5 (u)interessante ting

M@rcus har tagget meg med et meme. Jeg skal skrive fem (u)interessante ting om meg selv, og tagge fem andre. Ja, det er vel bare å sette i gang da.

 1. Jeg kan sjonglere Det lærte jeg for mange år siden. Jeg er ikke så flink at jeg hiver 17 baller og 3 kniver opp i luften på fest, men jeg klarer ihvertfall å gjøre noen triks med tre baller (eller andre håndterlige objekter).

 2. Jeg er defekt Begge tomlene mine kan gå «ut av ledd» når jeg måtte føle for det. Det er ikke en veldig uvanlig egenskap ((Jeg kjenner minst en annen som kan det, og har sett en kjendis gjøre det på programmet Kroppen en gang også. Kanskje jeg skal bli president for en selektiv klubb?)), men nytteverdien kan diskuteres. Jeg velger å se på det som naturlig videreutvikling av motstående tomler. Jeg er med andre ord hakket mer utviklet enn de fleste (på dette området i det minste). Jeg kan også «knekke» håndleddet på kommando, men har foreløpig ikke funnet noe fornuftig bruksområde for denne «egenskapen».

 3. Som liten var jeg dyr å ha med i butikken Ikke fordi jeg var spesielt bortskjemt ((Det er fortsatt mulig å ta igjen det forsømte. Ja, jeg snakker til dere, mamma og pappa. Det nærmer seg julaften… Neida, jeg hadde en flott oppvekst jeg. Og jeg er, i ettertid vel og merke, veldig glad for at dere aldri «kjøpte» meg.)), men fordi jeg hadde en lei tendens til å være ganske vill og knuse ting. Jeg ble derfor kalt Strikken ((Dette er mest sannsynlig bare løgn og fanteri fra foreldrene mine (og alle andre som har fulgt oppveksten min), for alle vet jo at jeg er en veldig rolig og snill person.)).

 4. Jeg liker ikke Star Wars Det kan ikke sies at jeg er alene om dette, men noen ganger lurer jeg. Jeg har ikke tenkt å starte en debatt om emnet, men tar den gjerne over noen pils.

 5. Jeg er en kverulant Noen ser jo på dette som en negativ egenskap. Det er jo kanskje ikke så rart ettersom det ofte fører til litt sure miner hos noen, spesielt de som ikke evner å diskutere. Det skal mye til før jeg gir meg når jeg først setter igang, og jeg har ofte overdreven tro på at jeg sitter på fasiten. Jeg innbiller meg likevel at jeg har fått bedre selvinnsikt senere år, og at jeg lettere kan sette meg inn i den andres perspektiv.

Da gjenstår det bare å tagge noen da. Jeg belønner mine siste kommentatorer jeg:

 1. Martin Bekkelund som jeg mistenker har samme forhold til disse meme’ene som meg…
 2. Thomas Karlsen (ok, kanskje vanskelig med en fotoblogg, men du fortjener en link på grunn av flotte bilder likevel :))
 3. Liljefot, som er ganske ny i bloggeby, men absolutt verdt å lese.
 4. Unge, fremadstormende Espen Iversen
 5. Petter har allerede svart, så du skal slippe å gjenta deg selv.

30 tanker om “5 (u)interessante ting

 1. Liljefot

  hehe, takk for utfordringen 😉 Den tar jeg neste helg en gang:) Eller neste helg der igjen, når alle er på juleferie, og ingen gidder å lese lister lenger……. hehe 😀

  Klem

  Svar
 2. Liljefot

  PS: Må visst skrive en sånn oversikt-liste snart over hvem som har tagget meg, ellers så blir vel folk lei seg hvis ikke jeg nevner dem…. 😛

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Helt i orden, Liljefot.

  Du fikk en noe motvillig stemme, Iversen. Tøff konkurranse du har. Ønsker dere lykke til begge to. Og gratulerer med min andre stemme i tordenbloggen.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Her er det heldigvis ingen tvang, Martin. Faktisk forventer jeg vel faktisk (som antydet av posten) at du ikke svarer på den. Dette er så vidt jeg husker den andre meme (hva #¤%* betyr det egentlig?) jeg har skrevet i denne bloggen, så jeg ligger langt under én per år.

