Huskeliste før avreise til Phuket, Thailand

Det nærmer seg avreise, og det er på tide å sette opp en huskeliste for hva som skal pakkes og ordnes. Det er jo dumt å stå ved innsjekking uten pass…

Pass Pass er naturlig nok det første man bør undersøke. Ved reiser til blant annet Thailand er det påkrevd at passet skal være gyldig minst seks måneder etter hjemkomst. Så vi sjekker passene. Gyldig til april. Auda. En kort tur til lensmannskontoret senere er nye pass bestilt, og bør komme i posten et par dager før vi reiser. Offisielt tar det cirka ti virkedager for nye pass, og vi tok turen til onkel politi bare åtte dager før avreise. Det går sikkert bra. Forhåpentligvis. Skulle det skjære seg har vi alltids muligheten til å benytte nødpass.

Klær Forrige gang vi dro til Thailand hadde jeg med meg altfor mye klær. Denne gangen er planen å kun ta med undertøy og shortser. Resten kjøper jeg nok der. Klær i lin er tingen når det ikke passer seg med shorts.

Kamera Selvfølgelig skal kameraet være med. Faktisk er planen å ha med minst to, om ikke tre. Jeg tar med speilrefleks og et par utvalgte objektiver (mest sannsynlig kommer jeg til å ta med langt flere enn jeg trenger), og kona tar med sitt kompaktkamera. Mulig jeg tar med en kompakt jeg også, just in case. Jeg skulle gjerne kjøpt meg et undervannshus til det kompakte, men har foreløpig lagt dette fra meg. Det koster nesten like mye som et nytt kompaktkamera, og kan ikke brukes den dagen jeg bytter kamera heller. Vi har bestilt et engangs undervannskamera i Tax-free posen vår. Det er sikkert ikke et høykvalitetskamera, men det får duge. Så får jeg heller banne over den dårlige kvaliteten når jeg kommer hjem. Eller bestille undervannshus nå?

Og husk nok minnekort, ladere og et ministativ.

Solkrem Med 33 grader i skyggen er det sikkert kjekt med solkrem, så det er bestilt på Taxfree det også. Vi begynner forsiktig, med middels høy faktor og få timer i solen, og ender opp med olje andre uken. Eller vi ser an hva kroppen liker.

Snorkelutstyr Jeg vurderte sist om jeg skulle ta dykkerlappen der nede, men konkluderte med at jeg trives godt på noen få meter med bare maske og svømmeføtter på. Ved forrige tur snorklet jeg gjerne noen timer om dagen, så det var dette med kamera da… Maske og svømmeføtter kjøper jeg nok der nede.

Underholdning Flyturen tar litt over elleve timer ned og tolv timer opp. I tillegg er jo også planen å ligge en del timer på stranden. Da er det greit å ha med noe å gjøre. Jeg har funnet frem tre bøker i første omgang, noe jeg tror burde holde. Jeg tar nemlig også med PSP’en som jeg fikk til jul av kona, som jeg skal stappe full av musikk, serier og filmer. Med tanke på hvor lang tid det tar å konvertere til den bør jeg nesten sette i gang med dette umiddelbart… Ellers er det mer enn nok å finne på i Phuket, så jeg tror neppe jeg kommer til å kjede meg mye. Det er mye å se på, og mange turer man kan dra på. Det mangler så absolutt ikke på opplevelser, men det er greit å slappe av med en god bok iblant også.

Når jeg kjørte til jobb idag (jeg trengte bilen senere på dagen) var det minus 23 grader. Det er ganske nesten femti grader kaldere enn dagtemperaturen i Phuket, så det blir en grei overgang. Mest sannsynlig er det litt i varmeste laget de første dagene. Bare så det er nevnt… Skulle du tilfeldigvis befinne deg i nærheten, så finner du meg mest sannsynlig snorklende rundt på Ao Kata Noi.

7 tanker om “Huskeliste før avreise til Phuket, Thailand

 1. Magnus

  God tur! Har nettopp vært i Thailand selv, vi kom hjem 20. januar etter å ha tilbringt ca 3 og ei halv uke der nede. Siste uka var vi i Phuket, og det var bare helt fantastisk. En perfekt avslutning på drømmereisen 😀

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Tre og en halv uke hørtes deilig ut. Vi nøyer oss med 16 dager, først og fremst på grunn av en liten jente som ikke får være med denne gang. Det er litt blandede følelser når vi skal være så lenge borte fra henne også, så noe lenger vil jeg ikke denne gangen. Forrige turen vi hadde til Thailand var også på 16 dager, og da ville jeg bare være der lenger. Ved vanlige «Sydenturer» er jeg lei på rundt tiende dagen, men Thailand skiller seg så mye fra Syden.

  En fordel denne gang er at vi er litt kjent i området Phuket og omegn, så vi vet hva bør få med oss, og hva vi skal styre unna. Phuket Zoo er et godt eksempel på et sted jeg aldri skal sette min fot igjen… Denne gangen blir det nok en sommerfuglhage istedet, som vi vurderte sist. Vurderer også å dra på jungeltrekking, men har ikke bestemt oss enda.

  Svar
 3. randi

  Og ta kopi av pass og kredittkort – en kopi legger du igjen hjemme og en tar du med, sammen med alle telefonnummer for å stoppe kortene OM du skulle være uheldig! Dessuten kan du og få noen betrodde hjemme til å følge opp om de har kopi! Har du kopi av passet er det utrolig mye lettere om det skulle forsvinne. God tur og nyt det – vi har + 27 idag og det er deilig 😉

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Flott… Bloggen har vært nede store deler av dagen. kommentaren min på en halv side ble ikke lagret. Har satt i gang overføring til ny host.

  Anyways…

  Martin Bekkelund : Husalarm, så slipper man besøk av ubudne gjester som også har besøkt webloggen din.

  Joda, men jeg bor i blokk, så det går sikkert fint. Ikke har jeg fortalt når jeg drar på ferie, og det vil være noen innom iblant, for å ta seg av planter og husdyr. Jeg har også fint mulighet til å sette opp kamera med bevegelsedetektor skulle jeg være paranoid nok… 🙂

  @randi Sist jeg sjekket var det omtrent det samme på Karon Beach, 28 grader. Gleder meg noe sinnsvakt! Skal sørge for å ha kopi av pass og kort, i tillegg til at noen får nøkler mens vi er borte. Kjekt om planter og dyr blir ivaretatt også… Har heldigvis ikke har hatt behov for kopier tidligere, men man vet jo aldri.

  Svar
 5. bza

  Ettersom et nødpass kun kan ha varighet på maksimalt 6 måneder er ikke dette et alternativ for å komme inn i land som krever varighet på «utreisedato+6mnd». Nye pass bruker dog å være på plass etter 1-2 dager.

  Svar

Legg inn en kommentar