Jeg flytter!

Som du kanskje har fått med deg har jeg to blogger gående om dagen; XmasB (denne) og Captured Echoes. «Gående» er kanskje å ta i litt, for jeg har ikke akkurat produsert jevnt og trutt i det siste.

Denne bloggen, i skrivende stund på XmasB er en norsk blogg som jeg har hatt ganske lenge nå. Fotobloggen Captured Echoes er på engelsk, og har vært aktiv i snart et år. Jeg hadde store planer om hvordan den skulle bli, men kom aldri helt i mål. Først og fremst på grunn av misnøye med valg av navn, design og ikke minst mangel på innhold. Det er vanskelig å skylde på noen andre enn seg selv… 🙂

Når jeg nå ønsker å flytte bloggene er det først og fremst for å samle bloggene på et sted, samt knytte et navn til både blogg og bilder som er litt mer fornuftig for de fleste sammenhenger. En utfordring jeg ser allerede før jeg har startet selve flyttingen er å flytte innhold uten å få med seg alt av «søppel» som har samlet seg opp gjennom årene, først og fremst på denne bloggen, men også på fotobloggen hvor jeg ønsker å endre hele strukturen på hvordan bloggen er bygget opp. Et alternativ er selvsagt å bare skrote alt eksisterende, og begynne på ny. Det kommer ikke til å skje. Jeg ønsker å ta vare på postene, bildene, og kanskje viktigst av alt; alle kommentarer fra fjern og nær.

Jeg har også vurdert å endre språk på denne bloggen, men jeg beholder det nok slik det er i dag. Av flere grunner. En utfordring da er selvsagt at jeg ønsker å ha fotobloggen på engelsk. Det er også denne jeg først og fremst ønsker å endre på, så et alternativ kan være å kun flytte fotobloggen.

Fotobloggen har idag alle filene lagret på egen server. Det er jeg ikke sikker på at jeg ønsker å fortsette med. Jeg betaler tross alt for en Flickr konto jeg ikke bruker, som fint kan brukes til å ha bildene mine på, og ikke minst trekke mer oppmerksomhet til bloggen(e).

Uansett hva jeg ender opp med å gjøre, så blir det forandringer på både design og innhold. Jeg gleder meg!

5 tanker om “Jeg flytter!

 1. NachtWulff

  Høres lurt ut det her. Gleder meg til å se resultatet. Når vi er inne på emnet, vet du om det er mulig å flytte en blogg med alle poster og kommentarer fra wordpress.com til eget webhotell? Takk for hyggelig kommentar på bloggen forresten.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  @NachtWulff Jeg har ikke forsøkt selv, men vet denne muligheten finnes for en frittstående installasjon, så du finner nok helt sikkert en mulighet for det fra wordpress.com også.

  …Og et kjapt Google søk gir mange treff som tyder på at du finner dette under «Manage-Export» på Dashboardet. 🙂

  Svar
 3. Rune

  @NachtWulff

  Du velger verktøy -> eksporter (tools -> export) på wp.com bloggen din. Dette laster ned en xml fil som du kan laste opp til din nye wp.org blogg ved å gå til verktøy -> import og velge WordPress som fil. Under denne prosessen blir du spurt om du også vil hente bilder/vedlegg tilpostene dine, og gjør du det lastes disse ned fra WP.com bloggen og opp til WP.org bloggen din.

  Bare husk at dette kan ta litt tid hvis du har mange poster og vedlegg. Funksjonen tar også kommentarer!

  — Rune

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Har nettopp gjort dette, og det fungerte veldig bra. Men kun et bilde ble overført fra min gamle fotoblogg. Ingen fare, jeg tror jeg legger alle Flickr uansett. Men resten fungerte ypperlig. Og jeg tror egentlig det er en plugin som gjør at bildene ikke ble overført.

  Svar

Legg inn en kommentar