XmasB svarer leserne

Omtrent som «alle» andre bloggere sjekker jeg statistikk for bloggen iblant. I tillegg til å se hvor mange besøkende jeg har på bloggen kan jeg også hvor de kommer fra. Og noen ganger dukker det opp noen overraskende henvisningsnettsteder ((Det er ihvertfall ordet Google Analytics bruker for «referals» på norsk.)) og treff fra søkemotorer. Jeg har etterhvert fått veldig mange treff på søkemotorer, selv om jeg ikke fokuserer på dette aktivt, derfor får jeg også mye besøk via søkemotorer. Og mange kommer hit fordi de har spurt om noe i for eksempel Google. Jeg skal derfor forsøke å svare så godt jeg kan på noen spørsmål, slik at de får svar (selv om det kanskje er litt sent nå).

Her er noen spørsmål jeg har fått i løpet av siste uken: «Hvorfor spiser vi ribbe?» Jo, det har seg nemlig slik at vi har flere retter til jul her i landet. Av disse er ribbe den meste populære, etterfulgt av pinnekjøtt og kalkun. I tillegg blir det blant annet spist svinesteik/kam, lutefisk, torsk og grandiosa på julaften. Av åpenbare grunner er ikke lutefisk og pinnekjøtt det meste populære, da det sjelden smaker noe særlig. Selv blir jeg fysisk uvel av de salte pinnene folk kaller pinnekjøtt. Grandiosa er litt kjedelig, og biff har vi resten av året, så da blir det ribbe da. Hjemme hos mesterkokken Mor serveres det gjerne i tillegg sosisser, julepølse, kjøttkaker og masse annet snacks på årets koseligste dag.

Et år kom jeg inn på kjøkkenet til mor med en kebab i handa mens mor stod å lagde julematen. Det var ikke spesielt populært, og derfor spiser jeg ribbe på julaften. Hvorfor folk spiser ribbe resten av året aner jeg ikke.

Hvordan steke Grandiosa? Jeg er ganske sikker på at det står på pakken. Litt avhengig av ovn og program kan du prøve litt over 200 grader på cirka femten minutter. Bare kikk litt på den iblant, så ser du når den er ferdig. Selv foretrekker jeg den litt «fersk», og ikke svidd, men vi er alle forskjellige. Spørsmålet burde heller vært hvordan du kan «hore» opp en Grandiosa til det ugjenkjennelige…

Er det ikke noen andre sider en Facebook? Jovisst er det! Og jeg ser du fant en: XmasB.com. Gratulerer! Av andre sosiale nettsteder er det ikke mange jeg ville brukt tid på, men til «profesjonelt» bruk kan jeg anbefale LinkedIn.

Er Mastercard smart eller dumt? Det tror jeg kommer veldig an på brukeren av det. Selv har jeg i skrivende stund cirka 36 tusen i kredittgjeld som forfaller snart, men det har den forklaring at jeg kjøpte blant annet hvitevarer med pengene jeg får ved overlatelse av solgt leilighet. Og slik bruker jeg kun kredittkort. Til å betale ting med penger jeg får snart, eller til å betale ting på nettet. Det har noe med noen gamle lover å gjøre, som gjør at kredittselskapet kan ta støyten dersom det er svindelforsøk. konklusjon får være at du ikke bør bruke det med mindre du har full kontroll over forbruk og betalingsevne. Jeg har brukt kredittkort i flere år, og har foreløpig betalt ingenting i renter eller gebyr.

Det får være nok spørsmål for idag. Fortsatt god jul. Feir med måte, og husk at det handler om barna.

5 tanker om “XmasB svarer leserne

 1. Joakim

  Originalt innlegg, måtte smile litt her jeg sitter. Jeg også ser på statistikken min at en del spørsmål/søkesettninger har kommet inn i løpet av året. Snodig hva folk søker på gitt.

  Svar
 2. Martine

  Hehe – jeg liker selv å følge med på søkeordene jeg også – er så mye rart som kommer opp, og noen av skjønner jeg virkelig ikke hvorfor havner på min blogg.. 😀

  Min verste er: hvor mye bæsj må du spise med 5 kroner for å få 7 ispinner?

  Hihihi – lurer på hva den som søkte på det var ute etter egentlig – og jeg lurer veldig på hvorfor min blogg kommer opp når man søker på det! :p

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Folk gjør mye rart, Joakim. Det som er skummelt er at det er lenge siden jeg sluttet å la meg sjokkere over hva folk leter etter. Som bringer meg til neste kommentar…

  Spise bæsj, Martine? Hørtes ikke godt ut, gitt… Jeg måtte jo ta en sjekk på det søket. Mye blogger som dukker opp, heldigvis så jeg ikke min egen, men den kommer jo med fremover nå. Takk. 🙂

  Ja, jeg leste den posten, Fredelig. Folk er som nevnt rare. Artig vri med julelua på avataren din!

  Svar
 4. Tilbaketråkk: HC SVNT DRACONES » Orakelet har svart

Legg inn en kommentar