XmasB ser tilbake på året 2008

Noen ganger er det vanskelig å forstå hvor tiden ble av. Nok et år er bak oss, og vi kan bare glede oss til hva 2009 vil bringe. Her kommer året årskavalkade.

Januar Jeg lanserte første ordentlige versjon av pluginen XmasB Quotes. Det begynte med noen få linjer kode, og nå har den blitt lastet ned nesten 4000 ganger. Det er morsomt å se når noe man lager blir brukt av mange.

Februar Etter at tannlegen hadde mast på meg over lengre tid gikk jeg til slutt med på å la henne røske ut en visdomstann som ikke ville komme skikkelig ut. Vondt var det!

Det viser seg etterhvert også at stingene ikke var av den oppløselige typen slik jeg trodde, men skulle bli fjernet av tannlegen bare noen uker senere. Jeg fikk aldri noen ny innkallelse, og glemte derfor det helt. Derfor fjernet jeg de selv med pinsett etter altfor lang tid. Tannlegen lo godt når hun hørte det, sadistisk som hun er.

Mars Som om det ikke var nok med mye bråk i oppgangen vi flyttet fra nylig, fikk vi også litt problemer med noen av naboungene. De syntes nemlig det var smart å helle brus eller noe lignende kliss i barnevognen til datteren vår. Det kokte i oss en god stund etter det, men vi ble aldri hundre prosent sikre på hvem det var. Jeg konfronterte den mistenkte, men han visste ingenting om det. Og jeg trodde på ham. Da er det ikke stort mer man kunne gjøre. Jeg tror ungene selv fant ut at det ikke var noe særlig smart også, for etter den episoden hadde vi aldri noe mer problemer med noen av dem.

April Den store saken for 2008 var OL i Beijing. Det var mange diskusjoner rundt eventuell boikott av OL i Beijing 2008, uten at dette ga nevneverdige utslag når alt kom til alt. Som vanlig så jeg ikke veldig mye på sport i 2008 heller…

Vi fikk beskjed om at vesla ikke fikk barnehageplass. Det var veldig frustrerende.

Mai Etter å ha forkastet Twitter et år i forveien måtte jeg teste Twitter på ny igjen. Siden har jeg brukt det mer eller mindre flittig, og setter stor pris på å kunne «chatte» med kjente og ukjente om smått og stort iblant. Ikke overraskende er det mange likesinnede som finner hverandre i en slik tjeneste. I tillegg er også Twitter ypperlig til å få noen ekstra lesere når man poster nye innlegg. Nå ser det også ut som om de verste stabilitetsproblemene er bak oss.

Juni Det er fortsatt litt tid igjen, men bekymringene forbundet med mangel på barnehageplass blir mer og mer åpenbare. Vi begynner å se for oss enda et år med mor hjemme, selv om ingen av oss ønsker det. Det er ingen tvil om at vi ikke er alene om dette.

Bloggingen begynte veldig bra i 2008, men var litt slapp etterhvert. Noe kan jeg skylde på ferie, men det meste skyldes nok det faktum at ikke hadde spesielt mye på hjertet en periode.

Juli Jeg begynner virkelig å glede meg til å begynne i ny jobb. Mer stabilitet, kortere reisevei og høyere lønn er bare noen av stikkordene som gjorde at ikke tenkte lenge over valget om ny jobb. Stabilitet fordi jeg nå jobber for min egen arbeidsgiver, ikke for en ny kunde hver tredje måned. Det passer meg bedre.

August En egen fotoblogg har lenge vært tenkt, men nå begynner ideen å bli noe mer håndfast. Jeg trengte svar på noen spørsmål før jeg lanserte den nye bloggen, og det fikk jeg også. De fleste har nok blitt hørt, selv om jeg fortsatt ikke er helt sikker på alle valg jeg har tatt.

September Vi bestemmer oss for å flytte. Med en familieforøkelse på 50% er det greit med mer plass også. Vi hadde det helt greit i forrige leilighet, men savnet iblant litt ekstra plass. I tillegg var vi leie av å bo under ekstremt bråkete naboer, selv om de ikke var så ille på slutten. Hvor smart det var å kjøpe to uker før finanskrisen virkelig smalt til kan diskuteres i ettertid, men vi klinte til vi da. Det ble også noen bekymringer etterhvert.

