UPS og Apple (pakkelevering)

Jeg har en mistanke om at UPS drives av roboter. En gang for lenge siden har robotene som UPS bygget i det skjulte gjort opprør, og erstattet menneskene. Kan det være snakk om virkelige Skin-jobs?

Det har seg nemlig slik at bestilte et produkt fra Apple, som benytter UPS for å levere sine pakker. Kort tid etter at ordren var lagt inn fikk jeg en melding om at produktet var sendt og skulle bli levert senest i løpet av ni dager. Foreløpig var jeg veldig fornøyd, dette gikk jo unna.

To dager senere tikker det en ny melding inn. Pakken er ikke blitt levert og jeg blir bedt om å kontrollere status for ordren. Det gjør jeg, og finner ut at pakken ikke er levert fordi jeg ikke var hjemme. Nei, jeg har jo faktisk en jobb jeg da. Og den tvinger meg til å forlate hjemmet mitt nesten daglig. Noen ganger er jeg ikke hjemme, selv om jeg ikke er på jobb heller. Ikke bor jeg dit pakken er sendt ennå heller. Jeg driver nemlig å flytter, men jeg har ikke flyttet ennå.

Jeg ringer UPS og blir forklart at jeg må være hjemme når de leverer pakker til meg. De hadde ikke funnet navnet mitt på noen ringeklokke, så da hadde de bare dratt igjen. Javel. Jeg forklarer at jeg uansett faktisk var på jobb, og at jeg ikke visste når de skulle komme, men kanskje de kunne ringt meg? Jeg bor nemlig veldig nære jobb, så jeg kunne kommet hjem hvis de bare hadde ringt først. Nei, det var ikke policy. Mkay… Men kanskje de bare kunne lagt den i postkassen min da? Nope. Dette er nemlig varer fra Apple, så det går ikke. Dessuten trenger sjåføren min underskrift på at den er levert. Ok, fair enough, men jeg er fortsatt ganske oppgitt.

Så UPS leverer varer i løpet av et tidsrom på ni dager, og det er da forventet at du er hjemme den tiden? Hele tiden? Og skjønner ikke sjåføren hvilken ringeklokke som er din, kan du egentlig bare glemme det. Han kommer ikke til å ringe deg for å sjekke. Selv om nummeret altså står på pakken.

Anyways… Jeg får beskjed om at de enten kan prøve igjen senere, eller at jeg kan hente den hos dem. Jeg velger å få den levert på jobben dagen etter. Det er greit. Litt utpå neste dag kommer jeg på at det kan være lurt å si ifra til resepsjonisten, bare i tilfelle hun skulle lure. Og der ligger pakken allerede. Den hadde nemlig blitt levert nede på lageret, og sendt opp av en som fort skjønte at den ikke tilhørte der. Gudene vet hvem sin signatur det er på sjåførens liste, men pakken har han/hun gitt fra seg.

Jeg er oppgitt igjen, men har ihvertfall fått pakken ((Jeg kan ikke fortelle hva det er, for det er nemlig en julegave til en som kanskje leser dette…)) min.

12 tanker om “UPS og Apple (pakkelevering)

 1. Espen Antonsen

  Pakkelevering er helt sjanseløst, telefon bruker de ikke og beskjeder klarer de ikke å gi. Beste løsningen er som du valgte etterhvert; å få pakken levert på kontoret. Hvis du er ute så kan du bare få noen andre til å motta og signere.

  Svar
 2. Grim

  Dette er samme UPS som brukte gud vet hvor lang tid på å levere en pakke til en kamerat på Majorstua. Meg bekjent ga de til slutt opp å finne ut hvor Majorstua var og sendte den med posten.