  Svar
 5. Atle Frenvik Sveen

  Et meme, (eller en mem som jeg tror er det rette norske ordet) ble «skapt» av Richard Dawkins i boka «The selfish gene». Det ble brukt for å forklare hvordan ideer og kulturelle fenomener sprer seg på samme måte som gener (gene – meme), dvs vha naturlig seleksjon 😉

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Takk skal du ha, Atle! jeg har sett etter en forklaring før, men ga opp i forsøket den gang. Kjekt å vite hva disse begrepene egentlig betyr, og hvor de kommer fra.

  Svar
 7. Thomas Karlsen

  Takk for utfordringen! Kan som du påpeker være litt vanskelig å svare på et «meme» ved hjelp av foto. Men hadde absolutt vært artig å få til et fotografisk svar. Må nok ta en tur i tenkeboksen, men det er absolutt ikke usannsynlig at jeg kommer opp med et svar en gang før jul.

  Virkelig hyggelig at du liker bildene. Det gir motivasjon! 🙂

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Men det hadde også vært veldig morsomt å sett hva du fikk til, Thomas. Spesielt på en utfordring som denne. Ikke akkurat tema for en fotokonkurranse!

  Lett å like bildene dine, Thomas. De er veldig ulike hva jeg typisk knipser, og det er kanskje også derfor jeg liker dem. Alltid på utkikk etter inspirasjon. Mangler bare tid og lys. Vanskelig å kombinere foto, barn og vinterstid.

  Det fikk jeg også, Petter. Men ta det med ro, jeg misliker ikke alt ved Star Wars. Bare det som vanligvis er kriteriene for en god film. Ellers er det veldig bra.

  Svar
 9. NachtWulff

  Har du noen spesifikke grunner til hvorfor du ikke liker Star Wars, hadde det vært interessant å få høre dem. Også lurer man på om du misliker alle eller bare èn, og derfor ikke gadd å se resten.

  ~NachtWulff

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Har du mye tid, NachtWulf? Listen er jo egentlig ganske lang…

  Jeg hadde egentlig ikke tenkt å begynne en slik diskusjon, men det skjer jo hver gang noen nevner noe negativt om Star Wars, Mac, iPhone og lignende.

  Den første filmen ble utgitt i 1977. Da var jeg minus 3 år gammel. Når jeg en dag var gammel nok til å se den syntes jeg det var lite imponerende. I tillegg til elendig dialog, tullete roboter og verdens dårligste aliens, syntes jeg heller ikke effektene var noe særlig å skryte av. I senere filmer er effektene svært bra, mens resten er like dårlig som det har vært hele veien.

  Nå har det seg slik at det faktisk er produsert filmer før dette med gode effekter, for eksempel er The Excorcist fra 1973. Magien mange tydeligvis føler ved SW er totalt fraværende hos meg.

  Dialogen er, og har vært i alle filmene jeg kan huske, elendig. Det er tydelig at det ikke er dialog og samspill mellom filmens rollefigurer som driver disse filmene. Jeg vil faktisk påstå at de har blitt dårligere med årene, dersom dette er mulig. Det er bedre dialoger i såpeoperaene som går dagtid på tv3.

  Robotene, og da spesielt R2D2 og han andre femiboten, passer bedre inn i barnetv enn filmer som ellers sikter seg inn på et litt voksent publikum.

  Rasene i filmene er noen merkelige arter. Mens omtrent samtlige raser vi kjenner til i den virkelige verden holder sammen, er det ikke helt slik i disse filmene. Det vil si, det er slik der også, med mindre man er på en bar eller et arrangement. Da er det nemlig vanskelig å finne to like aliens. Og et menneske med følehorn og en utrolig mørk stemme gjør ingen god alien… Det minner egentlig litt om aliens i Star Trek, hvor de også ofte bare tilfører store ører og følehorn. Noen aliens i SW er bra laget, men da er de gjerne laget fra bånn av, eller datagenerert, ikke en skuespiller med følehorn eller lignende. Chewbacca har tydeligvis stått først i køen når George Lucas avgjorde hvor kule de skulle være. Og han er i praksis en bikkje på to bein, som ikke kan annet enn å ynke seg. Og ikke la meg begynne på den utrolig irriterende Jar Jar Binks…

