Hvilken Twitter-klient er best?

Jeg har nå prøvd en god del klienter for Twitter, uten å finne en som jeg faktisk er hundre prosent fornøyd med. For tiden bruker jeg TweetDeck, men heller ikke den er perfekt. Faktisk ganske så langt ifra. Til tider kan det virke som om den rett og slett ikke får med seg oppdateringer. Men det kan også være selve Twitter som er skyld i problemet. I TweetDeck har jeg nå en reply som jeg ikke finner igjen på Twitter.com. Tilsvarende har jeg en reply på Twitter.com, som jeg ikke finner igjen i TweetDeck (joda, den kom nå. Tok bare litt tid…). TweetDeck tilbyr søk, men det virker også å være ganske ustabilt, eller i det minste svært tregt. Jeg forsøkte å sette opp et søk som ga meg oversikt over mine sendte meldinger og svar i en og samme gruppe/kanal, men det fikk jeg rett og slett ikke til.

Før TweetDeck forsøkte jeg Twhirl. Den fungerte forsåvidt greit nok, men jeg syntes det fort ble veldig rotete. Jeg har for lengst lagt fra meg trangen til å følge alle hele tiden, men noen folk vil jeg gjerne vite hva skriver. Selv om det er mange timer siden de skrev det. TweetDeck har støtte for grupper, som løser dette behovet veldig greit. En gruppe for venner, og en annen for interessante folk, for eksempel.

Andre klienter jeg har testet er TwitterFox (en addon til Firefox), Spaz, Digsby (som jeg ellers bruker istedet for, eller som supplement til, Live Messenger, Google Chat, Gmail, Facebook og LinkedIn) og diverse nettsider. Foreløpig fortsetter jeg å bruke TweetDeck.

Jeg har utvilsomt blitt «avhengig» av Twitter. Fra å disse dette fenomenter ganske kraftig for snart to år siden har jeg ikke bare tatt det i bruk, men også blitt vldig glad i det. Twitter er ikke bare en tjeneste hvor man kan lire av seg små meldinger iblant, men en viktig kanal for å få med seg hva som summer i «sfæren», følge saker (jeg har fulgt #spectrial nøye), ha samtaler med venner og andre man aldri har møtt. For å nevne noe.

Det er bare synd jeg ikke har funnet en Twitter klient som tilfredstiller. Men kanskje vet du om noen bedre? Fortell meg gjerne hvilken du bruker, og hvorfor.

Her kan du følge meg på Twitter.

11 tanker om “Hvilken Twitter-klient er best?

 1. Stian

  Jeg synes TwitterFox er helt knall, jeg. Slipper å ha et eget program kjørende kun for Twitter. På iPod Touch’en min bruker jeg Twitterific.

  Svar
 2. Einar

  Liker twitterfox, synes den er god nok for meg. Med twitterfox kan du følge med samtidig som jeg gjør andre ting og det blir et klikk mindre når jeg limer inn en link.

  Svar
 3. Einar Irjan A

  Jeg kan anbefale Splitweet (http://hurl.no/3d). En veldig grei webbasert tjeneste som gir deg mulighet til å overvåke ønskede nøkkelord (brands) og til å håndtere en eller flere Twitterkontoer samtidig. Veldig greit om man fex håndterer bedriften man jobber i sin Twitterside i tillegg til sin egen.

  Svar
 4. Asbjørn Ulsberg

  Jeg bruker Syrinx og er ganske fornøyd med den. Versjon 2.0 som er på trappene inneholder en rekke forbedringer som jeg gleder meg til, men versjon 1.3.1 er allikevel den beste Twitter-klienten jeg har prøvd. Kun til Mac, forøvrig. 🙂

  Svar
 5. Martin Bekkelund

  Jeg bruker Twitteriffic på iPhone, som jeg for øvrig synes er blant de beste klientene jeg har sett for Twitter. På Mac-en bruker jeg Twitgit som Dashboard-klient. Ellers synes jeg webklienten i seg selv fungerer fint.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter
  Stian : Jeg synes TwitterFox er helt knall, jeg. Slipper å ha et eget program kjørende kun for Twitter. På iPod Touch’en min bruker jeg Twitterific.

