XmasB svarer #3

Bloggen får svært mange treff fra søkemotorer i spørsmålsform. Denne serien med poster er et forsøk på å gi de spørsmålene et svar. Iblant tar jeg også med spørsmål innsendt på mail eller via kontaktskjema, dersom det kan være til interesse for andre. Jeg skal derfor forsøke å svare så godt jeg kan på noen spørsmål, slik at de får svar.

Ukens spørsmål omhandler Facebook, Thailand, HTC Touch Diamond og hvorvidt man skal gi driks til drosjesjåfører i statene. La oss hoppe i det:

Hvordan avslutte en Facebook konto? Ikke så ille som man skulle tro, faktisk. Gå inn på «Innstillinger», og deretter «Deaktiver brukerkonto». Alternativt kan du bruke denne linken: Deaktiver Facebook (Du må logge inn først, og bekrefte.)

Hva bør man ha med til Thailand? Solkrem, badetøy, toalettsaker, undertøy, kamera. Og en sekk å ha det i. Resten (nesten) kan du kjøpe der nede. Du bør selvfølgelig huske på alt av nødvendige papirer, pass, betalingsmidler og slikt, men det føler jeg er litt utenfor dette spørsmålet. Det kan og være lurt å sørge for at noen nøkler til kåken mens du er borte, for å ta seg av planter og eventualiteter (mye kan skje, som f.eks innbrudd, brann osv). Ta en kopi av pass og kredittkort, ta med et sett kopier, og legg igjen et sett hjemme, så blir ting enklere skulle man være uheldig å forsømme dette under reisen.

Hva skal man kjøpe i Phuket? Thailand er egentlig ikke så billig på ting som man skulle tro. Dette kommer hovedsaklig av høye import avgifter på luksusvarer inn til Thailand. Unntaket kan være elektronikk grunnet fokus på IT-vekst i landet. I forhold til Norge er det likevel ikke mye å hente her heller, siden vi ligger ganske greit i pris også. Det du kan kjøpe billig er klær, kunst og håndverkartikler. Husk at det er lov å gi seg med et smil, selv etter at man har startet å prute. Det kan være lurt å sette seg en pris før begynner å prute. Ellers kan man fort bli lurt til å synes ting er billig fordi man har fått det til «halv pris», i forhold til hvor selger begynner.

Hvor mange HTC Touch Diamond finnes det? Nei, det vet jeg faktisk ikke. Men det jeg vet (har hørt) er at HTC pushet ut cirka tre millioner enheter i 2008. Så da antar jeg at det totale antallet er litt høyere enn dette. Salget av Diamond toppet nok kraftig opp når HTC Touch HD dukket opp, og nå Diamond 2. Diamond er forøvrig en av beste mobilene jeg har hatt. Vurderer du å kjøpe en smarttelefon bør du prøve den først, for å se om det er noe for deg. Det er en stor forskjell mellom vanlige mobiler og smarttelefoner (og iPhone). Smarttelefoner har gjerne mer funksjonalitet, men ofte på bekostning på av fart. Se på det som pc vs konsoll; Du kan spille på begge, men pc’en kan også brukes til mye annet. Til gjengjeld er gjerne konsollen optimalisert for nettopp sin oppgave.

Betaler man driks til taxi i USA? Ja, det er jeg ganske sikker på at man gjør. Jeg har dessverre aldri fått tatt turen dit selv, men jeg har hørt man skal tipse drosjesjåføren med cirka 10-15%.

6 tanker om “XmasB svarer #3

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Omtrent som hjemme i Norge, med andre ord. Bare at nordmenn flest, meg inkludert, er gniene og sjelden gjør mer enn å avrunde.

  Svar
 2. Geir

  Jeg vet ikke om du har skrevet om det tidligere, men hvorfor HTC Touch Diamond? (Jeg er ihuga iTouch-bruker som gleder seg til iPhone kommer med 32 gigabyte.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg skrev litt om det i en egen post for en stund siden.

  Jeg hadde sikkert vært like fornøyd med en iPhone, men hovedgrunnen er nok at HTC er en liten datamaskin, med styrker det fører med seg. Noen svakheter blir det også, men så lenge man er klar over disse går det bra.

  En annen ting er hva jobben ønsker å støtte (og sponse). iPhone er fullstendig uaktuelt hos drifts-gjengen uansett.

  Svar
 4. NachtWulff

  Heisann. Skriver en kommentar her, siden jeg ikke fant igjen noen post om webhosting. Jeg har idag funnet ut at GoDaddy.com er betydelig billigere enn både Bluehost og Dreamhost. Og da lurte jeg på om du har noen erfaring med dem. Riktignok er det bare 10 GB lagringsplass, 300 GB Transfer. Er dette tilstrekkelig til to-tre blogger, evt. en «statisk» side og litt bilder? Og tror du 300GB båndbredde holder?

  ~NachtWulff

  Svar
  1. XmasB Innleggsforfatter

   Har ikke testet de selv, men har hørt delte meninger om dem. Noen er veldig fornøyde, og noen har mindre heldige opplevelser. Har nå hatt Dreamhost en liten stund, og opplever ofte at sidene mine er veldig trege på begge bloggene. Har vurdert å bytte igjen, men det er jo en liten operasjon det og, så jeg skal prøve å klage litt først. Eventuelt betale litt ekstra for bedre hosting. Jeg betaler noe sånt som 300 kroner året for to domener idag. Det er jo strengt tatt ingenting. Spesielt med tanke på den frustrasjon det er når sidene er trege eller ikke laster i det hele tatt.

   Søk litt på nettet om erfaringer før du gjør et endelig valg, og husk at du som oftest får det du betaler for. Betaler du lite, får du altså lite igjen. Jeg skulle gjerne betalt litt mer for bedre hastighet og stabilitet.

   Svar

Legg inn en kommentar