En rotete post om hva jeg driver med om dagen

Som flere har påpekt har det vært litt stille fra denne kanten i det siste, til tross for store planer om det motsatte. Dette er det selvsagt flere grunner til.

Min bedre halvdel og jeg har funnet ut at vi er lei av å høre på naboene som bråker til alle døgnets tider, og skal derfor flytte. Vi har funnet en ny leilighet jeg tror vi kan bli veldig glad i, og er midt i prosessen å selge vår gamle. Leiligheten ble lagt ut på finn.no i dag. Trenger du kanskje en ny leilighet?

Som faste lesere ((jeg er glad i dere, alle som en!)) vet har vi en liten datter som nærmer seg året ((Tiden flyr virkelig når man har det gøy. Og vi har det utrolig moro med henne.)). Vi har forsåvidt plass til henne i dag, men jeg savner kontoret mitt litt. Eller gjesterommet som det også ble brukt til, hele to ganger på to år. Et rom ekstra er ihvertfall savnet, så naboene var ikke eneste grunnen til at vi flytter. Men de var den siste berømmelige dråpen.

Vi har ikke bare dårlige naboer. Tvert imot, egentlig. De fleste er skikkelige folk, som hilser pent og følger normal skikk og bruk. Som for eksempel å ikke spille musikk uansett tid på døgnet, ha høylydt sex uansett tid på døgnet, blotte puppene på morgenen ((Egentlig er hun faktisk den snilleste damen i hele blokka, jeg bare syntes den episoden var litt morsom. Selv om den eldre damen altså har hatt sine beste år.)), pusse opp døgnet rundt, slåss og skrike til langt ut på natt, legge søpla si i blomsterkassa ((Gjerne så mange som tre poser kan ligge til alles beskuelse gjennom en eller flere dager.)), løpe opp og ned trappene, gå med sko inne dagen lang, spytte i oppgangen eller helle saft i barnevognen til datteren vår ((Ungene har vokst litt siden da, heldigvis.)). Bare for å nevne noe. De fleste naboene er snille mennesker man kan låne melk av, eller slå av en prat når man møtes en gang iblant. Det er nemlig ikke så mange personer som trengs for å lage mye bråk og kvalme. Men bråk blir det, og bråk er det. Spesielt fra de over oss ((Vi klarer heller ikke høre om bråket kommer fra de rett over, eller skrått over, så det er litt vanskelig å vite hvem man kan klage på.)). Så vi flytter.

Og i en flytteprosess kan tiden fort bli brukt til andre ting en blogging. Det er mye som må på plass, og det har vi brukt masse tid på. Forrige gang brukte vi ikke så mye tid på det, og det ser vi ettertid at vi skulle ha gjort. Vi fikk nemlig bedre betingelser på dette lånet enn ved førstehjemslånet.

Vi har vært mange turer innom bank og meglere for å få alt på plass, men nå skal det meste være i orden. Kjøpet er i boks, og vi venter bare på overtakelse. Salget av den leiligheten blir spennende. Spesielt med tanke på hvordan folk flest er hysteriske med tanke på «finanskrisen».

Hun skjønne, blide lille tar også mye tid. Å sette seg ned med pc’en på fanget når jeg kommer hjem fra jobb er ikke alltid like velkomment hos min bedre halvdel, når hun har underholdt lillemor hele dagen. Og når vi har fått henne i seng er det deilig å bare slappe av litt i sofaen en liten stund før vi også kaster inn håndkleet. Dagene går av seg selv.

Som de aller fleste har jeg en jobb som krever at jeg, vel, jobber. Å svare på kommentarer som kommer inn på bloggen har jeg alltids tid til iblant, men å skrive poster av noen særlig kvalitet er bare å glemme. Jobben blir ikke borte om jeg ignorerer den. Heldigvis. Jeg har nå jobbet i den «nye» jobben i snart to måneder, og stortrives. At jeg har tatt et riktig valg er jeg ikke i tvil om. Jeg har mye mer tid til den lille familien min, takket være kort vei til jobb, og det er aldri noe problem å løpe ut en kort stund. Det har vært veldig praktisk nå som vi har holdt på med bolig og lån.

