«Fiks» hvordan faner oppfører seg i Firefox 3.6

I nåværende versjon av Firefox, versjon 3.6, har Mozilla funnet ut at det er smart å åpne nye faner ved siden av den som er aktiv. De fleste andre nettlesere jeg vet om gjør også dette, men jeg vil ha nye faner åpnet helt til høyre. Slik det var, med andre ord. Og det kan jeg heldigvis fikse ganske lett. Dersom du liker at fanene åpnes ved siden av aktiv gjør du selvsagt ingenting med det. På mange måter er det jo mer fornuftig, men jeg liker den gamle innstillingen med nye faner helt til høyre best.

Først må innstillingene i Firefox finnes frem. Det gjør du ved å skrive about:config i adresselinjen og trykker enter:

Deretter må den riktige innstillingen hentes frem. Skriv browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent i feltet «Filter»:

Du vil nå få opp linjen med innstillinger for browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent. Dobbeltklikk denne for å endre mellom true og false. Verdien true vil få faner til å åpne seg ved siden av aktiv fane, mens false vil åpne faner helt til høyre slik jeg vil.

4 tanker om “«Fiks» hvordan faner oppfører seg i Firefox 3.6

 1. Rune

  Først; kjekt å se at du er mer aktiv på bloggen!

  Og hvis du finner en måte å gjøre det på i Chromium og… Den er så smart at faner fra en side åpnes ved siden av siden og nye (ctrl+t) faner åpnes helt til høyre – hverken fugl eller fisk :-/

  — Rune

  Svar
 2. Yngve Thoresen Innleggsforfatter
  Rune : Først; kjekt å se at du er mer aktiv på bloggen!

  Ja, det hender jeg glimter til. 🙂

  Hvordan faner skal åpnes er nok en personlig preferanse. Personlig ønsker jeg at alt skal åpnes helt til høyre. Da har jeg rekkefølgen klar på en måte.

  Svar

Legg inn en kommentar