  Ettersom filmene ikke er spilt inn i kronologisk rekkefølge (sikkert fordi George Lucas fant ut at han kunne tjene masse penger på å utgi noen filmer til) er også teknologien vesentlig bedre «før i tiden». Faktisk er den overlegen, mer strømlinjeformet og «fancy». Dette er det selvfølgelig en eller annen forklaring, SW-fans har forklaring på det meste.

  Hvorfor liker jeg ikke Star Wars? Vel, det gjør ingenting for meg. en bedre grunn kommer jeg ikke på.

  Svar
 11. Stian

  For å være helt ærlig vet jeg ikke helt om jeg liker Star Wars eller ikke. Personlig synes jeg de 3 siste filmene var bedre enn de 3 første, rett og slett fordi det er mer moderne og seriøst enn de 3 første, som er full av dårlige effekter og overspillende skuespillere som Mark Hamill.

  Det som gjør Star Wars helt utrolig elendig for min del er den gigantiske og kompliserte back-storyen som George Lucas tydeligvis har fantasert om, men som ikke kommer tydelig klart nok fram i filmen. Jeg lurer fortsatt på nøyaktig hva «The Force» er, og foreløpig ser det ut som metafysisk svada. Ikke har jeg skjønt hvorfor de gode gutta er de gode gutta og de slemme gutta er de slemme gutta heller, med unntak av at de slemme gutta har slem musikk når kameraet er på dem og at de generelt sett har psykopatiske tendenser. For å være helt ærlig skjønner jeg ikke plottet i det hele og det store; det mangler en rød tråd gjennom filmene som forklarer hvorfor ting er som de er.

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Det han sa.

  Wikipedia har, selvfølgelig, en egen artikkel om The Force.

  Personlig mener jeg rett og slett at Star Wars er tidenes mest oppskrytte filmer. De er hverken fantastisk bra eller dårlig. Bare middels. Greit.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe, jeg sa ikke du ville få svar på alt. Men de har et svar. Det har de alltid, selv om det ikke alltid er et tilfredstillende et…

  Svar
 14. Petter

  Oida. Her kom jo mye av historien. Skål! Det var øl som smakte, det.

  Du har noen poenger om Star Wars, XmasB. Feks: Jar Jar Binks er ikke akkurat en personlighet som tilfører filmene mye etter min mening.

  Den røde tråden i filmene er nok Anakin (antagelig med «Luke, I am your father» som det store høydepunktet). Mange kritiserer det fantastiske universet til George Lukas. Så mange at det er stor interesse bare for kritikken. De som ser filmene gang etter gang for å studere detaljer nok til å finne feil tror jeg faktisk liker filmene.

  Artig at vi ikke er helt på samme planet med tanke på de Star Wars.

  (Star Trek er kult! Aliens der bør ikke rakkes ned på! Beam me up, Scotty!)

  Svar
 15. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg er faktisk imponert over at det går an å gi kritikk av Star Wars uten å få en drøss med fanboys i protest…

  Det er ikke bare negativt å si om Star Wars heldigvis. Som ren underholdning fungerer det greit, men det er Popcorn filmer for min del. Jeg kunne ramset opp hundre filmer jeg synes er bedre på alle mulige måter. Mange filmer i popcorn sjangeren er severdige, og jeg har en hel drøss av dem i dvd samlinga mi. Men Star Wars skal jeg nok aldri rydde plass til.

  Svar
 16. Stian

  Petter: Star Trek «makes more sense» enn Star Wars i hvertfall, og det samme kan sies om andre sci-fi serier som f.eks. Battlestar Galactica, så der er jeg enig. Men dessverre er alle sci-fi seriene rammet av dårlig(ere) budsjett, så alt ser litt billigere ut, inkludert skuespillerprestasjoner.