Denne tiden kunne jeg brukt til å blogge, sier du? Joda, mye mulig det, men jeg har altså valgt å prioritere familie. Datteren min begynte å krabbe for noen dager siden. Det er utrolig morsomt, men krever mer oppmerkshomhet enn noensinne.

Så det er nok å henge fingrene i om dagen. Men jeg lover å skjerpe meg fremover, så snart vi har fått ting på plass i forbindelse med salg av bolig ((Du kan jo legge inn et bud, så går dette enda fortere?)), flytting og alt annet som måtte dukke opp.

Og kanskje klarer jeg også å få på plass fotobloggen snart, selv om jeg ikke enda ikke har bestemt meg for navn eller webhotell. Bilder har det også blitt lite av i det siste. Bortsett fra masse bilder av lillemor, selvfølgelig. Når hun blir rik og berømt kommer hun til å ha masse bilder å ta av til «Klassekampen» eller lignende programmer. Et kjapt regnestykke viser at jeg med litt godvilje kan regne godt under en krone per bilde tatt med kameraet mitt. Det er jo ikke verst. Største problemet mitt nå er jeg har blitt altfor kritisk til egne bilder, og setter for høye krav til hvordan et ferdig bilde skal se ut. Det er fint med krav til seg selv, men i dette tilfellet hemmer det mer enn noe annet. Det er dumt.

Ok, her runder jeg av hele denne rotete posten. Jeg hadde egentlig tenkt å finskrive litt, men jeg tror ikke det er håp for denne posten uansett. Beklager rotet, kanskje jeg rydder opp en dag jeg har masse tid til overs. Altså ikke med det første.

9 tanker om “En rotete post om hva jeg driver med om dagen

 1. Petter

  Dette var ikke akkurat gode argumenter for å få solgt boligen. Men det ordner seg nok allikevel. Jeg synes ikke du bør å love skjerpings med tanke på bloggingen (selv om det hadde vært fint med flere oppdateringer her). Familie er mye viktigere. Skriv når du har lyst.

  Svar
 2. randi

  Sier som Petter; blogg når du har tid og overskudd! LIVET er uansett utenfor 😉 Også måtte jeg le… Min bedre halvdel og jeg har funnet ut at vi er lei av å høre på naboene som bråker til alle døgnets tider, og skal derfor flytte. ….. Tenger du kanskje en ny leilighet? Noen selger er du neppe 😉 Selv om naboene får skryt lengere nede! Lykke til med kjøp og salg og hele prosessen!

  (også kan du jo se om du får tatt noen fine bilder til fotobloggen innimellom…. 😀 )

  Svar
 3. randi

  også måtte jeg selvsagt inn og titte! Ganske morsomt å se hvordan du bor; selv om du helt klart har ryddet mye og lenge. Kan forstå at det har tatt tid! Ikke mye rot på de bildene der nei 😆

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Ok, ser kanskje i ettertid at dette kan være dårlige salgsargumenter. Men så er heller ikke dette stedet jeg forventer å selge den gjennom. Og sannsynligheten for at noen potensielle kjøpere leser denne posten er forsvinnende liten.

  Når det er sagt, så må det også nevnes at ting har blitt mye bedre. Naboen over oss, som har vært den vi har kranglet mest med, har vi nå et godt forhold til. Vi hilser på både henne og datteren hennes, og snakker gjerne sammen iblant. Ungene som herjet en stund har for lengst kommet seg over dette stadiet, slik at vi ikke lenger trenger å ergre oss over oppgangen full av skrikende unger. Det hjalp også når vi endelig fikk gjennomslag i styret for at utgangsdørene ikke skal stå oppe. Og den høylydte jenta vegg i vegg har flyttet for noen måneder siden. Så alt i alt har vi ikke noe problem med naboene lenger. Vi har noen nyinnflyttede som pusser opp, men det er forventet bråk og ikke noe som irriterer. Men jeg må sprite opp posten litt likevel.