Fotobloggen må jo selvfølgelig ha eget domene. Jeg brukte lang tid på å finne noe jeg var tilfreds med, og forsøkte også å få noen ideer fra leserne, men ble aldri helt fornøyd. Til slutt endte jeg opp med Captured Echoes.

XmasB Quotes runder 3000 nedlastinger.

Oktober Finanskrisen er det hete temaet, og vi er også usikre på hvordan det vil ramme oss. Jeg er optimist, og tror vi kommer til å selge fort likevel. Jeg vet også fra de som har vært innom på visning på at leiligheten vi selger er finere enn mange av de andre i området.

Pappapermen på seks uker begynner. Jeg savner den tiden allerede.

Domene blir bestilt til fotobloggen. Jeg endte opp med Dreamhost som ikke akkurat ga meg et veldig godt førsteinntrykk. Det hele skyldtes nok en lite serviceorientert ansatt hos dem, for alt ordnet seg da jeg fikk en ny person å forholde meg til. Er strålende fornøyd til nå.

Fotobloggen Captured Echoes ser verdens lys. Daglige oppdateringer har det ikke blitt, men jeg er stort sett fornøyd med utseendet på bloggen. Jeg har ikke lagt på signatur på bildene, og er fortsatt usikker på om jeg ikke vil ha litt større bilder. Ettersom jeg bruker en 24″ skjerm med latterlig oppløsning virker det meste smått…

November Mormor dør. Selv om det ikke kom helt overraskende på noen av oss, kom det brått nok. Jeg trøster meg med alle de gode minnene hun har gitt meg. Hun vil bli savnet.

November blir en stille måned hva gjelder blogging. Jeg er ikke i humør til det, rett og slett. Da er det godt å ha noen kladder å ta av. En av disse er listen over fotobøker jeg har hatt liggende så altfor lenge.

November er heldigvis ikke bare trist. Ganske nøyaktig to måneder etter at leiligheten ble lagt ut til salgs får vi et bud vi aksepterer. Når sant skal sies er det det eneste budet vi fikk. Verdens hyggeligste dame ringer å spør om hun kan komme å se på leiligheten. To timer senere skriver hun under papirer på budet, og vi aksepterer der og da. Selv om vi ikke fikk solgt til den prisen vi først håpet på, fikk vi solgt til en pris vi var fornøyde med. Kvelden før snakket vi om å sette ned prisantydning ytterligere noen hundre tusen, for virkelig å dumpe prisen og få solgt. Det er jeg glad vi ventet med.

Pappapermen er over, og vi feirer ett herlig år med den lille jenta vår.

Desember Første arbeidsdag etter pappepermen. Kjedelig å ikke ha perm lenger, men også godt å komme tilbake på jobb.

Ulempene med liten forhjulsdreven bil med piggfrie dekk gjør seg gjeldende når det er på det glatteste. Det hjelper ikke at parkeringsplassen ikke er i vater, og jeg ikke har tatt høyde for at det kan bli glatt når jeg parkerte dagen i forveien. Nå bor jeg ikke der lenger, så jeg slipper ihvertfall å skylde på helling skulle jeg slite med å komme meg av gårde om morgenen. Ikke kan jeg ake til jobb lenger heller.

Jeg forbanner UPS, dette selskapet drevet av roboter med utdaterte drivere.

Det ble jul i år og! Den ble som vanlig feiret med familien med god mat. Jeg var sjåfør, så det gikk i julebrus i år. Ikke overraskende fikk vesla mest oppmerksomhet på gavefronten.

I romjulen tok vesla sine første skikkelige skritt! Jeg vet ikke hvem som er stoltest, vi eller henne.

Oppsummering Året gikk som vanlig altfor fort. Jeg har byttet jobb, og stortrives. Vi fikk etterhvert også plass i barnehage ((Det hjelper å mase. kona ringte nesten daglig en periode.)).

Med tanke på reise har det vært et veldig kjedelig år. Ingen større turer av noe slag, men vi gleder oss til en tur om bare noen få måneder. Da får jeg også brukt kameraet mye.

Den lille jenta vår vokser fort, og utvikler seg hele tiden. Det er utrolig morsomt å kunne se tilbake på bilder og se hvor mye som har skjedd på så utrolig kort tid. Og nå går hun altså rundt med litt ustø føtter.

Legg inn en kommentar