  XmasB: Enig, det blir popcorn-filmer. Men «dessverre» har jeg allerede episode 3, 4, 5 og 6 (samtlige er tidligere julegaver) i samlinga mi, og det blir nok til at jeg kjøper episode 1 og 2 en gang i tida for å gjøre samlinga komplett. (Saw-serien derimot vil jeg ikke ha noe med å gjøre lengre, så mulig jeg kvitter meg med Saw og Saw II :p)

  Svar
 17. XmasB Innleggsforfatter

  Hey, jeg liker faktisk Battlestar Galactica. Har ikke sett filmen enda, men den ligger klar hjemme. BC har da et greit budsjett? Babylon 5 hadde også vesentlig bedre budsjett enn mange andre kan det virke som, men var eller litt kjedelig for min del. Bra bilde og lyd da.

  Da kan du like så greit kjøpe resten også, Stian. Jeg skal ikke dømme deg for det, ihvertfall.

  En diskusjon om SAW har jeg ikke tenkt å begi meg ut på… (heller på topp lista mi)

  Svar
 18. Stian

  Jada, ikke misforstå, jeg synes Battlestar Galactica er kjempebra, faktisk beste sci-fi serien som er å finne tak i. Greit budsjett har de også, men synes virkelig de kunne funnet bedre skuespillere for noen av rollene (som f.eks. Gaius Baltar). Filmen skulle du forresten sett først! :p

  Sykt at en meme kan få (hittil) 23 kommentarer. :p

  Svar
 19. XmasB Innleggsforfatter

  Nå vet jeg ikke om Gaius Baltar er den dårligste skuespilleren i den serien, selv om rollen kunne vært bedre fylt. «No more mr nice Gaius…» Åhhh….

  Jeg tror nok mange, inkludert de bak serien, ble overrasket over hvor stor oppslutning serien faktisk fikk.

  Antallet kommentarer skyldes vel bare at jeg har vært rask til å svare, og dermed innehar omtrent halvparten selv. 🙂 I tillegg til SW diskusjonen selvsagt.

  Svar
 20. NachtWulff

  Takk for godt svar. Endelig kan noen faktisk ordlegge hva de ikke liker med SW. Skjønner hvorfor du ikke liker det, og det er helt greit. Jeg bare syns det er merkelig. Jeg synes nemlig de barnslige elementene er søte, men ellers er irritasjonsmomentene mine stort sett de samme som dine. Men overall score er at jeg liker det. Er det da sånn at du ikke liker Sci-fi generelt, eller er det bare Star Wars?

  Svar
 21. XmasB Innleggsforfatter

  Det skal ikke legges under en stol at jeg ikke er noen stor sci-fi fan. Først og fremst fordi de fleste sci-fi serier og filmer gjennom tidene ikke har vært noe særlig. Men jeg er stor fan av Battlestar Galactica, Alien(s) og et knippe andre sci-fi relaterte filmer/serier. Stargate (både film og serien) synes jeg er ganske ok, selv om filmen var best. Alt i alt liker jeg nok mye som er sci-fi, men det er ikke et godt utgangspunkt…

  Svar
 22. NachtWulff

  hmm.. Men det er ikke rart hvis du er litt «kresen» innen sci-fi.

  Har du forresten sett Stargate Atlantis (serien) og de to SG1-filmene? Litt skuffende at Atlantis legges ned, og at de i den nye spin-off’en velger å «fokusere på et yngre publikum.» De dummer ned StarGate til en ungdomssåpe. Jaja. Det er vel fordi de ikke tjener nok penger på å lage ting som er OVER middels..

  Svar
 23. XmasB Innleggsforfatter

  Atlantis har jeg styrt langt unna, kun ut ifra reklamen alene. SG1 er litt greiere. Har ikke sett filmene, men antar at det blir som å se lange episoder? Slik er det jo gjerne med serier som det blir film av.

  Serier som er over middels er gjerne også myntet på et smalt publikum fordi folk flest ikke orker å sette seg inn i en serie hvor plottet er mer avansert enn Kongen av Queens/Alle elsker Raymond. Helt grei underholdning, men det setter ikke igang de små grå akkurat.

  Svar

Legg inn en kommentar