne musikken.

Foreløpig har jeg stort sett bare hjernevasket meg selv mens jeg jobber, men at dette er planen for å utvikle musikksmaken hos en liten jente er det liten tvil om. Så tar vi Kaptein Sabeltann & co litt senere… I mellomtiden skal hun få oversikt over skikkelig musikk. Oh joy!

Nei, nå må jeg snart hjem å høre Pink Floyd i «pling-plong» versjon.

7 tanker om “Musikk for de minste

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Nettopp! Mye som er utrolig bar der. Jeg har enda ikke spilt en eneste låt for hun lille, men sitter ofte å hører på disse selv på jobb. Kanskje derfor jeg har følt meg litt slapp i det siste…?

  Svar
 2. Audun Wangen

  Jeg trenger visst ikke vuggesanger for å sove godt. I går kveld skulle jeg bake brød, og sovnet på sofaen. Klokka halv fem på morgenen våknet jeg av lukten av svidd brød, og da hadde brødet stått inne i 5-6 timer :S

  Svar
 3. Geir

  Jeg tror løsningen er enkel: La de bli utsatt for musikk. Min sønn har utsøkt musikksmak, men det var ikke opplagt at han skulle få det. Han fikk velge selv, og til å begynne med ble det Razz, Bomfunk MC’s, Scooter og det som verre er. (Les: Busted) Men så begynte han å leite selv, og plutselig dukket The Hives, Weezer, White Stripes. Og nå handler det stort sett om Pink Floyd, Nirvana og orntli musikk. I dag er jeg den stolte far til en bass- og gitarspillende fyr på fjorten som skal debutere med bandet sitt på julefesten på Ullandhaug skole. Og jeg gleder meg enormt med ham. Og cluet: Han fikk velge selv.

  Det gjorde også min datter. Hun er tre år yngre, og plager oss med Britney enda. Men om tre år er også hun på plass, mark my words.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Selvsagt, Geir. Jeg er ikke i tvil om at hun en dag kommer til å overraske meg med mye bra musikk. Det er bare tiden i mellom jeg er bekymret for. Spesielt hvis jeg blir nødt til å høre på det.

  På den annen side har jeg jaggu hørt på mye skit jeg og… Men jeg er oppvokst med Metallica og Pink Floyd, så for meg begynte jeg bra uansett. Det var bare tiden i mellom jeg skammer meg over. Mellom Pink Floyd og Pink Floyd.

  Svar

Legg inn en kommentar