  Men nå ble jeg skikkelig spent på hva jeg får til jul altså… 😉

  Svar
 3. ~SerendipityCat~

  Jepp, vært der sjøl med UPS og hadde akkurat samme opplevelsen. Fant ikke ringeklokken, pakken sendt i retur. Ingen beskjed til meg. Festlig. Dog var det en kjole og ikke en viktig Apple-julegave 😉

  Svar
 4. Christian

  Jeg har alltid blitt ringt opp av UPS tidlig om morgenen, hvor dem har sagt at vi skal levere pakke til deg rundt et gitt klokkeslett. Sist var det pakke fra USA, og dem sa at dem skulle levere dette rundt kl 12. Dem gav beskjed om dette kl 07.30 og pakka var hos meg kl 12.15. Men har selvfølgelig hørt fra andre at dem har sliti med det samme. Jeg ser ikke helt problemet UPS har. Det er jo bare en telefonsamtale til mottaker.

  Svar
 5. Baard A

  Samme opplevelse med UPS og Apple-produkter.. Skjønner ikke hvorfor de ikke bare ringer før de er på vei så folk i det minste har muligheten til å være hjemme.. Slitsomt..

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Det er jo åpenbart en velkjent problem med UPS, ihvertfall hva gjelder produkter fra Apple. Og at de går utifra at folk er hjemme innenfor en tidsperiode på to uker er jo bare latterlig. Heretter skal alle pakker fra UPS leveres til arbeidsplassen.

  Svar
 7. Asbjørn Ulsberg

  Det er både fordeler og ulemper med at Apple bruker UPS. UPS verdens største spedisjonsselskap, noe som gjør det enkelt og sikkert billig for Apple å benytte seg av UPS i så godt som alle verdens land. Dessuten gir det et nokså konstant tjeneste-nivå, uavhengig av landet tjenesten skal utføres i. Skulle Apple basert seg på nasjonale post-tjenester, ville tjeneste-nivået kunne variert ganske dramatisk fra land til land.

  Så er det selvsagt negative sider, slik som nevnt i denne blogg-posten og i kommentarene. Jeg må imidlertid si at min erfaring med UPS som speditør for Apple er uovertruffen. To ganger har jeg hatt min iPod G2 på service der:

  1. UPS-mann dukker opp med tom pappeske
  2. Jeg ringer UPS-mann som plukker opp pappeske med iPod
  3. UPS-mann leverer reparert iPod på døren

  Stort enklere og bedre kan det faktisk ikke gjøres. Å slippe å måtte forholde seg til Posten gjør en operasjon som vanligvis (f.eks. om man skal sende noe inn til Komplett.no for reparasjon) er som å trekke sine egne tånegler med anus som eneste verktøy, om til en ganske behagelig opplevelse.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har hatt tilsvarende opplevelser som du beskriver med service av en Xbox en gang i tiden. Tror ihvertfall det var UPS… Det gikk akkurat som du beskrev, og var utelukkende positivt. Og jeg ser helt klart fordelene du nevner.

  Men hvorfor kan de ikke ringe før de leverer, eller i det minste når ikke finner riktig ringeklokke? Både navn og telefonnummer sto jo på esken som ble levert. Og hvordan kan de si at de ikke kan levere i postkasse (de har ikke nøkkel, så det er gyldig nok) eller til nabo for eksempel, når de uten å blunke kan gi fra seg pakken til et lager uten min signatur? Det var jo bare flaks at pakken kom videre til meg, med tanke på hvor mange som jobber på bygget her. Hadde den enda blitt levert til resepsjon slik jeg ba om, men det klarte de heller ikke. De bare ga den til første person de hadde sett nede på lageret, en avdeling jeg ikke kunne vært mindre knyttet til…

  Hjelp, for en sammenlikning du hadde på slutten der. Hørtes tungvint ut, så jeg holder meg til neglklipperen… 😉

  Svar
 9. Alf

  Ja UPS fy f……. Kan ikke ta en liten telefon for å avtale overlevering. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ. Skal aldri handle Appel på denne måten igjen.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Det gjelder bare aa holde seg hjemme til de leverer, Alf. (beklager mangel paa norske tegn. Thalandske tastatur mangler visst disse.. :))

  Svar

Legg inn en kommentar