  Nå er det lenge siden jeg brukte TwitterFox, så jeg får kikke litt mer på den igjen. En fin ting med med Twitter er jo at man kan ha flere klienter samtidig, uten at det gjør noe.

  Einar : Liker twitterfox, synes den er god nok for meg. Med twitterfox kan du følge med samtidig som jeg gjør andre ting og det blir et klikk mindre når jeg limer inn en link.

  Ettersom jeg uansett ikke jobber i Firefox, så er det ikke så nøye om det er egen klient eller ikke. Jeg har uansett så mange programmer oppe, at et til gjør ingenting. 🙂

  Einar Irjan A : Jeg kan anbefale Splitweet…

  Har vært innom sidene deres for lenge siden, men ikke noe mer. Jeg har flere Twitterkontoer, men de to andre går av seg selv takket være TwitterFeed. Men skal kikke innom. Har også sett på TwitterFall som har noen nyttige funksjoner, som å følge med på søkeord.

  Asbjørn Ulsberg : Jeg bruker Syrinx og er ganske fornøyd med den. Versjon 2.0 som er på trappene inneholder en rekke forbedringer som jeg gleder meg til, men versjon 1.3.1 er allikevel den beste Twitter-klienten jeg har prøvd. Kun til Mac, forøvrig.

  Du vet jeg ikbe bruker Mac, Asbjørn… Men tror jeg snart må kjøpe meg en. Det er jo så dyrt, mann!

  Rune : Jeg bruker DestroyTwitter…

  Har lastet den ned nå. Så får vi se.

  Martin Bekkelund : Jeg bruker Twitteriffic på iPhone, som jeg for øvrig synes er blant de beste klientene jeg har sett for Twitter. På Mac-en bruker jeg Twitgit som Dashboard-klient. Ellers synes jeg webklienten i seg selv fungerer fint.

  Ingen iPhone, ingen Mac. 🙂 Har lagt inn noen programmer for Twitter HTC’en, men websiden fungerer greit nok fra mobil synes jeg. Jeg sjekker aldri svar på mobil, bare sender. Og det svært sjelden, da jeg typisk sitter på en pc uansett. Ihvertfall når jeg har behov for å brukte Twitter. Mest sannsynlig har programmene god støtte for å følge med på svar også, noe som er litt tungvint ved bruk av de enklere klienter og Twitter.com.

  Takk for alle gode forslag. Kanskje kommer det også etterhvert en post som går gjennom flere av klientene.

  Svar
 7. Tilbaketråkk: Litt helgelesning? | Sonitus

 8. Stjernesøkeren

  Jeg er ikke helt kommet i gang med twitter enda, så så langt har jeg tatt the easy solution og lagt til en helt enkel twitter-dings i Netvibes (som jeg forøvrig er HELT avhengig av…)

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg brukte Netvibes konstant for en god siden (år, tror jeg…), men byttet til fordel for Google Reader. Netvibes er så mye mer, på godt og vondt. Men tror jeg må se hva som skjedd siden dengang snart.

  De fleste Twitter klienter gjør jo egentlig det samme. Hovedforskjellen som jeg har lagt merke til ligger i oversikt, som igjen er veldig avhengig av antall man følger (og igjen hvor mye de bruker Twitter), og mulighet for flere kontoer (som jeg ikke trenger, selv om jeg har flere). Mine andre konti er rene «post to Twitter»-kontoer, som følges av svært få, naturlig nok. Et alternativ til RSS, for de som ønsker det, rett og slett. Hvordan man selv ønsker å bruke Twitter er også en vesentlig faktor.

  Svar
 10. Tilbaketråkk: Runes blogg » Hvilken skal jeg velge?

Legg inn en kommentar