  Hovedgrunnen til at vi flytter er jo behovet for ekstra plass, og det gleder vi oss til. Vår nye balkong er nesten fire ganger så stor! Og innglassert (noe som også skal gjøres der vi foreløpig fortsatt bor).

  Vi har ikke ryddet mye i forkant av de bildene, randi. Bare tatt ned alt av personlige ting fra veggene (og kittet igjen noen hull), og ryddet bort lekene. Brukte noen timer på lørdag. Ellers er det bare tatt en runde med støvsuger og filla. Vi liker å ha det ryddig rundt oss, men får også mye kommentarer på at det alltid er ryddig og rent. Litt av grunnen er nok kombinasjonen katt og kone med allergi.

  Svar
 5. Stjernesøkeren

  pat Mente ikke å bebreide deg for å prioritere ungen fremfor bloggingen dah! Bare ville ha frem at vi savner deg litt her inne 🙂 Kjøp og salg og flytting og sånt tar masse tid og energi, det vet jeg alt om 😀 Og det samme med ny jobb! Lykke til med alt!

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  🙂

  Jeg driver å ser an muligheten til å få inn en gjesteblogger. Storebror har mye på hjertet, så jeg tror han kunne produsert noen gode poster her. Jeg har han på gli, så vi får se. Skulle jeg få han i gang trenger jeg bare gjøre noen små endringer som tydelig får frem hvem som skriver hva, men det er fort gjort.

  Jeg skal uansett prøve å holde et minimum på et par poster i uken. Men jeg skriver altså ingenting om jeg ikke har noe å skrive. Poster av denne typen prøver jeg jo egentlig å unngå.

  Svar
 7. Sissel

  Jeg har også forsøkt å ligge unna denne typer poster, men det slo meg nå når jeg leste denne at det er ganske fint å få et slikt innblikk når det er mye som skjer i livet. Jeg har selv store problemer med å opprettholde et visst aktivitetsnivå. Jeg har full jobb pluss at jeg er prosjektleder for et interreg prosjekt som medfører noe reising, og så er det barn og trening i tillegg til at jeg forsøker å presse inn litt rødvin inni mellom. Jeg stresser ikke med publisering, som deg, men som jeg sa så syns jeg det er helt fint å bli minnet på om at verken du, jeg eller andre er maskiner Så denne posten var fin.

  Lykke til med flytting.

  Svar
 8. Audun Sæther

  Det høres jo ut som om du har nok å henge fingrene i, og selv om flytting innebærer mye arbeid, er det jo også veldig morsomt å gjøre noe nytt. Således har min bedre halvdel ommøblert leiligheten tre ganger i år, og det gjør godt hver gang. De fleste er nok ikke som oss, men det er kanskje behovet for noe større.

  Lykke til med flyttingen 🙂

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det er nok mange som har sine motsigelser hva gjelder poster som dette, Sissel, men det er noen ganger godt å få ned noen tanker på «papiret». Selv om tankene mine om dagen stort sett dreier seg rundt unge, flytting og alt mulig jeg har å gjøre på jobb, og lite de ting jeg typisk liker å skrive om. Og selv om jeg også oppsøker bloggere som først og fremst ikke skriver bare om personlige ting, er det likevel ofte interessant å lese hva folk driver med.

  som du antyder gleder vi oss veldig til flyttingen, Audun. Jeg gleder meg til å bli ferdig, men også til å forme det som skal bli vårt nye hjem de neste årene. Selv om vi kunne flyttet rett inn, uten å gjøre annet enn å sette på plass møbler, har vi tenkt å ta noen malingstrøk og gjøre noen forandringer. Vi har blant annet bestilt et nytt kjøkken som skal bli satt opp en eller to uker at vi har fått nøkkelen. Det er morsomt å sette sitt eget preg på ting. Noe dere gjør kanskje litt oftere enn folk flest, ja. 🙂 Vi liker også å gjøre noen forandringer iblant, men det er nok i de mindre detaljene som oftest. Som nye gardiner eller nye bilder på veggene.

  Svar

Legg inn en kommentar