XmasB svarer #4

Bloggen får svært mange treff fra søkemotorer i spørsmålsform. Denne serien med poster er et forsøk på å gi de spørsmålene et svar. Iblant tar jeg også med spørsmål innsendt på mail eller via kontaktskjema, dersom det kan være til interesse for andre. Jeg skal derfor forsøke å svare så godt jeg kan på noen spørsmål, slik at de får svar.

Hvordan klarer lynet å lages? Først må jeg få lov til å berømme spørsmålsformen her. Den er…. unik.

Jeg sakser fra Wikipedia (noen vet visst mer om dette enn meg):

Et lyn er en stor elektrisk utladning mellom sky og jord eller hav, eller mellom sky og sky. Et lyn er en stor lysbue i jordens atmosfæres luft. Lyn løper gjennom luften ved at en elektrisk spenningsforskjell omdanner luftens molekyler til ioner. Dermed dannes det en kanal som lynet kan løpe gjennom. Mens lynet løper gjennom kanalen omdannes molekylene til plasma, og det er typisk 30 000 °C i lynkanalen mens lynets elektrisitet løper gjennom. Et typisk lyn varer i ca. 1/4 sekund og består av tre til fire hovedutladninger med ca. 0,04 sekunders tidsintervall. Det typiske lynet overfører kortvarig en strøm på ca. 10 000 ampere og en elektrisk ladning på i alt ca. 25 coulomb. For at lynet starter skal det være en spenningsforskjell på ca. 200-1000 volt per millimeter høyde.

Se forøvrig noen bilder av lyn på min fotoblogg Captured Echoes.

Trekke visdomstenner selv? Det vil jeg nok ikke anbefale. Jeg har trukket en visdomstann, og den brukte tannlegen veldig lang tid på. Og hun hadde mest sannsynlig bedre utstyr enn det du har i verktøykassa eller kjøkkenskuffen din. I tillegg er det gjerne behov for noen sting etterpå, litt avhengig av hvor vanskelig det er å få ut tannen. I mitt tilfelle måtte hun lage rom ved å skjære i tannkjøttet rundt, for deretter å dele den opp i fire ved hjelp av noe som lignet på meisel. Jeg kjente ikke stort, for jeg var kraftig bedøvet, men det knaket i hele kjeven min. Svært ubehagelig. Jeg vet ikke hvor mye bedøvelse du har liggende hjemme?

Personlig ville jeg heller brukt de kronene det koster å få det gjort profesjonelt.

Hvordan bli fotomodell i Rogaland? Om du satser skikkelig på det å bli fotomodell tror jeg kanskje det kan være lurt å ikke begrense seg til bare Rogaland. Ihvertfall inntil Top Model Rogaland dukker opp på tv-skjermene. Vær klar over at det finnes mange useriøse modellbyråer, og at modellyrket ikke er noen dans på roser. Det er få modeller som lever godt av det. Og de som tjener godt er gjerne alltid på reise rundt om i verden. Det høres kanskje fantastisk ut, men det er nok også slitsomt og preget av mye savn av venner og familie. Det er derfor jeg ikke er modell. 🙂

Sjekke eldre damer hvor? Det kommer veldig an på hvor mye eldre de skal være. Du kan jo væer 14 år for alt jeg vet, på utkikk etter en 16-åring. Da kan kjøpesenter og ungdomsklubber kanskje være stedet, men sen sikker vinner er hjemmefester. Jeg antar likevel at du sikter til de mer modne damene, og da må vi kikke andre steder. Det vil si, du må kikke andre steder. Jeg er lykkelig gift.

De aller eldste finner du på gamlehjem, men de er gjerne litt skeptiske til mannfolk som dukker opp i gangene med glimt i øyet. Dessuten har de allerede et godt til Reidar som sitter å ser på Oddasat på tv-rommet. Så da blir det neste naturlige stedet danskebåten. Der har jeg flere ganger opplevd å bli trakassert av damer i femtiårene, så det tror jeg skulle være et greit sted å komme i kontakt med noen. Om du vil eller ei. Sannsynligheten for at de er gifte er cirka 80%. Ønsker du å ikke bruke en helg på prosjektet kan du alltids ta turen til din lokale pub, hvor det helt sikkert finnes mange hyggelige damer. Lykke til!

Hva er aldersgrense på filmen Crank? Filmen Crank har en aldersgrense på 15 år i Norge. Fra MedieTilsynet sies det følgende:

Vi reknar 15-åringen som ein vaksen kinosjåar på den måten at han eller ho har god innsikt i verkemidla til filmen, og har referansar til andre filmar. I 15-årsfilmar kan det visast realistiske skildringar av vald og sex. Eksempel på filmar med 15-årsgrense er «Baby Boy» og «The Score» (2001). Sjølv om heltane og skurkane blir utsette for psykisk terror eller til dels grove valdshandlingar, føreset vi at dei fleste 15-åringar opplever dette som fiksjon. Ein del filmar i dag kan verka svært valdelege samanlikna med filmar tilbake i tid. Men vi ser også at dei fleste unge i dag veks opp med ei anna og ofte breiare filmerfaring enn det ein gjorde i tidlegare generasjonar. Sjølv om filmen har eit fantastisk preg, kan einskilde tema, som det å bli forlaten av dei føresette («A.I. Kunstig intelligens», 2001) heva grensa til 15 år.

Filmen har forøvrig fått 7.1 hos imdb. Hadde det vært opptil meg hadde den kanskje fått halvparten. Den er ikke veldig bra.

Legg inn en kommentar