Tving JDeveloper til å bruke riktig språk

Ok, dette er nok de spesielt interesserte. Jeg kan tippe cirka 0% av mine lesere har nytte av dette, men ettersom jeg ikke har en egen supergeekblogg legger jeg det her likevel.

JDeveloper har dessverre ingen innstilling for å endre språk. Istedet forsøker den å oversette til det språk som er satt under «Instillinger for region og språk». På min maskin blir det norsk. Men alt i JDeveloper er ikke oversatt, og man ender opp med en suppe av norsk og engelsk i herlig forening. Prøv å søke på Google etter norske feilmeldinger, så forstår du problematikken.

Dette kan heldigvis fikses. Det viser seg nemlig at innstillingene satt i «JDEV_HOME/jdev/bin/jdev.conf» blir lystret, uavhengig av språk på maskinen. Da er det bare å legge til de to følgende linjer for å få skikkelig engelsk (US) over hele fjøla: AddVMOption -Duser.language=en AddVMOption -Duser.country=US

5 tanker om “Tving JDeveloper til å bruke riktig språk

 1. eilif

  Sånt er faktisk kjekt å vite. Dessuten har jeg alltid lurt på hvordan folk klarer å finne ut av norske feilmeldinger. Å google en feilmelding er litt håpløst når det skal oversettes.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter
  Geir : Takk for en interessant melding nå før natten senker seg. Nå får jeg garantert sove godt!

  Bare hyggelig. Tolker det som at du kanskje ikke er helt den samme geeken som meg? 🙂

  Svar

Legg inn en kommentar