Kaffepause

Hvorfor klarer jeg ikke legge fra meg egne prosjekter når jeg er på jobb? Ikke at jeg sitter å jobber med egne prosjektet, men jeg tenker mye på alt jeg skulle gjort. Og hvordan jeg skal gjøre det. For eksempel har jeg et par programmer jeg jobber med, hvor jeg iblant blir sittende å tenke på alternative løsninger for å få det til å fungere. Gjerne mens jeg sitter å tegner et diagram i et prosjekt på jobben, eller leser en rapport.

Jeg vet ikke om det skyldes dårlig konsentrasjon eller at jeg bare har for mange baller i luften. I tillegg til alt jeg har å gjøre på jobb (og det begynner å balle på seg der og), kommer altså tanker om alle mulige private prosjekter, og forstyrrer veldig. Det er kanskje ikke så rart at jeg tenker mye på kjøp og salg av bolig, nytt kjøkken og megler som skal ha sitt (foreløpig vel fortjent, T!), men jeg bruker også mye tankevirksomhet på en haug med andre prosjekter. Jeg skulle programmert ferdig et par prosjekter, jeg har masse ideer til bilder jeg skulle tatt, og det planlagte prosjektet med stuepc er på ingen måter gravlagt. Og i tillegg prøver jeg å holde liv i denne bloggen ((Kanskje jeg skulle publisere noen av kladdene som har ligget i ukevis?)), og burde forlengst publisert den nye fotobloggen ((Den er egentlig ferdig, men jeg mangler en detaljer og har fortsatt ikke bestemt meg for navnet den skal ha)).

Til helgen skal jeg ut å ta bilder. Det har blitt altfor lenge siden jeg satte av tid til det. Selv om jeg riktignok drar med meg kameraet overalt.

Ok, nå har jeg sporet av lenge nok. Tilbake til jobb. Første dag uten møter på to uker må utnyttes til det fulle… Jeg trenger en kaffekopp. Å bruke engangs kaffekopper i papp er lite miljøvennlig.

12 tanker om “Kaffepause

 1. Martin Bekkelund

  Jeg kan trøste deg med at du ikke er den eneste som har det slik. På de minst passende tidspunkter bobler kreativiteten over, for eksempel på jobb, når jeg skal sove, eller liknende. Et lite tips er å ha et fast sted du kan notere de gode ideene eller det du kommer på, så kan du bla igjennom det senere.

  Det heter at jobb ikke er et sted, men en sinnstilstand. Det har jeg for lengst innfunnet meg med, og bruker det som et fint påskudd for å gjøre andre ting i arbeidstiden, eller jobbe i de små timer, dersom inspirasjonen og kreativiteten er der.

  Selv har jeg også massevis av prosjekter hjemme. Et hjemmekontor som skal ommøbleres, en garasje som skal ferdigsnekres, og så videre. Jeg har innfunnet meg med at ikke alt kan ferdigstilles samtidig, så klarer jeg bedre å konsentrere meg om et prosjekt av gangen.

  I går ble jeg oppringt av en god kompis av meg, som ville ha meg med ut for å ta bilder i morgen, så da tar også jeg meg en tur ut i det fri. Det er aldri feil.

  God helg! 🙂

  PS: Her er kaffekoppen du trenger: http://www.flickr.com/photos/martinbekkelund/2407980290/

  Svar
 2. Stjernesøkeren

  Åyeah – det er et utrolig kjent fenomen her i gården også 🙂 Men like gjerne omvendt, jeg kan sitte en hel dag på jobben og tenke på et hjemmeprosjekt, mens hjemme blir jeg sittende og tenke på jobben 😛

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Det viktigste først, Martin: Hvor får jeg tak i den koppen?!?

  Det hender jeg noterer ned tanker for å ta de opp senere, men ofte mangler jeg da den tankerekken som gjorde at jeg noterte til å begynne med. Det er nok mye trening bak det og utsette gode prosjekter, så jeg får jobbe litt med det.

  Kjenner meg selvsagt igjen i det du sier også, Stjernesøkeren. Ettersom jobben krever mye tankevirksomhet er det nær umulig å legge igjen jobben på kontoret.

  Svar
 4. Audun Wangen

  Ja, det er ikke lett å holde fokus alltid, og jeg tror det er litt sunt å la tankene vandre litt noen ganger. Da blir man mer inspirert når man tar fatt på oppgaven igjen.

  Skulle jeg hatt betalt for hvert minutt jeg tenker på jobbrelaterte ting, hadde jeg vært en rik mann. Det blir mye research hjemme, spesielt før helga. Stort sett klarer jeg ikke slå fra meg et problem, fordi det irriterer meg, og da er det like greit å få det ut av verden.

  Finnes en fin kaffekopp på ThinkGeek også forresten.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Har kikket på den koppen der, Audun. Og den andre koppen i stål de har der.

  Du har nok rett i greit la tankene vandre iblant, men sitter jeg å koder tar det ofte lang tid å få igjen tankerekken når den blir brutt. Det er også grunnen til at jeg ofte setter på hodetelefoner for å koble meg ut fra omverdenen og forstyrrelser.

  Svar
 6. Geir

  Dette kunne vært mitt blogginnlegg… Tror livet er for spennende til å bruke det på å jobbe. Det skulle eksistert noe a la kunstnerlønn for sånne som oss.

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg trives heldigvis såpass godt i jobben at den går utover fritiden også, og ikke bare andre veien.

  Bilder ble dessverre utsatt, men har planer om å få fanget litt av høsten i løpet av de neste dagene rundt Oslo.

  Svar
 8. karolina

  Du får kanskje ansette en privat sekretær som kan ta seg av alt det andre som ikke befinner seg oppi topplokket ditt, så kommer du sikkert a jour alt sammen i løpet av ganske kort tid.

  Ansett gjerne meg, du! 😛 😉

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det hadde ikke vært så dumt, men det aller meste krever nok en viss form for tankevirksomhet fra min side. Alternativt kunne jeg jo ansatt noen til å tenke for meg, men da har jeg jo ikke. Eller fritid, alt ettersom. 🙂

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Det var som… Jaja, jeg får lete litt videre da. Den var litt stor uansett. En liter kaffe blir fort kald før den er drukket opp.

  Svar

Legg inn en kommentar