Caveat emptor

Vi har kjøpt oss ny bolig. Ettersom vi ikke hadde tenkt å sitte med to boliger har vi planlagt å selge den vi hadde fra før. Eller rettere sagt, den ligger allerede ute til salgs.

At markedet for lenge siden har vist tegn man burde være klar over er åpenbart, men den såkalte finanskrisen var ikke helt med i regnestykket vi hadde lagt opp heller. Det er ikke trivelig lesning om eiendom om dagen. Folk er redde for å kjøpe bolig, fordi de har blitt bortskjemt med lav rente. Unaturlig lav rente. Nå er renten på et mer normalt nivå, og det har mange nå problemer med. Det skulle dem strengt tatt regnet med kom til å skje. Det gjorde vi. Og vi regnet med unaturlig høy rente når vi nå kjøpte igjen. For kommer de virkelige dårlige tider er det bedre å ha vært på den sikre siden.

Media sin stadige spissformulering hjelper ikke på folks oppfatning om krisen. Javisst er det en krise, men for folk flest er det foreløpig ingen fare for personlig økonomi i Norge. Ikke for folk flest ihvertfall. Javisst kan det være et problem å kjøpe seg en ny og flott villa. Men så kjøp heller boligen min da. Du sparer minst en million.

Vi har foreløpig kun hatt to dager med visning, og det har kommet folk. Inntrykket fra de som ha vært innom har vært gode, men det er ingen tvil om at det er vanskeligere tider å selge i. Folk er mer avventende til markedet, og forventer nok at prisene faller litt fremover. For oss, som kjøper og selger i samme marked er ikke dette veldig viktig, med mindre vi blir sittende på to boliger for lenge. Da taper vi en del penger, avhengig av størrelsen eventuelt prisfall. Foreløpig har ikke prisene gått nevneverdig mye ned hos oss.

Jeg er ikke bekymret, for jeg ser det selger rundt meg. Og det legges ut nye boliger jenvlig. Vi har ikke hatt vår ute på nettet mer enn en uke, ikke det engang. Når det har gått måneder uten bud er det på tide å bli bekymret. Men jeg tror ikke det kommer til å skje.

8 tanker om “Caveat emptor

 1. Grim

  Isj. Lurte på om dere hadde solgt nemlig, men har ikke fått surra meg til å sende deg en melding. Det er stressende å vente på slikt, vi slet med dårlig oppmøte på de første visningene da vi solge forrige leilighet. Men plutselig kom det et bud 50K over takst 🙂 Så ikke mist motet!

  (Permisjonen i gang?)

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, har ikke solgt enda. Hadde vi solgt allerede nå, hadde vi vært ekstremt heldige. Jeg har ikke mistet motet enda, og har forberedt meg på en del visninger. Kjenner til flere tilfeller hvor det å være tålmodig har gitt økning i bud på ganske betydelige summer. Vi får ha is i magen, og samtidig være realistiske. Hvis ikke er vi å se på neste sesong av Luksusfellen. 🙂

  (med intern hviskestemme: Permisjonen om litt over to uker. Du?)

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Kanskje jeg skal ta på meg noen ekstrajobber for å spe på lønna. Det ligger en fotojobb å venter her. Produktfotografering. De fotografene som er blitt kontaktet skulle ha rundt 3000 per produkt. Totalt antall produkter som skal fotograferes: 10-12 tusen. Sum: opptil 36 millioner. Jeg kan ta en tredel, siden jeg er så billig. 🙂 Setter av jeg fire timer i uken bør jeg bli ferdig om cirka 14 år. Det gir en ekstra årslønn på cirka 850000, eller timelønn på litt over 4000 kroner.

  En god plan, om enn fullstendig urealistisk.

  (jeg kommer og spør om du kan bli med ut å leke når jeg har perm jeg da)

  Svar
 4. karolina

  …ehh…kremt

  Tror jeg skal sende deg en mail om det der med blogginga, jeg… 🙁

  (fortsettelse følger! 😉 ) 😛

  Svar

Legg inn en kommentar